SkyscraperCity Forum banner

Zagłosuj na najlepsze zdjęcie!

Konkurs "Abstrakcja" - FINAŁ!

4166 Views 57 Replies 23 Participants Last post by  zajf
Czas rozpocząć finał konkursu na temat "abstrakcja":
W eliminacjach najwyższą średnią głosów otrzymały następujące zdjęcia: (kolejność alfabetyczna)

1. ARCHIMETRIE I
Autor: mayrah

2. Bieżnik
Autor: ww_lodz

3. Przyspieszenie
Autor: Awik

4. Regresja nieliniowa
Autor: g_reg

5. Struny
Autor: lulek89

See less See more
5
1 - 20 of 58 Posts
I wyniki, wyjątkowo mocna była to edycja:

26. Egipcjanie dają do pieca 7.44
25. 3city 7.55
24. II 7.57
23. I Feel Electric Blue |LDZIGN_11| 7.94
22. Winda do nieba 8.13
21. Zasłony 8.39
20. wiosna w miescie 8.4
19. Pogniotło się 8.42
18. Poziom 8.42
17. batyskaf 8.43
16. Wyścig szczurów 8.44
15. Winda 8.5
14. prostokąty, skosy, kropki… 8.5
13. Subtelność 8.52
12. \V/ 8.63
11. kolorowa fala 8.67
10. Agresja 8.74
9. ARCHIMETRIE II `w pętli` 8.88
8. Upadek 8.89
7. Thorn 9.03
6. Atomowy wybuch 9.14
5. Regresja nieliniowa 9.18
4. Struny 9.24
3. ARCHIMETRIE I 9.31
2. Przyspieszenie 9.38
1. Bieżnik 9.82
See less See more
Ech, wysoki poziom, nie udało się przebić do finału... Najbardziej podoba mi się zdjęcie Awika, bo najsilniej (wzrokowo) ryje beret.
bezapelacyjnie jak dla mnie zwyciezca jest lulek89
Między innymi dlatego dostała mój głos. Wygląda jak pastelowe pociągnięcia pędzlem, bardziej jak malarstwo niż fotografia :)
Poza tym lubię fotografię kolorową, bo są na niej kolory ;)
Niezbyt mi się ten temat podoba. Głosowałem na 3.
Struny. W sumie bezapelacynie ;)
Mi się tam wszystkie podobają bezapelacyjnie :)
Nie no, hardkorowy finał, ale najbardziej odjechał stawce ten, co ma dobre opony ;)

Nr 2.
Dla mnie ten final to gwozdz do trumny
Eeeee.... ?
^^ Może chodzi o to, że chłopaki amatorzy robią lepsze zdjęcia? :dunno:
To kilka słów ode mnie odnośnie zdjęć w finale.

Zdjęcie nr 1 jako jedyne jest kolorowe. Ten kolor tu bardzo dużo wnosi, wygląda jak obraz na którym widać pociągnięcia pędzla. Doskonałe wyważenie i gra swiatła, cieni sprawia, że bardzo przyjemnie się na to patrzy. Wszystko jest tu przemyślane, nie ma grama przypadku tak to odbieram. Jednym słowem wystawowe.

Zdjęcie nr 2, czyli zwycięzca odcinka. Pomysł przedni, postprodukcja też w porządku, no może bym delikatnie doprostował (prawy dolny róg, i lewy górny), ale to szczegół, nie mający nic do oceny końcowej. Gdy po raz pierwszy zobaczyłem to zdjęcie, nie wiem czemu, ale na myśl mi przyszedł "Tetris" lewandovskiego. Jeszcze raz gratuluję i wygranej i świetnego pomysłu.

Zdjęcie nr 4 fajnie faluje, płynnie prowadzi i powtarza kształt balkonów. Tutaj obrócenie zdjęcia ma sens, powoduje jednostajny rytm. Czasem takie zdjęcia są z natury nudne, tu tak nie jest. Jedyne co bym "zniwelował" to ten zacieniony trójkąt w lewym górnym rogu.

Zdjęcie nr 5 jest najbardziej mistyczne ze wszystkich. Fajne porównanie do strun, kiedyś taki teledysk widziałem (nie pamiętam kto śpiewał), w którym były podobnie przedstawione instrumenty muzyczne. Szkoda tylko tej rozmytej góry (szyba?).

Każde zdjęcie zasługuje na wygraną. Jeśli by była taka możliwość zagłosował bym na wszystkie, bo mi się podobają.

Głosuję na fotografię mayrah.
See less See more
^^Ostatnie zdanie zabrzmiało tak jakbyś zrobił to z litości po tym co napisała Mayrah :lol:

Mój głos dla motoryzacyjnego zdjęcia, czyli Bieżnik by ww_lodz
1 - 20 of 58 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.