Troszkę podobna, aczkolwiek inna nazwa również pasuje do tego "oscypka" z zębemWięcej ujęć pomarańczowego "kaktusa"![]()
Jak oceniasz muzeum? Na zdjeciach ekspozycja wyglada ciekawie. Duze tego jest w srodku? Na pare godzin? Caly dzien?Wewnątrz znajdziemy eksponaty z całego świata muzułmańskiego. Oczywiście eksponatów z Kataru praktycznie nie ma, bo nigdy nie byli ważnym ośrodkiem kulturalnym.
Mi muzeum zajęło jakieś 2 godz, ale ja szybko zwiedzam. National Gallery w Londynie zrobiłem w jakieś max 4 godzJak oceniasz muzeum? Na zdjeciach ekspozycja wyglada ciekawie. Duze tego jest w srodku? Na pare godzin? Caly dzien?
Na obrzeżach starego miasta, gdzie kręci się sporo imigrantów, można znaleźć różne kebaby i indyjskie czy pakistańskie jedzenie. My jedliśmy na mieście, jakaś wołowinka po arabsku w restauracji dla turystów. Całkiem spoko. W innym miejscu zamówiliśmy świeży sok, chyba max 15 zł. Ceny w porównaniu do naszych wcale nie takie straszne, jak ostatnio zapłaciłem 43 zł za burgera w Sopocie :lol:A co tam jedliście i gdzie? Jest jakaś tania gastronomia, choćby z myślą o tych gastarbeiterach z Indii i Pakistanu?
Oj, to będzie mniód na moje serce! Zjeździłem jakiś czas temu Wietnam (tak dawno i niedawno), chętnie sobię przypomnę klimat i porównam, jak się zmieniło.Wątek o Wietnamie pojawi się wkrótce. Myślę, że nawet równolegle otworzę wątek zbiorczy na wszystkie mniejsze wyjazdy, wszelkiego typu jedno czy kilku-dniówki oraz stop-overy. Mam nadzieję, że moderacja nie ma nic przeciwko![]()