SkyscraperCity Forum banner

Kadıköy, İstanbul

65865 Views 245 Replies 58 Participants Last post by  TayfunVural
181 - 200 of 246 Posts
nope, baya eski bir şey, geri kalan hayvan heykelleri, ki 30 tane falan olmalı, Beylerbeyi Sarayının arka bahçesinde ziyarete yasak bir alanda durmakta...
Şu yıllarda Kadıköy'de yaşamak çok isterdim.

See less See more
O resim 1965 yılı civarı olmalı.
Sehir mobilyalari yetmemis kaldirimlarida rezil etmisler. Bazi seyler bu halk icin gercekten fazla.
Kaldirimlar neden kötü sokaklar neden bakimsiz diye bosuna üzülüyoruz.

Kadıköy bahariye
by CMHRARSLN, on Flickr
Şu sokağı çok seviyorum da şimdi dikkat ettim o binalara şık bir cephe uygulaması yapılamaz mı acaba, çok tatlı bir sokağa dönerdi
See less See more
^^ cephe uygulaması derken birşeyler giydirme olmamalı. Tabelalar, klimalar, beyaz pvc pencerelerin değiştirilmesi, boya-badana ile de çok iyi olabilirler. Ki bunları yasal kodlarla zaten uygulamak ve yaptırım sağlamak gereken birşey istisnasız her yerde.
keşke hava daha güzel olsaymış,
  • Like
Reactions: 1
Kadıköy'de sadece 1-2 güncük geçirdim ama aşık oldum
Burnumda tütüyor
  • Like
Reactions: 2
bekleriz yine :)
  • Like
bekleriz yine :)
Bu Şubat'ta gelicem terslik çıkmazsa
İçimde kalan çok şey var
-Yürüyerek Bağdat Caddesi'nde gezmek istiyorum(Sadece arabayla gezdik :eek:hno: )
-Kadıköy sahilde bir Starbucks vardı oraya gitmeyi çok istiyorum içimde kaldı
-Boğanın önünden geçip fotoğraf çekinmeme gibi bir salaklık yaptım onu telafi etmek istiyorum
-Balon Kafe'midir nedir orada oturup çay içmeyi istiyorum(O balon niye kalktı)
-Sokak aralarını çekmeyi istiyorum(Geçen geldiğimde çekmiştim harika bir görüntüydü sokağın arkasında Ayasofya görünüyordu)
-Simit alarak sahilde yürümeyi istiyorum
-Moda sahiline gitmek istiyorum
(...)

Tavsiyelerin varmı Ardacım?

Bu arada o sokakta çektiğim resim bu rezil bir görüntü kalitesi var ama arkadan Ayasoya'nın çıkması bile harika göstermiş
http://i.hizliresim.com/vY4PWr.jpg
See less See more
Tramvay raylarının yanındaki topların griye falan boyanmaları lazım, böyle çok kıro duruyo
  • Like
Tramvay raylarının yanındaki topların tek griye falan boyanmaları lazım, böyle çok kıro duruyo
dislike :gunz:
  • Like
Bu Şubat'ta gelicem terslik çıkmazsa
İçimde kalan çok şey var
-Yürüyerek Bağdat Caddesi'nde gezmek istiyorum(Sadece arabayla gezdik :eek:hno: )
-Kadıköy sahilde bir Starbucks vardı oraya gitmeyi çok istiyorum içimde kaldı
-Boğanın önünden geçip fotoğraf çekinmeme gibi bir salaklık yaptım onu telafi etmek istiyorum
-Balon Kafe'midir nedir orada oturup çay içmeyi istiyorum(O balon niye kalktı)
-Sokak aralarını çekmeyi istiyorum(Geçen geldiğimde çekmiştim harika bir görüntüydü sokağın arkasında Ayasofya görünüyordu)
-Simit alarak sahilde yürümeyi istiyorum
-Moda sahiline gitmek istiyorum
(...)

Tavsiyelerin varmı Ardacım?

Bu arada o sokakta çektiğim resim bu rezil bir görüntü kalitesi var ama arkadan Ayasoya'nın çıkması bile harika göstermiş
http://i.hizliresim.com/vY4PWr.jpg
birlikte gezeriz belki :)

-Caddedeki yürüyüşünü trafiğin tenha olduğu sabah ya da öğlen gibi bir zamanda yap, aksi durumda yürüyüş boyunca egzos soluyacaksın :)
-Starbucks güzeldir tatlıdır ama her yerde vardır, Hacı Bekir ve Baylan'ı ziyaret edebilirsin.
-Balon kafeyi tavsiye etmem, bundan iki yıl kadar önce gitmiştim, bir çay bahçesinde 5 liraya bulabileceğin tost+madensuyu 16 liraydı. Kadıköy'le pek alakası olmadığını düşündüğüm bir yer. Manzara için dalgakırana çıkabilirsin.
Kafe vb. arıyorsan 26A, Polka, bar arıyorsan Biber'i tavsiye ederim. Lakin ne 26A ne de Polka, Starbucks'la uzaktan yakından alakası olmayan yerler. 26A genelde sol görüşlü gençlerin mekanı, Polka ise butik bir kafe gibi. Biber bir bar olarak Kadıköy'de en yüksek fiyat/performansa sahip bar.
-Sokak aralarını çekeceğin günde havaya dikkat et, geçe kalma, kış saati nedeniyle öğlen, saat 11.30 gibi yaşanıyor, Yeldeğirmeni'ne git, en azından İtalyan Apartmanı'nı (Valpreda) ve hemen yanındaki Osman Gazi İlkokulunu gör. Bu ikisi dışında belediyenin restore ettiği kilise ve bölgedeki bazı diğer binalar da son derece önemli.
-Simit ve Moda için akşam gün batımını tercih et bence, ama simit ne bileyim, bir bira daha iyi gider :)
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Bende mekan onerilerine Saray Muhallebicisi ve Cafer Erol u da ekliyeyim :)

Haci ben ogle saatlerindeyse Mercan i tavsiye ederim bira icin orada midye tava ya da kokorec bira ikilisi guzel gider. Aksama dogru seni reks in sokagina dogru alalim :)
Moda sahilinde çay için :) Koço'da balık... ohooo say say bitmez
  • Like
  • Like
181 - 200 of 246 Posts