SkyscraperCity Forum banner
1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
4,765 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Zoals sommige van jullie misschien weten ben ik in de herfstvakantie met mijn vriendin een week naar New York geweest. We zijn zaterdag 23 oktober heel vroeg vertrokken richting Schiphol, ons vliegtuig vertrok 7.00 's morgens. We moesten in Zurich overstappen. De heenreis verliep vlotjes. We hebben een fantastische week gehad, het was tot en met donderdag boven de 20 graden en we hebben alleen woensdag een beetje bewolkt weer gehad met af en toe een bui. Vrijdag was het ineens nog maar een graad of 9 met een koude wind.

We verbleven in de wijk Long Island City in het stadsdeel Queens. We zaten dicht bij de metrostations Queensboroplaza en Queensplaza vanwaar je binnen een kwartier in Midtown Manhatten zit. We hebben voor $27 een weekkaart gehaald voor de metro, ideaal.

Eerst even twee kaarten. De punaises geven aan waar we zijn geweest. We zijn geland op JFK, een stuk ten oosten van Manhatten. De afstand van Manhatten tot JFK is zo'n 20 kilometer. We zijn ook nog een dag in het uiterste noordoosten van Staten Island geweest zoals je op de kaart kunt zien.

Bron: Google Earth

Verder ingezoomd op Manhatten een overzicht waar we zijn geweest. Het waren vooral de bekende plekken, we hebben nog zoveel niet gezien, dat komt volgend jaar:

Bron: Google Earth

DEEL 4

Zie deel 1: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1249777
Zie deel 2: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1249907
Zie deel 3: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1250413
Zie deel 4: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1251987

Ik wil jullie voorlopig nog een keer lastig vallen met foto's van een geweldige week (die toevallig precies een week geleden op zijn einde liep). Zaterdag 30 oktober hadden we nog een ochtend in de Big Apple. Zaterdagavond rond 18.00 vertrok het vliegtuig vanaf JFK. Nog een keer gingen we met de metro naar Manhatten om koffie te drinken. De terugreis zijn we een paar haltes eerder uitgestapt om nog even langs de waterkant te lopen om van de skyline te genieten. Hieronder de foto's van Midtown Manhatten en de skylines foto's vanaf een park in Queens.

Zaterdag 30 oktober

#1 Die hoge smalle toren is een nieuwe "condotower" genaamd the Setai.


#2 Nog een keer de Chryslerbuilding


#3 Kijkend in de straat West 42nd street zien we o.a. de nieuwe toren van de Bank of America tower:


Toen hebben we de metro gepakt richting Queens. We zijn een paar haltes eerder uitgestapt omdat we nog een aantal uren over hadden, het was mooi weer en we hadden ook geen zin om uren lang in ons hotel te gaan zitten. We liepen door een paar mooie straten van Queens en hebben nog even in een net aangelegd park gezeten vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de skyline, een mooie afsluiter.

#4 45th Road, een typisch straatje in Long Island City (Queens).


#5 Wat de Achmeatoren in Leeuwarden doet, doet deze toren in Long Island City. Deze toren is echt zeer dominerend voor de wijk, wat wil je ook met 200 meter in wijk met overwegend laagbouw.


#6 Manhatten blijft altijd in zicht


#7 Vernon Blvd als ik me niet vergis. Dit zou ook in een of ander Amerikaans provinciestadje kunnen zijn.


Toen kwamen we bij een parkachtige wijk terecht met nieuwe luxe woontorens. De contrasten in LIC zijn groot, in sommige straten staan verpauperde industriële panden en een straat verderop staan super de luxe woontorens.

#8 In deze torens moet je een geweldig uitzicht hebben op de skyline.


#9 Deel skyline Midtown met o.a. het VN gebouw, Chryslerbuilding en de Trumptower.


#10 Er hingen gigantische reclameborden, het uiterlijk van Long Island City (LIC) is een beetje rauw, daar hou ik wel van, vooral met doorkijkjes richting de skyline. Dit soort grote reclameborden zag je er ook.


#11 De Queensborobridge ziet er ook stoer uit en past perfect in zo'n omgeving:


#12 Het VN gebouw wordt gerenoveerd. Het gebouw stamt al uit 1949 en is 155 meter hoog. Wolkenkrabbers Chrysler en Bank of America zijn nog te zien op de achtergrond:


#13 Geprobeerd om een panorama te maken:


#14 Volgens mij zijn dit minder luxe woontorens aan de rand van Lower West Side, die moeten toch wel ruim 100 meter hoog zijn. Je kunt er alles van vinden, indrukwekkend zijn ze in ieder geval wel.


