Poznawanie Polski - edycja któraś tam
- rozpoczęta!
Kadry w każdym razie bardzo dobre.Co do samych zdjęć to jestem amatorem do tego stopnia, że nie mam własnego aparatu. Dlatego część zdjęć będzie jakości komórkowej.
Nie pękaj i bierz na raty - te piękne wille w Konstancinie to też na kredyt!Co do samych zdjęć to jestem amatorem do tego stopnia, że nie mam własnego aparatu. Dlatego część zdjęć będzie jakości komórkowej
W Konstancinie jest parę willi których właściciele przeinwestowali i teraz straszą opuszczone budowy, nie chciałbym iść w ich ślady.Nie pękaj i bierz na raty - te piękne wille w Konstancinie to też na kredyt!![]()
Nie będę ukrywał, że inspirowałem się Twoimi zdjęciami. Kadr z fragmentem ogrodzenia willi Maryla na pierwszym planie jest świetny. Niestety zdjęcia gdzieś uciekły.Kadry w każdym razie bardzo dobre.
W takim razie kontynuujemy poznawanie Polski, pozostając w klimacie kościelno cmentarnym.Poznawanie Polski - edycja któraś tam- rozpoczęta!
O, jak miłoNie będę ukrywał, że inspirowałem się Twoimi zdjęciami. Kadr z fragmentem ogrodzenia willi Maryla na pierwszym planie jest świetny. Niestety zdjęcia gdzieś uciekły.
http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=104840859&postcount=25
Świetne miejsce! Jeszcze nie miałam okazji zobaczyć na żywo.8. Przenosimy się na miejscowy cmentarz parafialny. W tle kaplica rodów Potulickich i Miełżyńskich
Słyszałam o nim. Wygląda bardzo malowniczo. Domyślam się, że cmentarz w Kępie Okrzewskiej też odwiedziłeś?9. Nieopodal Słomczyna w Maryninie na skarpie wiślanej znajduje się cmentarz wojenny z 1914 roku
Ciekawe jest to, że prawie cały cmentarz położony jest w lesie.Świetne miejsce! Jeszcze nie miałam okazji zobaczyć na żywo.
Ten z kolei położony jest w szczerym polu i nie prowadzi do niego żadna droga.Słyszałam o nim. Wygląda bardzo malowniczo.
12. Oczywiście.Domyślam się, że cmentarz w Kępie Okrzewskiej też odwiedziłeś?
^^ Zgrabna wieża - trochę "kościelna"
Wystarczy raz pojechać do Konstancina by zobaczyć dziesiątki zrujnowanych willi. Nie trzeba nawet zbytnio szukać. Fajny wątek ale smutno mi jak pomyśle o tych wszystkich dewastacjach zabytkowych willi i zabudować fabrycznych.^^
Pokazujesz odmienny wizerunek miejsca niż ten stereotypowo często kojarzony z hasłem "Konstancin" - sielankowej lokalizacji nowoczesnych eleganckich rezydencji zatopionych w łagodnej idyllicznej zieleni lasu.