SkyscraperCity banner

1 - 20 of 50 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
fotoupdate (van de website gehaald):

januari 2007april 2007

februari 2008september 2008

best een grote werf voor toch een relatief klein dorpjenog de tekst van de website:

Beschrijving

Op de unieke locatie van de vroegere scheepswerf CNR te Rupelmonde ontstaat het nieuwe woonproject ‘De Oude Scheepswerf’. In de Scheldebocht waar Rupel en Schelde samenkomen, wordt een gevarieerde woon- en werkomgeving gerealiseerd met het polderlandschap als achtertuin.
De zorgvuldige inplanting van alle woningen aan de waterkant garandeert een optimale woonkwaliteit. Weg van de drukte is het genieten van de natuur nabij de historische dorpskern van Rupelmonde, de geboorteplaats van Mercator. Door het behoud van een deel van de scheepshelling en de aanlegsteiger blijft de herinnering aan de oude scheepswerf levendig. Aan de westzijde van de projectzone worden nu oude schepen gerestaureerd. Deze zone voor maritiem erfgoed sluit aan bij het Mercatoreiland met de pittoreske Graventoren en de Watermolen. De nieuw aangelegde dijk boven Sigma pijl (8.60m) vrijwaart de woonzone tegen overstroming.
De ontwikkeling van het project ‘De Oude Scheepswerf’ start met een kernachtig bouwprogramma bestaande uit 60 appartementen (op een totaal van 107 eenheden), naar een ontwerp van WIT Architecten uit Leuven. Deze eerste bouwfase bij de steiger wordt het brandpunt van de nieuwe ontwikkeling. Er worden twee afzonderlijke bouwvolumes met ondergrondse parking opgetrokken. Gebouw A kreeg de naam "Atlas" en telt 6 verdiepingen met in totaal 23 appartementen. Gebouw B werd "Titaan" genoemd en telt 10 verdiepingen voor een totaal van 37 appartementen. Door het creëren van verschillende types appartementen (1 tot 3 slaapkamers) en penthouses kan ieder zijn persoonlijke keuze terugvinden. De compacte stapeling van de wooneenheden maakt ruimte voor het openbaar domein. In een latere fase wordt het project uitgebreid met geschakelde dijkwoningen en ruimte voor handelaars.
De karakteristieke gebouwen zijn ontworpen met oog voor de schaal van de omgeving. Het materialenpalet is robuust en eigentijds maar tracht tegelijkertijd aan te sluiten bij de historische kern: gevels in roodbruin baksteenmetselwerk met accenten in zichtbeton, metaal en hout. De hedendaagse inrichting garandeert een optimaal wooncomfort. Alle appartementen beschikken over royale terrassen en bieden unieke zichten op de Schelde, de dorpskern van Rupelmonde en het uitgestrekte polderlandschap. De buitenaanleg speelt in op het grootschalige landschap rondom deze bijzondere plek. Een ommuurde binnentuin zorgt voor rust en beschutting. De wandel en fietspromenade aan het water geeft talloze recreatieve mogelijkheden.
 

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
^^Ben gisteren nog gepasseerd daar en ik kan melden dat men al aan de 3de verdieping begonnen is.
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
^^Ben gisteren nog gepasseerd daar en ik kan melden dat men al aan de 3de verdieping begonnen is.
waar zijn dan uw foto's ? :) Elke SSC'er zou verplicht altijd een fototoestel moeten meenemen ^^

van de site van WIT-architecten:

nog een paar (onbewerkte) renderings:


en dit moeten de eerste ontwerpschetsen geweest zijn:masterplan CNR-scheepswerf - Rupelmonde - 2003
Het masterplan wil op de plek van de verdwenen scheepswerf een woon-werkomgeving ontwikkelen: geen uitbreiding van de kern van Rupelmonde, maar een eigenzinnig project in dialoog met de stad en op schaal van de omgeving.

De voormalige scheepswerfsite vormt een opgehoogd terrein in de polder, dat aanleunt tegen een zandrug met daarop de langgerekte kern van Rupelmonde. Samen met de geplande dijk op sigmapeil bevindt dit terrein zich tussen polder en dorp. De schakel met de dorpskern wordt gevormd door de historische site van de vroegere slotgracht rond het verdwenen gravenkasteel, uitgebreid met het relict van een deel van de scheepswerf.

