fakt parada.. reddevil, kde to je?
jeeej to je sen :applause::cheer:
v Zoo Kosice v Kavecanoch, vzadu v lesiku za jazierkom s kackami... ci ako si to myslel?fakt parada.. reddevil, kde to je?
ano, myslel som lokalitu. dakujem! predpokladal som, ze je to v ZOO ale nebol som si isty. urcite tam v lete pojdeme.v Zoo Kosice v Kavecanoch, vzadu v lesiku za jazierkom s kackami... ci ako si to myslel?![]()
tiez mi je to pride divne, ze to nedali dole sucastne, ked si tam uz dopravili komplet demolacnu catu aj s vybavenim..tu zlepenu ohavu burat nebudu?
Čísla nemám, ale nebytových priestorov v centre určite pribudlo. Viacero bytov sa postupom času premenilo na rôzne agentúry, advokátske kancelárie, obchody atď. Už tam nebýva toľko ľudí, ako pred rokom 1948.Košičania, vedeli by ste mi pomôcť? Keď boli začiatkom 90-tych rokov z centra mesta vysídlení Rómovia, boli nehnuteľnosti opäť zabývané strednou a vyššou triedou, alebo sa tam objavili skôr kancelárie a administratívne priestory?
KOŠICE. Pedagóg a sprievodca po Košiciach Milan Kolcun nás informoval, že v banke boli kedysi dve monumentálne umelecké diela.
Jedno od maliarky – keramikárky Herty Ondrušovej-Viktorínovej, druhé z dielne akademického sochára Milana Ondrušeka a výtvarníka Vojtecha Seligu.
Keď sme začali pátrať po obrazoch na Strojárenskej, muž, ktorý sa predstavil ako stavebný dozor, nám tvrdil, že žiadne plastiky v budove nie sú ani neboli.
Čítajte viac: http://kosice.korzar.sme.sk/c/67990...zmizli-monumentalne-obrazy.html#ixzz2TKVPozlQ
Nuz, myslim ze sa tu opomina fakt, ze ta budova a vsetko co k nej patrilo bola niekoho sukromnym vlastnictvom ... ci tie obrazy niekde vysia alebo stoja je teda vysostne sukromna vec ...
Autorsky zakon nepoznam nijak podrobne (nebavim sa o reprodukciach diel a pod.), no pochybujem ze moze obmedzit sukromne vlastnictvo.To nie je pravda, na plastiky sa vzťahuje autorský zákon. Nie je to len súkromná vec - nemôžu si s tým robiť čo chcú.
Padali trestné oznámenia. Autorovi bola spôsobená škoda cca 30-tisíc €.Milan Ondrušek: „Ako autor som nebol oslovený a teda som nedal súhlas v súlade s autorským zákonom na zbúranie alebo premiestnenie reliéfu.“