SkyscraperCity Forum banner

[Katowice] Inwestycja Stalexportu przy ul. Sokolskiej

17617 Views 27 Replies 12 Participants Last post by  LEINADXXV
Tak myślałem, że tą informację ktoś ze stalych forumowiczów wcześniej wyłapie i zamieści... Ale widzę, że nie macie wtyków w wieżowcach stalexportu;) W tym tygodniu wyszedl pierwszy numer gazetki biurowca, a w nim na pierwszej stronie wizualizacja dwóch wieżowców na działce której dotyczy temat. W gazetce więcej info. Mają mieć 34 kondygnacje i ok. 125 metrów wysokości. Prezeydent miasta wydał już pozowlenie na budowę. Funkcja biurowo, mieszkaniowo, uslugowa. Na wizkach ciekawe wrażenie robią widoczne od zewnątrz ogrody w wieżowcach:) Nie ma jednak dat rozpoczęcia budowy... Jak znajdę trochę czasu to może uda się wkleić jakieś zdjęcie wizek z gazety, chyba że ktoś się przejdzie na mickiewicza 29 i weźmie gazetkę i wcześniej zrobi jakis skan albo coś.

Pozdr
1 - 20 of 28 Posts
Tak myślałem, że tą informację ktoś ze stalych forumowiczów wcześniej wyłapie i zamieści... Ale widzę, że nie macie wtyków w wieżowcach stalexportu;) W tym tygodniu wyszedl pierwszy numer gazetki biurowca, a w nim na pierwszej stronie wizualizacja dwóch wieżowców na działce której dotyczy temat. W gazetce więcej info. Mają mieć 34 kondygnacje i ok. 125 metrów wysokości. Prezeydent miasta wydał już pozowlenie na budowę. Funkcja biurowo, mieszkaniowo, uslugowa. Na wizkach ciekawe wrażenie robią widoczne od zewnątrz ogrody w wieżowcach:) Nie ma jednak dat rozpoczęcia budowy... Jak znajdę trochę czasu to może uda się wkleić jakieś zdjęcie wizek z gazety, chyba że ktoś się przejdzie na mickiewicza 29 i weźmie gazetkę i wcześniej zrobi jakis skan albo coś.

Pozdr
Początkowo poczułem się jakbym czytał jedną z książek Lema. Ciekawe... Nic innego nam nie pozostało tylko poczekać na skany. Zastanawia mnie tylko, czy działka na przeciwko Stalexportów, gdzie miał powstać projekt 3x100, będzie w końcu zagospodarowana.

Pozdr
Kurcze, wrzuć te wizualizacje! No i jakby było info kto jest inwestorem...
Czy moge prosić o jakieś wskazanie na działki, na których ta inwestycja miałaby powstać?
Nie podniecajcie się, koledzy. Gdyby to była prawda wiedziałby o tym sky, a Uszok trąbił na wszystkie strony :)
Nikt się chyba nie podnieca... mieliśmy już przykład tego, że między wizualizacją a realizacją jest przepaść. A potem jeszcze jeden przykład, jeszcze jeden, i kolejny... (...) Nie zaszkodzi jednak pozyskać dodatkowe informacje
Czas na podnietę przyjdzie, gdy postawią choć jeden żuraw. ;)
Ja mam mniejsze wymagania - jak ogrodzą teren to już będzie coś.
We Wrocławiu miała być inwestycja "Hilton Garden Inn/Centrum Metropol". Teren ogrodzono, robiono nawet wykopaliska archeo. Działka jest już najprawdopodobniej wystawiona na sprzedaż.

Dlatego to zacznę się emocjonować, gdy będzie coś konkretnego ws. budowy. A takim konkretem przy wieżowcu jest dla mnie żuraw.
wizki

Wrzuciłbym fotki z gazety, tylko nie wiem jak:( system zamieszczania zdjęć nie jest zbyt wygodny...
Wrzuciłbym fotki z gazety, tylko nie wiem jak:( system zamieszczania zdjęć nie jest zbyt wygodny...
Zobacz tutaj http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=313015 masz wspaniały tutorial co i jak :)
^^

Tak lepiej widać :)

Co do wizki wygląda lepiej jak to co było prezentowane na poczatku i wydaje się być dużo większe. Jednak należy brać pod uwagę, że początkowo miał to być biurowiec, a tutaj pisze ze jest to kompleks wszystko-w-jeden-budynek.
IMHO jako kompleks ma dużo większe szanse na (szybszą) realizację, dywersyfikacja przeznaczenia oznacza dokonanie rewizji i optymalizacji wcześniejszych założeń. Wiadomo, że obecnie nie ma aż takiego dużego popytu na powierzchnie biurowe, więc stwierdzono, że obiekt będzie wielofunkcyjny, by zyski z najmu wpływały z różnych źródeł

PS
Dzięki za zdjęcie :)
super wiadomo coś więcej na temat terminu realizacji ?
Mogę zawnioskować o tytuł "[Katowice] Inwestycja Stalexportu przy ul. Sokolskiej"?

edit: Dobra, milczenie oznacza zgodę.
Ptrzez kilka godzin nie mogłem wejść na stronę, dlatego też miałem problem z wrzuceniem kolejnych zdjęć. Sorry ze takie rozwalone ale nie mogłem znaleźć ocji zmniejszenia rozmiaru przy zaladowaniu;/

Uploaded with ImageShack.us
i ostatnia strona z największą liczbą informacji.

Uploaded with ImageShack.us
1 - 20 of 28 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.