Als een tussenterm tussen polder en stad aan de Scheldebocht - guur en idyllisch tegelijk - wordt een totaalproject ontwikkeld: een aantal karakteristieke gebouwen, elk met hun specifieke kavel en met een eigen relatie tot water en landschap. De footprint van de gebouwen is beperkt; het overgrote deel van de site blijft onbezet publiek terrein. De inplanting van het project herneemt de basisoriëntatie van de vroegere scheepswerf - haaks op de Scheldeoever - en vrijwaart terzelfdertijd een aantal karakteristieke gezichten, bestaande volwassen bomen, de aanwezige aanlegsteiger, de scheepswerfwoning,...

Door te verwijzen naar de industriële infrastructuur of zelfs naar het gravenkasteel, wil de compacte schakeling aanknopen bij de geschiedenis van de plek.
woonproject CNR-scheepswerf fase 1 - Rupelmonde - 2005
De herontwikkeling van de voormalige scheepswerfsite start met een kernachtig bouwprogramma – 57% van het te realiseren aantal wooneenheden – en tracht op die manier reeds bij de eerste bouwfase een nieuwe plek bij de steigers te creëren. Deze plek is het brandpunt van de nieuwe woonontwikkeling. De dichtheid op deze plek, die bekomen wordt door de compacte stapeling van appartementen, zal ruimte maken voor een ruimbemeten openbaar domein en geschakelde eengezinswoningen in latere fase.

Het geheel wil een woon-werkomgeving in de plaats stellen van de scheepswerf: geen uitbreiding van de dorpskern maar een samenhangend project in dialoog met de kern, en op schaal van de omgeving. Aan de Scheldebocht - als een tussenterm tussen polder en stad - wordt een totaalproject ontwikkeld. De footprint van de gebouwen is beperkt; het overgrote deel van de site blijft onbezet publiek domein. De inplanting van het project herneemt de basisoriëntatie van de scheepswerf – haaks op de Scheldeoever – en vrijwaart terzelfdertijd een aantal karakteristieke gezichten. Door te verwijzen naar de industriële infrastructuur (of zelfs naar het Gravenkasteel in dialoog met de kern) wil de compacte schakeling aanknopen bij de geschiedenis van de plek.

De detaillering van de eerste fase houdt reeds rekening met het toekomstig ontwerp van de volgende fasen. Er wordt een eenvoudig en robuust materialenpalet voorgesteld dat zowel de massiviteit van de gebouwen ondersteunt, als tracht aan te knopen bij de historische kern: gevels in roodbruin baksteenmetselwerk van veldovensteen, met accenten in zichtbeton, gelakt staal, en hout. De detaillering van de gevels is tegelijkertijd ontegensprekelijk eigentijds. Het materialenpalet is zodanig samengesteld, dat de latere (eengezins-)woningen in een gelijkaardige detaillering kunnen worden uitgewerkt.

Ook de buitenaanleg tracht in te spelen op het grootschalige landschap rondom deze plek buiten het gewone.
 

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
Mooie update maar als ik vragen mag; wat doet dit topic hier? Bij mijn weten ligt Rupelmonde nog steeds in Oost-Vlaanderen. :nuts:
 

·
Registered
Joined
·
674 Posts
Mooie update maar als ik vragen mag; wat doet dit topic hier? Bij mijn weten ligt Rupelmonde nog steeds in Oost-Vlaanderen. :nuts:
omdat we op dit forum de indeling per provincie op zich al helemaal achter ons gelaten hebben en rupelmonde (kruibeke) tot de banlieue van antwerpen gerekend wordt (zie overzichtstopic antwerpen, analoog voor andere steden).

idem voor het tankstation van kruibeke: kan je ook onder dit subforum terugvinden.
al mag boom er voor mij ook gerust bij (niel en rumst zitten er bvb wel al in), denk dat de rupel hier wel als scheidsrechter kan dienen.
 

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
^^Ach zo. Al is het naar mijn gevoel wel maar zeer de vraag of Kruibeke en dan nog vooral Rupelmonde wel banlieue van Antwerpen is.
Maar goed, zo belangrijk is dit ook weer niet.
 

