Skyscraper City Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Eerste serie van een paar korte series van mijn vakantie van afgelopen maand. In het eerste deel staat München centraal. De foto's zijn genomen op 7 en 8 juli 2009.


Stad: München
Deelstaat: Beieren/Bayern
Land: Duitsland
Inwoners: 1,4 miljoen

1. Als we na een voorspoedige rijdag aan het begin van de avond in München aankomen is het regenachtig. Op de foto de beroemde Frauenkirche, het symbool van München.


2. Neues Rathaus aan het centrale Marienplatz.


3. Marienplatz.


4. Neues Rathaus met de Frauenkirche op de achtergrond.


5. De volgende dag begint beter. München is een mediastad, waarvan dit gebouw dat onder meer ARD huisvest een goede illustratie is.


6. De Frauenkirche in de ochtendzon.


7. Hoogbouw! 99 meter.


8. De rivier de Isar stroomt vanaf Tirol door München, om zich later bij de Donau te voegen.


9. Het excentrieke gebouw dat BMW Welt huisvest is ontworpen door architectencoöperatie Coop Himmelb(l)au uit Oostenrijk.


10. Er staan ook nog wat auto’s in, maar het gebouw vind ik eigenlijk interessanter.


11. Vlak naast het BMW-complex ligt het Olympisch Complex, inclusief Olympiaturm.


12. Olympiastadion. Historische grond. Nederland won hier in 1988 haar enige Europese titel. Verder voormalig stadion van Bayern en 1860.


13. Uitzicht vanaf de top van de Frauenkirche. Olympisch Complex en een van de weinige torens die boven het maaiveld uitsteekt.


14. Blik richting het zuiden, met op de achtergrond de Alpen.


15. Ingezoomd.


16. Blik richting het noorden, met op de voorgrond de Theatinerkirche St. Kajetan en op de achtergrond de Allianz Arena.


17. Marienplatz. Rechts achter het Neues Rathaus (begin bouw 1867, af in 1909) staat aan het plein het Altes Rathaus (1310, definitieve vorm gekregen in 1864).


18. Ook nog even naar de Allianz Arena (70.000 plaatsen), het stadion aan de rand van de stad dat naast grootmacht Bayern München ook stadsclub 1860 München huisvest. Het stadion ligt in een desolaat landschap, en donkere wolken pakken zich samen.


19. Wel een origineel, leuk stadion.


Dit was München, een aardige en relaxte stad die tegelijkertijd niet al te bijzonder is. Je kunt je er prima een paar dagen vermaken, maar om nou te zeggen dat je München gezien MOET hebben, nee. Binnenkort meer, als we doorreizen naar Bled en Ljubljana in Slovenië.
 
1 - 1 of 1 Posts
Top