Ahoj mieszkańcy Dolnego Śląska!!!! Zwracam się do Was z wielką prośbą i zapytaniem jednocześnie- wybieram się w te wakacje po raz kolejny na DŚ i chciałbym się spytać, jakie jeszcze z najpiękniejszych kościołów DŚ moglibyście polecić do zwiedzania??? Piszę "jeszcze", gdyż "the best of", tzn. Krzeszów, Trzebnicę, Henryków, Legnickie Pole, Lubiąż, kościoły Wrocławia, Strzegom i kościoły Pokoju jużem widział :applause: :applause: :applause:
No i utworzy nam się przy okazji ciekawy wątek o najpiękniejszych (poza wyżej wymienionymi) kościołach DŚ :cheers:
A przy okazji chciałbym spytać również o najciekawsze zamki i ewent. pałace (poza Książem, Bolkowem, Świnami, Jaworem, które już widziałem
kay: Rzecz jasna wiem, jak wiele pałaców znajduje się na DŚ (zwłaszcza bodajże w Kotlinie Jeleniogórskiej) jednakże wiem też, jaki -wskutek wojny- jest najczęściej ich stan
hno:
hno: Tak więc jeśli znacie jakieś pałace w miarę odrestaurowane, które można podziwiać z zachwytem a nie uciekać z krzykiem płacząc nad ich stanem :runaway: dajcie proszę znać!!!!!!
No i myślę, że całkiem ciekawy wątek nam tu powstanie, a i ja przy nim coś uszczknę dla siebie!!!
:cheers1:
kay:
Z góry wielkie dzięki!

PS Jeśli macie jakieś foty w/w obiektów- wklejajcie proszę!
No i utworzy nam się przy okazji ciekawy wątek o najpiękniejszych (poza wyżej wymienionymi) kościołach DŚ :cheers:
A przy okazji chciałbym spytać również o najciekawsze zamki i ewent. pałace (poza Książem, Bolkowem, Świnami, Jaworem, które już widziałem
No i myślę, że całkiem ciekawy wątek nam tu powstanie, a i ja przy nim coś uszczknę dla siebie!!!
Z góry wielkie dzięki!
PS Jeśli macie jakieś foty w/w obiektów- wklejajcie proszę!