·
Registered
Joined
·
674 Posts
Kruibeke zelf naar mijn gevoel zeker wel, ligt echt vlakbij en is toch naar Antwerpen geöriënteerd. Rupelmonde is eerder een randgeval gezien de Rupel in het zuiden m.i. een hanteerbare grens is, maar als deelgemeente van Kruibeke denk ik dat we het voor de gemakkelijkheid toch nog bij Antwerpen kunnen plaatsen.

Beveren vind ik in het westen ook een randgeval: de focus naar Antwerpen is er nadrukkelijk aanwezig maar gezien de grootte van de gemeente vallen bepaalde delen meer onder Sint-Niklaas.
 

·
Registered
Joined
·
1,481 Posts
Kruibeke - en zeker Rupelmonde - zijn toch gewoon platteland? Qua OVL zou ik enkel Beveren "als deel van Groot-Antwerpen" beschouwen...
 

·
Registered
Joined
·
674 Posts
^^ mjah, ik weet niet of "Groot-Antwerpen" de invalshoek is die gebruikt werd, mee akkoord dat Rupelmonde daar zeker niet toe behoort.

maar als je het lijstje bekijkt kom je onder banlieue ook platteland tegen dat ik niet onder de noemer Groot-Antwerpen plaats:

Stadsgewest Antwerpen
– centrumgemeente: Antwerpen
– agglomeratie: Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Hemiksem, Hove, Kapellen, Mortsel, Schelle, Schoten
– banlieue: Brecht, Kalmthout, Kontich, Kruibeke, Lint, Niel, Ranst, Rumst, Schilde, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven, Zoersel,Zwijndrecht
Groot-Antwerpen is voor mij Antwerpen + min of meer verstedelijkt gebied in het verlengde. Grosso modo hier centrumgemeente + agglomeratie (al zou ik daar kontich, wijnegem en wommelgem zeker nog aan toevoegen)

het is dus maar wat ge onder banlieue verstaat.. :) bon, terug naar de scheepswerf ;)
 

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
Beelden van al enkele maanden geleden. Nog steeds actueel aangezien de werf al een hele tijd min of meer stilligt.


 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
KRUIBEKE: HOUTENKRUIS

Woonproject: "HOUTEN KRUIS" - Riante meesterwoningen in "Cottage stijl" met landelijk uitzicht.
Nieuw te bouwen gekoppelde halfopen en gesloten woningen met uniek panorama over het polderlandschap. De scheldedijken en het pittoreske dorpje Bazel liggen om de hoek.
BOUWWERKEN REEDS GESTART !!!
Uw woonst wordt naar eigen keuze ingericht met 3 of 4 slaapkamers, ingerichte badkamer, ingerichte keuken, parkeerplaats voor de woning en aparte garage. De inrichting van de dakverdieping tot speelzolder of extra slaapkamer met badkamer is optioneel. Prijs is excl. aankoopkosten.
Op de grond betaalt U registratierechten (10%), op de construtie BTW (21%).
Vraag nu het volledige lastenboek aan !!!
R.O.: Vv, Vg, Vkr, Gdv

KRUIBEKE - Met anderhalf jaar vertraging begint de bouw van dertien woningen op het Houten Kruis in de Bazelstraat in Kruibeke. Archeologen onderzochten de voorbije drie maanden welke sporen onze voorouders achterlieten aan deze monding van de Barbierbeek.

Archeologen Jordi Bruggeman en Natasja Reyns steken voor de laatste keer hun spade in de grond op een braakliggend terrein in de Bazelstraat.

Sinds juli zijn ze op zoek naar het verleden van het Houten Kruis in Kruibeke.

'Het hogergelegen punt bij de monding van de Barbierbeek, in de vallei van de Schelde, was voor onze voorouders een uitgelezen vestigingsplaats: ze zaten hoog en droog', vertellen Bruggeman en Reyns. De Archeologische Dienst Waasland had al de geschiedkundige waarde van het gebied benadrukt en het onderzoek van Bruggeman en Reyns bevestigt die.

