Covid?W Będzinie, od ubiegłego tygodnia, jest nieczynna kasa KŚ. Wg informacji na stronie "do odwołania"...
Zagadką jest co chcą wynająć i po co. Pojazdy mają być też na linie niezelektryfikowane, dlatego pushpull.A popatrzcie, nawet duzi przewoźnicy chcą czasem wynajmować używane piętrusy. Trzeba tylko wiedzieć jak się za to zabrać.
Ale ja w ogóle nie wiem o co Wam chodzi, przecież zgodnie z prowadzoną akcją zimową - Instrukcja o zapewnieniu sprawności kolei w zimie Ir-17 naszego Narodowego Zarządcy Koleje Śląskie wykonały swoje zadania na medal! W paragrafie 16 tej instrukcji Przedsięwzięcia techniczno - organizacyjne w okresie pogotowia zimowego Pkt. 3: Do zadań przewoźników kolejowych należy w szczególności:Koleje Śląskie się tłumaczą z odwoływania pociągów.
No i jakoś tak im umknął jeden kierunek czyli Cieszyn - Chybie, gdzie już chyba z tydzień pociąg nie jeździ. Jest niby KKA, ale jakoś się zapomniało autorem odpowiedzi wymienić tą linię. Dziś znów nie jeżdżą...![]()
KŚ musiały w lutym odwołać ponad 200 pociągów. Jakie były przyczyny?
Czytelnicy alarmują, że Koleje Śląskie odwołują w tym miesiącu kilkadziesiąt pociągów dziennie. Poprosiliśmy przewoźnika o wyjaśnienie tej sytuacji.www.rynek-kolejowy.pl
Na koleo.pl dobrze pokazuje.W żadnej wyszukiwarce (PKP, PLK, KŚ) nie funkcjonuje wyszukiwanie połączeń Katowice Cieszyn, pokazuje się tam 5 h czas podróży. Nie idzie to naprawić, nie chce mi się za każdym razem patrzeć na tabelkę S61-Skoczów-od-13-XII-do-13-III-stan-na-28-I.pdf (kolejeslaskie.com) .
Przedwczesny alarm. Pomieszczenie kasy przeszło remont i kasa jest już czynna.W Będzinie, od ubiegłego tygodnia, jest nieczynna kasa KŚ. Wg informacji na stronie "do odwołania"...