SkyscraperCity Forum banner

[Košice] River Business Center CANCELLED

23125 Views 75 Replies 32 Participants Last post by  metropoly_sk
River Business Center

Miesto: Vyšné Opátske, Južné Nábrežie (v blízkosti rieky Hornád a diaľničného privádzača).

http://www.sushirozadol.sk/rbc/index.htm

Výstavba komplexu bude prebiehať v troch etapách, najvyššie objekty by mali vyrásť v záverečnej fáze.

Polyfunkčný objekt I:

Prvá etapa zahŕňa osempodlažnú budovu. Prinesie celkovo 16-tisíc m2 prenajímateľnej plochy. Stavať sa začne niekedy v septembri 2008.

Polyfunkčný objekt II - Koloseum:

Druhá etapa - Menšie trojpodlažné Koloseum prinesie 1 566 m2 kancelárií a vyše dve tisíc štvorcov obchodov a služieb. Výstavbu plánuje developer naštartovať začiatkom roka 2009, za zhruba osem mesiacov by malo byť Koloseum hotové.

Ďalšie budovy - výškové stavby:

Záverečná fáza je v štádiu príprav, podľa M. Michalovova aktuálne žiadajú o územnoplánovaciu informáciu a uvažujú, čo ďalej s územím. „Ústretovosť magistrátu, útvaru hlavného architekta i mestskej časti zodpovedá reálnosti projektu,“ pochvaľuje si. V spolupráci s mestskou časťou pripravuje spoločnosť premostenie rieky Hornád, vo vlastnej réžii i ďalšie projekty na východnom Slovensku.

See less See more
9
1 - 3 of 76 Posts
v kuloaroch som zachytil informaciu , ze cely projekt RBC je pripraveny na predaj vacsiemu developerovi hned ako bude po papierovej stranke ( povolenia ) hotovy a cely cas bol takto aj chystany.
Co ovsem neznamena, ze sa nezrealizuje.
presne tak

No niekedy sa to tak robi. A teda povedal by som ze na zapade je to jav dost casty. A zarobia na tom obaja.
niekedy to doslova takto zadaju uz tie velke ryby: vybavte to, vybehajte, vybavte povolenia, vase naklady zahrnte do projektu, a potom to preberieme.

Velka ryba ma lepsie financne kritie a kredit v banke ako nejaky zelenac.
See less See more
CHalani nerieste pixoviny, v KE treba dat dole Knapika a v SR hore v juni pravicu. To je vsetko co mozeme my urobit.

V poriadku.

Len mi potom vysvetli, ak teda nieje problém v dopyte / nedopyte a problémom sú financie, tak prečo im nikto nepožičia? Asi preto, že je to v terajšej dobe neperspektívny projekt?
Pri ziadosti o uver banka nevyhodnocuje perspektivu projektu. Papier totizto znesie v vsetko. Banka vyhodnocuje ziadatela, na zakalde vysledkoviek za predchadzajuce roky, majetku aky ma, ci ma rucitelov, aka je akcionarska/vlastnicka struktura atd. Uver da banka iba vtedy ak by bol ziadatel schopny ho splatit aj keby zrealizovany projekt nefungoval vobec.
See less See more
1 - 3 of 76 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.