SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 22 Posts

·
Registered
Joined
·
9,690 Posts
Nga Gjyqi Special (1945)Abdyl Sharra ne gjyq. Kur ishim te rinj jepnim provim letersie edhe romanin "Keneta" te Fatmir Gjates, por kurre nuk kishim menduar qe emrat e personazheve ishin te vertete. (Abdyl Sharra (1915-1946) i lindur në Vlorë nga një familje që ishte mbështetëse e Pavarësisë Kombëtare, lëvizjeve demokratike dhe atdhetare në të gjitha kohërat. Kreu shkollën “Harry Fultz” në Tiranë dhe Fakultetin e Inxhinierisë në Vjenë të Austrisë. Punoi si inxhinier në tharjen e kënetës së Maliqit ku dhe u ekzekutua. Është shpallur “Dëshmor i Demokracisë”) Foto e marre nga Krime Komuniste

 

·
Registered
Joined
·
6,439 Posts
Kruschevi per Enver Hoxhen:

"Në Nëntor 1960, Hoxha dha një fjalim akuzues kundër Bashkimit Sovjetik. Ai i ngrinte duart ne ajer më shumë se vetë kinezët. Në atë pikë shoqja Dolores Ibarruri.... tha: Çfarë është kjo, fjalimi i Hoxhës është si një qen qe do te kafshoj dorën që ushqen atë "
...
'Ka qenë një tjetër slogan i shprehur nga Mao që u imitua nga Hoxha: 'Ne nuk duhet të kemi frikë nga imperializmi, imperializmi është një tigër letre ".

"Shqiperia ishte shume e varfer dhe me pak resurse per ta na ofruar neve ndonje gje. Relacionet tona ishin me shume ne interesat e saj."
 
1 - 20 of 22 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top