SkyscraperCity banner

21 - 25 of 25 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
Discussion Starter · #21 ·
Dessel

gva.be

Belgoprocess investeert 300 miljoen euro in site in Dessel

Vandaag om 16:28 door Paul Huysmans | Bron: MADE IN KEMPEN

DESSEL - Tussen nu en 2030 investeert Belgoprocess, de industriële dochteronderneming van overheidsorganisatie Niras, 300 miljoen in de site in Dessel. De organisatie heeft antwoorden geformuleerd op de vragen welke installaties nodig zijn om de komende decennia radioactief afval op te slaan en welke nodig zijn om dat afval te verwerken.


Belgoprocess en Niras bogen zich samen over de toekomst van de site. “Niras berekende hoeveel en welk soort afval we wanneer kunnen verwachten? En wij gebruikten onze expertise en ervaring om aan te geven hoe dat afval verwerkt en opgeslagen moet worden”, zegt algemeen directeur Wim Van Laer van Belgoprocess in de Niraskrant. Op basis daarvan is een visie uitgewerkt voor de komende 100 jaar.

Meer tewerkstelling

Een van de belangrijkste principes is centralisatie. “Momenteel wordt het radioactieve afval nog verwerkt en opgeslagen op 2 sites. In de toekomst zullen we de verwerking en opslag van bijna alle afvalstromen bij elkaar brengen op de site in Dessel”, vertelt Marc Demarche, adjunct-directeur-generaal van Niras. De site krijgt een grondige facelift en er komen nieuwe gebouwen bij. “We zullen een receptie- en opslagcentrum bouwen dat verschillende types van radioactief afval kan herbergen. Bovendien plannen we de bouw van een nieuw hoogtechnologisch opslaggebouw voor de vaten met laagactief afval waarbij in 2013 gelvorming werd ontdekt.”

Nog op de planning staan de sanering en ontmanteling van verouderde gebouwen. Tegelijk komen nieuwe installaties om afval te verwerken. Wim Van Laer verwacht dat de investering van 300 miljoen voor extra tewerkstelling zal zorgen.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
Discussion Starter · #22 ·
zoersel

gva.be

Site van voormalige autocinema wordt mooi woonpark met 27 appartementenGisteren om 19:49 door Jan Vorsselmans

ZOERSEL - Op de terreinen van de voormalige autocinema in Halle-Zoersel verschijnen weldra 27 villa-appartementen. Het gaat om drie woonblokken van elk negen flats, gelegen in een parkomgeving. Er zijn nu al vier woningen verkocht.


Het gaat om een gebied van 3,2 hectare, gelegen achter de voormalige bowlingzaal Thunderball, waar binnenkort een Lidl-vestiging komt.

“Maar ons bouwproject heeft met dat andere niets te maken. Wij creëren een parkgebied met daarin drie van elkaar afgescheiden blokken van elk negen appartementen, waaronder zes penthouses”, zegt Jos Beke, woordvoerder van de projectontwikkelaar Evillas.

Voor de verkoop staat Ludwig Neefs van Century21 in Mechelen in.

Arbeiders zijn intussen al volop bezig met het opkuisen van het terrein. De eigenlijke werkzaamheden starten nog voorde bouwvakantie en zullen over twee jaar volledig afgerond zijn.​

http://evillas.be/nl/Park-Lindendael-Zoersel
 

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
Discussion Starter · #24 ·
gva.be

Beerse wil NDC eind 2019 in gebruik nemen

Vandaag om 18:00 door Bart Van den Langenbergh

BEERSE - Het gemeentebestuur van Beerse heeft de plannen voor het nieuw dienstverleningscentrum (NDC) gelanceerd. Tegen eind 2019 verrijst op de hoek van het Kerkplein, Bisschopslaan en Pastoriestraat een gloednieuw gebouw voor de gemeente, OCMW, bibliotheek, politie, kinderopvang en musea.


De meerderheidspartijen N-VA en BEERSEplus hebben voor het nieuwe NDC en de parken in het centrum een ontwerp laten maken door Polo Architects en de landschapsarchitecten van Omgeving. Groep Van Roey-Van Roey Vastgoed voert de werkzaamheden uit en staat 20 jaar in voor het onderhoud.

De meerderheid weigerde om het huidige gemeentehuis in de Bisschopslaan te verbouwen en installeert een gloednieuw NDC voor zowel de gemeente, OCMW, politie, bibliotheek, kinderopvang en musea.

Het NDC wordt geïntegreerd in een nieuw hovenpark van Beerse, dat is ingedeeld in het Tempelhof, Janssenhof, Pastoriehof, Speelhof, Woonhof, Bloemenhof en Muziekhof. Zo wordt er in het Speelhof, op de plaats van het voormalige café 't Gerucht, een avonturentuin met speeltuigen aangelegd. Het NDC komt in het Tempelhof waarbij het historische gebouw Tempelhof wordt gerestaureerd en geïntegreerd. "We geven een nieuw groen hart aan Beerse. Het NDC nestelt zich tussen de bomen en ander groen in", zegt schepen Hans Woestenborghs (BEERSEplus).

Het kostenplaatje voor het NDC is geraamd op 13,6 miljoen euro maar door energiebesparing en verhuur en verkoop van gebouwen is volgens de gemeente de netto-uitgave 2,44 miljoen euro. De terreinen van het huidige gemeentehuis in de Bisschopslaan en de bibliotheek in de Heilaarstraat worden verkocht. Groep Van Roey installeert daar in totaal 109 nieuwe woningen.

De inplanting van een nieuw NDC was begin 2016 nog het voorwerp van een volksraadpleging. Het actiecomité Hart voor het Park heeft al twee protestmarsen gehouden.

De gemeente hoopt eind 2019 het NDC in gebruik te kunnen nemen. Op zaterdag 30 september tussen 9u en 12u zijn de inwoners welkom op een informatietentoonstelling in het gemeenschapscentrum 't Heilaar.​
 
21 - 25 of 25 Posts
Top