'Van jagersverzamelaars uit de steentijd tot Gallo-Romeinen, allen lieten ze hun sporen na in de bodem. We vonden een grafcirkel terug uit de bronstijd. En voorraadschuren, greppels en resten van hoofdgebouwen uit de Romeinse tijd.'
______________________________________________
Morgen komen de echte foto's want ze zijn al een stuk verder.
 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
BAZEL:CANTECLAER

Bazel, één van de mooiste dorpen in Vlaanderen.
In het midden van een groene zone en toch vlakbij het centrum.

Mooie duplex appartementen

Op maat gemaakte afwerkingen.

Verkeersarme buurt

Ruime terrassen.

 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
KRUIBEKE: Parkresidentie Kerckhoeck

OORSTELLING PROJECT

Parkresidentie KerckHoeck staat garant voor luxueus en comfortabel wonen in alle rust , midden de dorpskern van Kruibeke.

Het bouwproject omvat 42 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en situeert zich in het gemeentelijk park ' Hof in den Kerckhoek ' in het
centrum van de gemeente.

Het woningcomplex geeft met de voorzijde uit op het gemeentelijk park.
De dorpskern van Kruibeke , handelszaken en haltes openbaar vervoer bevinden zich op wandelafstand.
Het gebied wordt langs 3 zijden ontsloten door wandel-en fietsdoorgangen naar de hoofdweg ( provincieweg )
en de aanpalende wegen.

Het gebouw is ontworpen in een strakke , tijdloze vormgeving.
Het wordt opgetrokken met eerste keus materialen , volgens traditionele methodes en met garantie van duurzaamheid , hoge isolatienormen,
veiligheid en onderhoudsgemak. Hoogstaaande afwerking wordt voorzien met ruime budgetten .
Luxekeuken, badkamer , zonnewering , tuinaanleg,......steeds in samenspraak met architect en bouwheer.
Elk appartement staat in het teken van de rust , comfort, een perfecte lichtinval en ruimte.
De gelijkvloerse appartementen beschikken over een privé-tuin. De appartementen op de verdiepingen over één of twee terrassen.

Alle appartementen zijn bereikbaar vanuit de ondergrondse garages met 7 afzonderlijke liften.

Ondergrondse , individueel afgesloten garages zijn beschikbaar.

Enkel ten behoeve van het project wordt een volledig nieuwe wegenis gerealiseerd.


 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
KRUIBEKE-ontsluitingsgebied Kattestraat-H.Mertensstraat

In het binnengebied tussen Kattestraat en H.Mertensstraat te KRUIBEKE zijn we gestart

met een project van 49 wooneenheden en ondergrondse garageboxen .Residentie 'TEN WIJNGAARDE' :

* een uniek ontwerp met een eigentijds uitzicht

* rustig wonen rondom een groen binnenplein

* dichtbij het centrum van Kruibeke ( een gezellige groene gemeente )

* verschillende type's sleutelklare woongelegenheden (oppervlakte tussen 95 & 180 m²) op 1 of 2 bouwlagen met 1,2 of 3 slaapkamers, ruime lichte woonkamer, terras(sen) en/of private tuin(en).

* afwerking naar eigen keuze en instapklaar

* IDEAAL INVESTERINGSPROJECT
http://www.waasse-bouwcentrale.be/html/bouwproject/detail/id/16/pic_id/0


-----------------------
Ziet er mij vrij Saai uit :s
 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts

Residentie Kosterhuys: 5 mooie ruime app met speciale voorgevel, luxueuze app. Supermooi gelegen op markt, dicht bij winkels, Antwerpen, fietsroutes, rustig én centrale ligging. REEDS 80% VERKOCHT. Het duplex app op verdiep 2 en 3 geniet een terras vooraan en achteraan, en kent een wondermooie living met plafond van 4,7m hoog tot in de nok! Zeer mooi effect! Een pareltje van een app! Slpk beneden en boven. Bij aankoop van dit appartement, VERKOPEN WIJ UW HUIDIGE WOONST TEGEN EEN ZEER VOORDELIG TARIEF! Stedenbouwkundige vergunning; Woongebied, geen dagvaarding; geen voorkooprecht, verkavelingvergunning.
 
1 - 20 of 50 Posts
Top