Pojawiła się taka koncepcja na zagospodarowanie bulwarów:
Niestety autor nie zdecydował się ujawnić szczegółów. Moim zdaniem bardzo ciekawy pomysł na działkę między stadionem a targowiskiem.
Kurcze gdyby doszło do realizacji tej inwestycji to byłaby to chyba najbardziej spektakularna przemiana w historii Krosna.

Mam nadzieję, że w końcu się doczekamy czegoś na tym poziomie.
Ogólnie projekt całkiem spoko tylko jedna rzecz mi przeszkadza. Mianowicie te wielkie mury wyglądające jakby były wykończone białym tynkiem. Mury OK, ale zdecydowanie ładniej by wyglądało jakby były obłożone jakimś kamieniem. Pewnie wyszło by drożej, ale myślę, że nie przekroczyło by to możliwości finansowych miasta. A warto by było dołożyć jeszcze trochę kasy
Tak czy inaczej byłby to najbardziej spektakularny projekt nie tylko w Krośnie, ale i na całym Podkarpaciu. I mówię to bez przesadyzmu.
Fajne jest tez to, że autor przy realizacji tej wizki uwzględnił również teren pomiędzy stadionem a targowicą i to w najlepszy możliwy sposób - czyli, zieleń, drzewa i alejki. Bardzo na to czekam i oby w przyszłości jak miasto się za to weźmie, to żeby obydwie te inwestycje były ze sobą powiązane w jedną całość.