No dobrze, prawie selektywne. Co nie zmienia faktu, że selektywności jest tu więcej niż nieselektywności :nuts: I nie zmienia to też faktu, że zdjęcie jest bardzo przyjemne dla narządu wzrokowego.
Kolory rzeczywiście nie są selektywne - to co zrobiłem, to zmniejszyłem saturację żółtego, pomarańczowego i czerwonego, przede wszystkim po to, żeby zmniejszyć zafarb od bardzo mocnego światła sodowego - prawie wszystkie latarnie na zdjęciu (oczywiście miejscowo to odwróciłem przy światłach żółtym i czerwonym). Stąd chyba też dziwny kolor zielonego - może właśnie ze zmieszania ze światłem sodowym? Podobny zielony/niebieski widziałem na wielu nocnych zdjęciach sygnalizacji.
Żałuję trochę, że nie założyłem filtru połówkowego, żeby przyciemnić dół, góra byłaby wtedy w wyższej jakości.
Cieszę się, że się podoba - obawiałem się trochę, jak dotąd moje zdjęcia w konkursie były w zupełnie innym stylu.
A tytuł, no cóż - zrobiłem zdjęcie, zobaczyłem kolorucha, to zdjęcie mogłem tylko tak zatutułować
This is an older thread, you may not receive a response, and could
be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
SkyscraperCity Forum
A forum community dedicated to skyscrapers, towers, highrises, construction, and city planning enthusiasts. Come join the discussion about structures, styles, reviews, scale, transportation, skylines, architecture, and more!