SkyscraperCity Forum banner

[Konin] Autobusy

637002 Views 3791 Replies 91 Participants Last post by  ABWera
Dokładnie - wszystkie kredyty z poprzednich lat (również z obecnego - np. ul. Szpitalna, 2 autobusy -pokraki dwu-drzwiowe) spłacane będą do roku 2009 -2010 - czyli rok 2010 mozna ponownie się zadłużyć na wybory - troche inaczej jest z mostem tu spłacamy po około 7 mln rocznie do 2015 roku
Jak na razie to nasz Kaziu zapożyczając się robił to na swoje konto ;) bo już od kilku lat jest władcą naszego Miasta ;)
A co do autobusów to się zgadzam - są okropne!!!!!
W Poznaniu też kupili te nowe MANy(z klimatyzacją :D). Ale tamte mają 3 pary drzwi... Te konińskie są beznadziejne... ;( W tłoku nie da się z nich wyjść gdy siedzi się na tylnych kanapach... Niby nowe - ale beznadziejne... Jak tramwaje Urbino w Poznaniu... :lol:
1 - 20 of 3792 Posts
Jak na razie to nasz Kaziu zapożyczając się robił to na swoje konto ;) bo już od kilku lat jest władcą naszego Miasta ;)
A co do autobusów to się zgadzam - są okropne!!!!!
W Poznaniu też kupili te nowe MANy(z klimatyzacją :D). Ale tamte mają 3 pary drzwi... Te konińskie są beznadziejne... ;( W tłoku nie da się z nich wyjść gdy siedzi się na tylnych kanapach... Niby nowe - ale beznadziejne... Jak tramwaje Urbino w Poznaniu... :lol:
Za to kto zdecydował że kupiono takie autobusy(z tego śmieje się cała cywilizowana Polska) to powinni zawisnąć za jaja i do góry nogami do tego - na rynku wisieć
Za to kto zdecydował że kupiono takie autobusy(z tego śmieje się cała cywilizowana Polska) to powinni zawisnąć za jaja i do góry nogami do tego - na rynku wisieć
Zgadzam się! Ktoś powinien beknąć za te busy... Ale żeby taka kara... ??!! :lol: :lol:
Zgadzam się! Ktoś powinien beknąć za te busy... Ale żeby taka kara... ??!! :lol: :lol:
Kto beknąć pan Pachciarz i wsio jasne - byś posłuchał jak kierowcy na to psioczą w takim miastach jak Konin gdzie na niektórych liniach przegubowe se nie dają rady a puszcza sie takie cuda - nie dość że się straci klientów bo pojadą PKS-em(np.53- na kazia B) to jeszcze jest max opóźnienie bo zanim ludzie się wymienią w autobusie to zajmuje to max dużo czasu na przystankach
  • Like
Reactions: 1
Kto beknąć pan Pachciarz i wsio jasne - byś posłuchał jak kierowcy na to psioczą w takim miastach jak Konin gdzie na niektórych liniach przegubowe se nie dają rady a puszcza sie takie cuda - nie dość że się straci klientów bo pojadą PKS-em(np.53- na kazia B) to jeszcze jest max opóźnienie bo zanim ludzie się wymienią w autobusie to zajmuje to max dużo czasu na przystankach
Wiem coś o tym... Musiałem w wakacje przyjechać się takim cudem... A najgorsze są wycieczki 53 ;( !!!!!:nuts: :nuts:
Wiem coś o tym... Musiałem w wakacje przyjechać się takim cudem... A najgorsze są wycieczki 53 ;( !!!!!:nuts: :nuts:
Po prostu decyzje o zakupie podjął ktoś kto nie jeździ autobusem i nie wie jak to jest - niech się pan Pachciarze przejedzie ty tworem z kosmosu w godzinach szczytu takimi liniami jak 53,60 czy 56 - polecam moze odejdzie ze stołka - bo mądrości to chyba mu nie przybędzie
Po prostu decyzje o zakupie podjął ktoś kto nie jeździ autobusem i nie wie jak to jest - niech się pan Pachciarze przejedzie ty tworem z kosmosu w godzinach szczytu takimi liniami jak 53,60 czy 56 - polecam moze odejdzie ze stołka - bo mądrości to chyba mu nie przybędzie
Ten człowiek chyba nigdy nie jechał komunikacją miejską.... :nuts:
Byłem w Zielonej Górze ( miasto dużo większe od Konina... ) i jak zobaczyłem jakie tam mają busy to byłem dumny że mieszkam w Koninie ;) W Zielonej są stare jak świat a biletów nie można kupić w kiosku :lol: tylko automaty... ;)
Ale teraz wstydze się tych tworów motoryzacji... :/
Nie sądziłem że w ogóle takie busy się produkuje... :nuts:
Lepiej niech jak najszybciej sprzedadza te busy i kupią używane ale "bardziej praktyczne" :)
konin.lm.pl
Nowe autobusy w MZK- jutro decyzja radnych.

