SkyscraperCity Forum banner

[Kraków] Mało oryginalne panoramy Krakowa

1189263 Views 4764 Replies 365 Participants Last post by  Gatsby
Panoramy Krakowa z Kopca Kościuszki były pewnie z milion razy.
No to teraz milion pierwszy:

Panorama na miasto (trochę duże i mocno kompresowane):

Panorama na Las Wolski:

Panorama Błoń:
See less See more
3
1 - 20 of 4765 Posts
Coz... wyglada to na osade zasiedlona przez humanoidow ;)
  • Like
Reactions: 1
przydalby sie lepszy zoom , bo widac glownie przedmiescia , a ja wolalbym scisle centrum :)
Widać, że nad lokalizację EC Łęg ktoś bardzo długo myślał. Nowa Huta też makabrycznie majaczy jak jakieś widmo - podobny widok mam na Hutę Katowicę od siebie z osiedla, tyle tylko, że 1 - otoczenie diametralnie inne, 2 - odległość mniejsza
Wie ktos co to z "zielona plama" nad akademikami agh?
Moze to sa te wzgorza Zielonek,.. itp ale wydaja mi sie one troche za blisko ;)

See less See more
REWELACYJNE zdjęcia!
Dzięki panowie!:)

@r2d2, skąd dokładnie robiłeś swoje fotki?

@grzaniec
Prędzej Witkowice, ale sam nie jestem pewien
Mikael said:
@r2d2, skąd dokładnie robiłeś swoje fotki?
DS4 -akademik PK :)
wszystkie stamtąd?:)

EDIT: racja racja, grzaniec z galicji w innym wątku wyjaśnił mi już lokalizację
Michal, moze to i Witkowice.
Kiedys mialem impreze-grilla w Giebułtowie i wlasnie tam sa takie polacie terenow dosyc wysoko polozonych, ale wtedy wydawaly mi sie one w miare zabudowane a tu taki plac...moze to jest ten Giebultow:)
Moze w tamtych okolicach mialaby biegnac ta obw pln i to jest ta rezerwa, jesli tak to widok z wozu bylby przedni ;)
@Grzaniec: ta zielona plama to pola pomiedzy Zielonkami, a droga na Wolbrom. domki z pomaranczowymi dachami na prawo od plamy to osiedle na bylym wysypisku w Zielonkach, zaraz kolo petli 115. Po lewej i nad plama sa Zielonki i prawdopodobnie osiedle w Pekowicach kolo petli 150.
wiec dobrze myslalem, ale o tym bylym wysypisku nie wiedzialem a to ze na nim domki stoja to juz wogole dla mnie zdziwko :)
Dzieki za info, fajny taki wzgorek na chalpke :colgate:

Niestety nie mam programu w ktorym moglbym poprawic cien chmur (musialem czekac az poszczegolne zdjecia zapisza sie w pamieci aparatu a chmurki nie czekały hehe
Jakosc ogranicza photobucket (250K)
See less See more
3
@Grzaniec: ten "fajny taki wzgorek na chalpke" stabilizowal sie kilkanascie lat i nawet po oddaniu budynkow pojawialy sie jeszcze pekniecia. A zapachy tez przez pewien czas byly niczego sobie...
@r2d2: Nie przejmuj sie, i tak jest wypas. Nawet nie wiedzialem, ze w tym rejonie tak szybko buduja te nowe osiedla. Myslalem, ze bedzie to trwalo latami, a tu juz jest kilka calkiem ladnych budynkow.
No wlasnie ;),
troche spodziewalem sie takiej odp, zapewne zapachy sa podobne jak w baryczy.
Podciągam wątek - widok na krakowski "downtown" z jednego z akademików AR przy al. 29 Listopada .
See less See more
Z tej perspektywy szkieletor przypomina mi te bliźniacze szikagowskie apartamentowce nad wodą...:)

See less See more
No to jeszcze jedna panorama, tym razem z Krzemionek.

See less See more
ehh, przeważa budownictwo PRL - czyli kiepska architektura + brak urbanistyki, to jest właśnie dzisiejsza Cracovia
...zigi stary musi się pewnie w grobie przewracać...
A co to za góra na horyzoncie, ta po lewej stronie? :) Widok w kierunku Skawiny to mogłaby to być Babia (??) Ale to za bardzo na zachód...nie wiem, dziwnie to na tym zdjęcu wygląda
1 - 20 of 4765 Posts