SkyscraperCity banner

501 - 507 of 507 Posts

·
Registered
Joined
·
8,703 Posts

Град Крагујевац у обнову и реконструкцију школа уложио око 500 милиона динара

На територији града Крагујевца у 22 основне школе наставу похађа 15 и по хиљада основаца, док се у девет средњих школа образује седам и по хиљада ученика.

Како би боравак ђака био безбедан и настава се у пколама одвијала у добрим условима, локална самоуправа је уложила значајна материјална средства у адаптацију и реконструкцију школских објеката.

Град је био носилац бројних пројеката, али и иницијатор и посредник у реализацији инвестиција које је обезбедила Канцеларија за јавна улагања и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Од 2015. године до данас град Крагујевац реализовао је бројне радове и издвојио значајна материјална средства у циљу енергетске ефикасности у школским објектима, која је постигнута заменом дотрајале столарије.

Осим тога изграђене су и обновљене фискултурне сале, замењени мокри чворови, фасаде, ограде, прилази школама, реконструисани су или замењени кровови.

Основна школа „19. октобар“ у Маршићу једна је у низу крагујевачких школа која је у предходном периоду потпуно променила свој изглед.

Ова школа може се поредити са најмодернијим школским објектима у региону.

У наредном периоду у плану је наставак радова на замени дотрајале столарије и адаптацији школских објеката, најављују у локалној самоуправи.

Најобимнији радови биће обављени у основним школама Ђура Јакшић, Драгиша Луковић Шпанац и Мирко Јовановић.

Осим тога реновирање и адаптацију могу да очекују и издвојена одељења матичних градских школа на сеоском подручју.
PTK
 

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Ovako bi trebalo osveziti i skolu Mirko Jovanovic na Aerodromu. Trenutno skola u najgorem stanju u Kragujevcu, ako imate prilike mozete se i sami uveriti. Raspada se ali bukvalno
 

·
Registered
Joined
·
8,703 Posts

У току замена столарије и крова у ОШ „Наталија Нана Недељковић“

ОШ „Наталија Нана Недељковић“ у Великом Пољу, посредством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, добила је новчана средства којима је започела радове на замени столарије. Вредност радова је 6,3 милиона динара.

Основна школа „Наталија Нана Недељковић“ у Великом Пољу, почела је са радом 1993. године, када су просторни капацитети матичне школе у Грошници били недовољно велики да приме све ученике са територије МЗ Грошница и Великог Поља.

Тада је изграђена нова школа. Са циљем да боравак ученика буде пријатнији, почели су са заменом целокупне столарије.

Град Крагујевац је уложио значајна материјална средства у адаптацију и реконструкцију школских објеката.

Такође, најављују у локалној самоуправи да је у наредном периоду у плану наставак радова на замени дотрајале столарије и адаптације школских објеката.

ОШ „Наталија Нана Недељковић“ у Великом Пољу прима преко 450 ученика.

Иако спада у ред школа средње величине, не поседује фискултурну салу.

Надају се, да ће и то ускоро бити решено. Њеном изградњом би сви били задовољни: ученици, наставници и родитељи.
PTK
 
501 - 507 of 507 Posts
Top