#15 ESB, een eeuwig baken in de skyline.


#16 Lower Manhatten met o.a. Beekmanplace (een nieuwe woontoren).


#17 Het 280 meter hoge Citigroep Center is ook een herkenbare baken. Foto lijkt een beetje scheef.


#18 Skyline


#19 Heerlijke toren die Trumtower, heel simpel, lekker zakelijk en strak.


#20 Wijkje ziet er echt prachtig uit.#22


Toen zijn we terug gelopen naar het hotel.
#23 Zicht Lower Manhatten


Eenmaal terug in het hotel hebben we afscheid genomen onze koffers opgehaald en een taxi richting het vliegveld genomen. Onze metrokaart konden we niet meer gebruiken. Met weemoed kijken we terug op een mooie week.

#24 We laten de de stad achter ons. Het was mooi geweest, tot volgend jaar!


Allemaal hartelijk bedankt voor het kijken en voor de leuke reacties. Dit was HF voor SSC in New York, terug naar de studio.
 

·
Moderator
Joined
·
17,173 Posts
Ook weer een super einde :eek:kay: Ik heb zeker al je delen bekeken maar soms weetje niet wat voor origineels je eens zou zeggen dus ik heb een reactie voor het 1e en laatste deel bewaard :) Gek eigenlijk dat ze sproeiers gebruiken in de herfst. Je hebt echt ongelofelijk geluk gehad met het weer maar dat besef je je denk ik ook wel :p Nogmaals bedankt voor alle foto's :)
 
Joined
·
35,468 Posts
Mooi, bij dat uitzichtpunt in Queens heb ik nog een keer een nacht doorgebracht. Korte nacht eind juni dat wel, wachten op de zonsopkomst nadat ik zonsondergang in Brooklyn op de foto gezet had. Was een koude lange nacht... Plan was eigenlijk dat we bier zouden gaan drinken in de stad maar door feestdag ofzo was alles dicht... Afijn, uiteindelijk wel een mooie zonsopgang gezien daar!

Oh en bij #14 moet natuurlijk east side zijn. :)
 

·
Registered
Joined
·
5,750 Posts
Lang leve de digitale camera... al die foto's al die series hadden je vroeger een fortuin gekost aan ontwikkelen. Bedankt voor het delen van deze foto's. Ben zelf 7x in NYC geweest maar gek genoeg eigenlijk alleen maar op Manhattan doorgebracht. Zo zie je weer eens wat anders van deze geweldige metropool. :)
 

·
Bas
Joined
·
15,879 Posts
Jammer, het is alweer voorbij, je valt ons hoogbouwliefhebbers nooit lastig hoor met foto`s van New York City. Kan allemaal, dus krijgen we straks nog wat leftovers? :lol:
Foto 19, Trump Tower: Daar zijn wij een keertje uitgestapt tijdens onze eerste busrondrit door Manhattan, Harlem & the Bronx. Onze Belgische gids kende dat gebouw niet eens, wèl de overbuur, de Verenigde Naties. Alles wat Trump daar heeft neergezet, is indrukwekkend. Maar de hele stad is indrukwekkend, ik heb er veel energie van gekregen en een totaal andere kijk op het wereldgebeuren: New York City is van ons allemaal! :)
 

·
Premium Member
Joined
·
35,813 Posts
Ook deze weer toppie, bedankt voor het delen :eek:kay:
Inderdaad, hartelijk dank voor het delen van je prachtige foto's met ons. Zo hebben we allemaal van deze prachtige 5 delen kunnen genieten. Geweldig. :eek:kay: :)
 

·
Registered
Joined
·
4,765 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Mooi dat jullie er van genoten hebben! Het is "alweer" twee weken geleden dat we terug zijn en ik mis het leventje daar nog steeds.

Ik denk dat we volgend jaar in september weer gaan. We hadden nu echt super veel geluk met het weer, in september heb je grotere kans op dit weer (of warmer). We hebben voor dan al een lijstje klaar wat we nog willen zien.

Wat mij echt heel mooi lijkt is om daar langere tijd te zijn, maar daar moet je natuurlijk wel de mogelijkheid voor hebben.
 
1 - 15 of 15 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top