SkyscraperCity Forum banner

[Košice] River Business Center CANCELLED

23152 Views 75 Replies 32 Participants Last post by  metropoly_sk
River Business Center

Miesto: Vyšné Opátske, Južné Nábrežie (v blízkosti rieky Hornád a diaľničného privádzača).

http://www.sushirozadol.sk/rbc/index.htm

Výstavba komplexu bude prebiehať v troch etapách, najvyššie objekty by mali vyrásť v záverečnej fáze.

Polyfunkčný objekt I:

Prvá etapa zahŕňa osempodlažnú budovu. Prinesie celkovo 16-tisíc m2 prenajímateľnej plochy. Stavať sa začne niekedy v septembri 2008.

Polyfunkčný objekt II - Koloseum:

Druhá etapa - Menšie trojpodlažné Koloseum prinesie 1 566 m2 kancelárií a vyše dve tisíc štvorcov obchodov a služieb. Výstavbu plánuje developer naštartovať začiatkom roka 2009, za zhruba osem mesiacov by malo byť Koloseum hotové.

Ďalšie budovy - výškové stavby:

Záverečná fáza je v štádiu príprav, podľa M. Michalovova aktuálne žiadajú o územnoplánovaciu informáciu a uvažujú, čo ďalej s územím. „Ústretovosť magistrátu, útvaru hlavného architekta i mestskej časti zodpovedá reálnosti projektu,“ pochvaľuje si. V spolupráci s mestskou časťou pripravuje spoločnosť premostenie rieky Hornád, vo vlastnej réžii i ďalšie projekty na východnom Slovensku.

See less See more
9
1 - 20 of 76 Posts
Tie vyskovky by mali stavat v druhej faze. Ziadne detaily zatial zname niesu. Takze tak.

edit.
Inac k "Polyfunkčný objekt I", troska sa obavam toho oblozenia. Mam taky pocit, ze sa jedna o plech. Viem, ze v tej oblasti treba niekde zacat, nejak ju rozbehnut, no aj tak ...
inac, co som spominal projekt dve veze, tak vizualizacie zatial nemam, ale ked to pomoze, tak su priblizne take iste ako tieto vyskove budovy, ktore sa maju zacat stavat v druhej faze.Robil to ten isty architekt, takze asi preto:)
River Business Center Košice

No sa to velmi na plech nepodoba... skor by som videl problem s koloseom (niekde som cital, ze to ma byt montovana konstrukcia.... ale podla viz. aj ono vyzera celkom v pohode)
-----------------------------------------------------------------------------------
Charakteristika
Polyfunkčný komplex RIVER BUSINESS CENTER poskytuje flexibilné a moderne riešené priestory s celkovou plochou 12 800 m2. Koncepciu tohto projektu, ktorý zodpovedá všetkým požiadavkám súčasného čoraz náročnejšieho realitného trhu navrhol architektonický ateliér Ing. arch. V. Kolesnáča, ktorý už navrhol viacero významných projektov.

Prestížny polyfunkčný objekt RIVER BUSINESS CENTER s 5-podlažiami bude ponúkať 5420 m2 nadštandardných kancelársky priestorov s variabilnou dispozíciu a 2260 m2 služobných apartmánov poskytujúcich luxus manažmentu.

Na prízemí objektu sa bude nachádzať recepcia, uzavreté átrium, reštaurácia s kaviarňou a funkciu oddychu a zábavy bude plniť moderné fitnes&wellness a squash centrum.
Piate ustupujúce podlažie zahŕňa kongresovú sálu a sky bar s výhľadom na okolitú panorámu. Športové vyžitie dopĺňajú dva tenisové kurty na nachádzajúce sa v areáli RIVER BUSINESS CENTER.
Parkovanie pre nájomníkov a návštevníkov komplexu je riešené prostredníctvom parkovacích priestorov umiestnených v podzemnom podlaží so 60 parkovacími miestami a vonkajšími 30 parkovacími miestami.

-----------------------------------------------------------------------------------

Lokalita
Južné nábrežie – katastrálne územie obce Košice – Vyšné Opátske, kde sa RIVER BUSINESS CENTER nachádza, patrí nepochybne medzi najperspektívnejšie lokality druhého najväčšieho mesta Slovenskej Republiky. Toto miesto je situované na východnom okraji mesta Košice v tesnej blízkosti rieky Hornád. Umiestnenie projektu pri východnom rýchlostnom obchvate mesta Košice, ho predurčuje na výnimočnú a bezproblémovú dopravnú dostupnosť a obslužnosť v rámci Košíc, ale i zvyšku Slovenska. Rozhodne veľkou výhodou je 10 minútová vzdialenosť RIVER BUSINESS CENTER a letiska.

See less See more
16
Nezda sa vam ze oproti tym prvotnym vizalizaciam ubrali nejake poschodia?^^
no vyzera to ze 2 poschodia ubudli.

ale urcite nie kvoli nejakej obmedzenej vyske. Skor usetria 2 poschodia na tomto a pridaju na vyskovky :banana:
Sckesk, podla tvojix fotiek sa ma stavat pred mostom aj za mostom??? Ak si to dnes fotil, co je prosim ta oproti (teda za benzinkou OMV)? Vdaka!!!

Ak sa to naozaj postavi, bude to vyzerat dobre, len nex tie vyskovky uz konecne naozaj vzniknu aj v KE a nex budu fakt desne vysoke:)
najlepsie sa vyskovky stavaju pod nejakym kopcom, nemalo by tam byt ziadne obmedzenie. lietadlam zavadzaju uz samotne kopce :)
plocha vysne opatske je nieco podobne :)
Sckesk, podla tvojix fotiek sa ma stavat pred mostom aj za mostom??? Ak si to dnes fotil, co je prosim ta oproti (teda za benzinkou OMV)? Vdaka!!!
Ved aj na tejto fotke

vidno, ze jedna budova bude pred a druha za mostom.

Fotil som to uz pred 2 mesiacmi (pouzil som akurat fotky so svojej mapy)
a ked sa pytas na budovu, ktora je medzi tymi stromami, tak to bude asi iba rodiny dom.
See less See more
Ved aj na tejto fotke

vidno, ze jedna budova bude pred a druha za mostom.
QUOTE]
Vdaka, ja som si to chekol aj s tym mostom k decaku a tam je podla mna dost malo miesta, preto sa pytam.:cheers:
See less See more
Ta vyskovka najblizsie k nam vyzera pri mojom skromnom odhade na 22 poschodi.Co by mohlo znamenat nieco okolo 75m.
Ta vyskovka najblizsie k nam vyzera pri mojom skromnom odhade na 22 poschodi.Co by mohlo znamenat nieco okolo 75m.
urcite to je len vizualny navrh, skutocnost bude urcite ina.

Čisté Apollo BC v Bratislave v malom.
See less See more
Vyhlad z tych vyskoviek bude krasny
- nakladna zeleznicna stanica, sklady na Juznej triede, Teplaren.

no mne by to neprekazalo. z tych budov bude ale priamy vyhlad na sirsie centrum mesta.
1 - 20 of 76 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.