też mam sporo fotek kazimierza - mógłbym się przyłączyć do wątku ?
na Placu Nowym sa najlpesze placki ziemniaczanedoctor_ said:Plac żydowski
![]()
pewnie !MAR_tm said:też mam sporo fotek kazimierza - mógłbym się przyłączyć do wątku ?
Kazimierz ma taki lekko dołujący surrealistyczny klimat jakby wyjęty z Mistrza i Małgorzatystefansk said:O Kuerka wodna, tyle slyszalem o Kazimierzu, ze niby super modny, fantastycznie odnowiony i wogole ze to najlepsza czesc Krakowa (ok, moze troche przesadzam![]()
), a to wyglada jak prawo-brzezna warszawa - niby byloby ladnie jak by wszystko odnowili, ale tak jak stoi, to az bac sie tam pojsc....
Kazimierz jak Moskwa z Mistrza i Małgorzaty Bułhakowa?? ciekawe, z której stronydoctor_ said:Kazimierz ma taki lekko dołujący surrealistyczny klimat jakby wyjęty z Mistrza i Małgorzaty(ale to sie da poczuć dopiero wieczorkiem)
Jezu...naprawdę???jacek_t83 said:Kazimierz jak Moskwa z Mistrza i Małgorzaty Bułhakowa?? ciekawe, z której stronyKazimierz jak już to przypomina swoim klimatem Drohobycz z opowiadań Grynberga albo Sklepy cynamonowe i Sanatorium pod klepsydrą Schulza. W każdym razie do rosyjskiej stolicy mu daleko, nawet tej z Mistrza i Małgorzaty
:cheers:
przykro mi, nie mialem przyjemnosci poznac Jezusa wiec nie wiem, co on na ten temat mysli.Gatsby said:Jezu...naprawdę???