2 mln 200 tys. zł miasto planuje przeznaczyć na zakup 3 nowych autobusów dla Miejskiego Zakładu Komunikacji w Koninie.

Jeśli radni podejmą uchwalę o zakupie nowych autobusów, wówczas najpóźniej w sierpniu pojazdy znajda się w taborze MZK. Także w ubiegłym roku zakład zakupił 2 nowe autobusy i 5 używanych. Chcemy stopniowo wymieniać tabor - mówi prezydent Kazimierz pałasz.
Przypomnijmy, w Koninie najstarsze autobusy pochodzą z końcówki lat 80-tych i początku 90-tych. W taborze MZK jest 48 autobusów, ponad 80% to nowe niskopodłogowe pojazdy
Oby pomyśleli i kupili także przegubowca, choćby jeszcze jednego. Przydałby się na niektóre trasy.
Oby pomyśleli i kupili także przegubowca, choćby jeszcze jednego. Przydałby się na niektóre trasy.
Powinni kupować tylko przegubowe.
A w Koninie na pewno jest jeden i jeździ na najdłuższej chyba trasie :D
W Koninie to są chyba 3 ;) A były tam potrzebna na tej trasie jak woda czy tlen do życia ;)
Pod warunkiem, że będzie wersja z klimatyzacją. Autobusy naprawdę dobre ale jak jest gorąco, to nie ma nic gorszego. W środku wogóle nie ma dostępu swieżego powietrza, ponieważ okna są za małe!
Okna są zablokowane gdy włączona jest klimatyzacja :D:D:D:D
Witam Pana Kolege ;) :cheers1:

Ewentualnie mogą być MAN Lions City - tylko nie te z 2 parami drzwi którymi uraczyli nas juz w Koninie...MASAKRA !!!! :bash: :bash:

See less See more
W Koninie mamy 7 autobusów przegubowych wszytko używane nr boczne 257,258,266,267,268,269,270
Ale MAN-y są niemieckie a Scania czy Volvo to tylko Szwecja ;)
Podobno w temacie autobusów to tylko Szwecja się liczy.
Pamiętam jak w Koninie jeździł pierwszy autobus ze Szwecji. Chyba to było Volvo takie czerwone. Podobno jak do nas przyjechał to miał już ponad 1mln km na liczniku.
Scanie są szwedzkie - te kiedyś czerwone to były Scanie 111- gdy ostatnią wycofywano miała 22 albo 25 lat
Co do Manów - to cytuje znajomego kierowce z MZK- zaprzeczenie niemieckiej solidności(w porównaniu z Scania)
Ale takie "perełki" też jeszcze jeżdżą na naszych ulicach :)

See less See more
Nie wiedziałem, że mamy 7 przegubów. W każdym bądź razie 2 rodzaje widziałem na własne oczy, ale żeby ich siedem naliczyć - nigdy bym nie przypuszczał. Na jakich trasach jeżdzą? Z tego co pamiętam 53 Kazimierz - Stare Miasto jeden, na 50 też czasami, latem chyba na 56?

Kiedyś przypadkiem na zdjęcie wkradł mi się chyba właśnie 53...
See less See more
Nie wiedziałem, że mamy 7 przegubów. W każdym bądź razie 2 rodzaje widziałem na własne oczy, ale żeby ich siedem naliczyć - nigdy bym nie przypuszczał. Na jakich trasach jeżdzą? Z tego co pamiętam 53 Kazimierz - Stare Miasto jeden, na 50 też czasami, latem chyba na 56?
Mamy 7 !! - 2 jeżdżą na 53 2 na 60 po jednym na 50,56,61- później sprobuje wrzucić fotki autobusów :)
Miło by było zobaczyć takie fotki! Byłbym wdzięczny! :)
1 - 20 of 3792 Posts