bez pełnego obciążenia B767, B787 i A330tylko czy na 2550m cokolwiek o niezbędnym zasięgu wystartuje?
I co z tego jak zasięg na to nie pozwoli.B757 da radę przy MTOW
Coś mi ciężko uwierzyć, ale przy niekorzystnych warunkach pogodowych...Wiem, że wiki to żadne źródło, ale tam stoi, że rozbieg 757 przy MTOW to ponad 2900 metrów. Wiki się myli czy może nowe wersje mają np mocniejsze silniki?
Ale na co, jak zasięg 757 ma za mały.To zależy m.in. od wersji, ale też takich czynników jak temperatura, wilgotność(wpływa na gęstość powietrza), ale KRK nie jest aż taki gorący, więc te 2550 powinno wystarczyć na
Pozwoli, były zresztą przymiarki na B757 z Balic.I co z tego jak zasięg na to nie pozwoli.
Czy wystarczy jak powiem, że żeby się tam dostać w zeszłym roku musiałem latać przez Paryż i Mediolan?Zwłaszcza cieszy Lyon by EZY, gdzie na rejs średnio wychodzi 135 paxów, co daje wypełnienie na poziomie 86%![]()
To tak teoretyzując:tylko czy na 2550m cokolwiek o niezbędnym zasięgu wystartuje?
To pomódl się, żeby Ślązacy nie skorzystali z twojej rady i nie zaczęli bojkotować krakowskiego lotniska, bo wtedy z Balic zostanie aeroklub.Prędzej mi coś uschnie jak będę w Polsce latał z innego portu niż Kraków.
Zawsze lepsza przesiadka gdzieś na Zachodzie.
Te kilkanaście procent dużej szkody nam nie zrobi :lol:To pomódl się, żeby Ślązacy nie skorzystali z twojej rady i nie zaczęli bojkotować krakowskiego lotniska, bo wtedy z Balic zostanie aeroklub.
ja rozumiem, ze niektorym caly czas sie wydaje, ze slazacy to najwazniejsi ludzie dla wszystkich w około, ale badzmy powazni, to jednak profesjonalne forum.To pomódl się, żeby Ślązacy nie skorzystali z twojej rady i nie zaczęli bojkotować krakowskiego lotniska, bo wtedy z Balic zostanie aeroklub.