SkyscraperCity banner

41 - 50 of 50 Posts

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
Gaan er nog blokken bijkomen ?
Want ligt er al enkel jaren stil bij
Zoals je op bovenstaand plan kan zien is het project nog maar voor 1/3de uitgevoerd. Wat ik van horen zeggen heb is dat de verdere uitvoering van het project vertraging oploopt omdat de reeds bestaande appartementen minder vlot verkopen dan verwacht. 3 jaar na datum is trouwens nog geen enkele van de handelsruimtes verkocht. Dat het huidige economische klimaat slechter is dan bij de opstart van de werken zal er ook wel voor iets tussen zitten.

Voor er verder gebouwd mag worden moet er bovendien eerst een tweede verbindingsweg komen naar het project. De weg vertrekt dan van aan de manège aan de Broekstraat en loopt achter de huizen tot aan de Dijkstraat. Alle kosten zijn voor de projectontwikkelaar (inclusief onteigeningen).

Ik heb ook begrepen dat er al enige tijd een potje touwtrekken tussen het gemeentebestuur en de projectontwikkelaar gaande is. Bij opstart van het project was afgesproken dat een deel van de oude scheepswerf als socio-culturele ruimte ingekleurd zou worden. Deze ruimte zou dan gebruikt worden om bev. nieuwe lokalen te bouwen voor de rupelmondse jeugdbewegingen (deze zitten al decennialang in totaal afgeleefde gebouwen die ondertussen levensgevaarlijk zijn geworden). Echter raken gemeente en projectontwikkelaar er maar niet uit waar deze zone komt binnen het project en hoe groot ze moet zijn.
 

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
Ja toch wel. Ben ik blijkbaar eindelijk niet meer alleen.
 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
Ja toch wel. Ben ik blijkbaar eindelijk niet meer alleen.
Het word tijd dat we dan een meeting organiseren voor de kuirbeekse leden in café de kwartel hahaha !

Ség Die site van het houtenkruise , die ligt precies ook stil , want er staan plots 2 afgewerkte gebouwen los te koop ! Wat zeer verdacht is want normaal zijn dit toch sleutel op de deur ?
 

·
interplanetaire helleveeg
Joined
·
405 Posts
Ik gok dat er financiële moeilijkheden zijn opgedoken omdat de alreeds opgeleverde woningen niet verkocht geraken wegens hun ABSURDE lelijkheid. :lol:
 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
Ik gok dat er financiële moeilijkheden zijn opgedoken omdat de alreeds opgeleverde woningen niet verkocht geraken wegens hun ABSURDE lelijkheid. :lol:
Waarom vind je ze lelijk ? ik vind het toch beste wel charmant ! zeker voor kruibeke ! Echt Futuristische bouwvolume's zouden er niet passen .
Zijn er al concrete plannen voor die grote lap bouwgrond aan de kerk waar vroeger het rusthuis stond en zijn er al renders van het nieuwe rusthuis ? :D
 

·
Registered
Joined
·
939 Posts
Lelijk is het zeker niet maar de ligging is wel echt miserabel vind ik, hoewel er voor meer afgelegen appartementen langs de oever van de schelde ook wel een publiek moet zijn... Ik weet uiteraard de prijzen niet, want ook dat speelt een grote rol bij het al dan niet slagen van een project
 

·
Registered
Joined
·
1,360 Posts
KRUIBEKE - Op 100 meter van het kerkplein worden op een open terrein van één hectare vijf gebouwen opgetrokken met in totaal 58 luxeappartementen. In september begint de bouw en eind 2018 moet het project Cruebeke klaar zijn. Dit weekend mag iedereen de plannen komen inkijken.


Een simulatie van het nieuwe project Cruebeke. - Kristof Pieters
Een simulatie van het nieuwe project Cruebeke. - Kristof Pieters
Het appartementencomplex is gepland in het binnengebied tussen de Kattestraat, Van Hovestraat en Hendrik Mertensstraat. Het terrein maakte vroeger deel uit van een tuinbouwbedrijf. De serres zijn intussen gesloopt. De hoofdtoegang komt via de Hendrik Mertensstraat. Er zal door het gebied ook een fiets- en wandelweg komen, die verbinding geeft met de Kattestraat. Enkele jaren geleden werd een ontwerp gemaakt door de Waasse Bouwcentrale. Die wilde er 49 flats en 74 ondergrondse parkeerplaatsen realiseren. De zaakvoerder moest om gezondheidsreden stoppen met het project en verkocht de site aan een andere projectontwikkelaar. Bij een nieuwe vergunningsaanvraag werd het aantal appartementen plots opgetrokken van 49 tot 80. De buurt ging daarop in het verzet. Er werd een affichecampagne gestart onder het motto 'Geen stad in onze tuin' en er werd massaal bezwaar ingediend. Ze vreesden vooral inkijk in hun tuinen en verkeershinder.


"Kleinere volumes"
De vergunningsaanvraag werd daarop ingetrokken. Nu ligt er een nieuw plan op tafel dat wel op goedkeuring kan rekenen van alle betrokken partijen. "Uiteraard willen omwonenden liever niks achter hun tuin zien verschijnen, maar het gaat hier om woongebied. De mensen beseffen dat ook. Er is dit keer optimaal rekening gehouden met de opmerkingen van de omwonenden", zegt burgemeester Jos Stassen. "Het aantal flats is gereduceerd tot 58. Dichtst bij de tuinen zijn er slechts twee bouwlagen en er is gekozen voor kleinere volumes met veel doorkijk in plaats van één grote mastodont. Tijdens het openbaar onderzoek werden er nog twee bezwaarschriften ingediend, maar de projectontwikkelaar is met deze mensen rond de tafel gaan zitten en er werd een compromis bereikt. We zijn als gemeente ook tevreden met wat er voorligt."


"Uitstekende ligging"
Vastgoed Walther Van Hoof stelt dit weekend de plannen voor van het nieuw woonproject Cruebeke. "In september begint de bouw en eind 2018 zouden de hypermoderne appartementen klaar moeten zijn", zegt vastgoedmakelaar Miguel Van Hoof. "De residentie biedt voor ieder wat wils. De flats zullen twee, drie of vier slaapkamers tellen. Singles, samenwonenden, gezinnen en gepensioneerden ... : alles is zo ontworpen dat verschillende generaties hier kunnen samen leven en dat op een steenworp van de kerk en de markt van Kruibeke. In totaal gaat het om vijf gebouwen die worden opgetrokken op een open terrein van 1 hectare. Er komen 58 luxeappartementen met een ruim terras." Van Hoof is ervan overtuigd dat er veel interesse bestaat. "Vooral dankzij de uitstekende ligging van het complex. Er zijn drie uitstekende basisscholen om de hoek, kinderopvang, gezellige cafés, voorzieningen zoals winkels op loopafstand en voor de wandelaars 700 hectare vrije natuur in de Kruibeekse polder."

Kennismaken met residentie Cruebeke kan dit weekend van 10 tot 16 uur in zaal Ons Huis op het Onze-Lieve-Vrouwplein. De prijzen starten vanaf 169.000 euro voor een tweeslaapkamerappartement.


 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Grootste overstromingsgebied van Vlaanderen loopt vol: ”Long voor de Schelde”

Vandaag om 03:00 door mattias goossens

HOBOKEN / KRUIBEKE - Het gecontroleerde getijdengebied in de Polders van Kruibeke overstroomde zaterdagnamiddag bij hoogtij voor het eerst voor een publiek.


Met de opening van het sluizencomplex bevindt het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen zich voortaan op Kruibeeks grondgebied. Dagelijks komt een gebied van zeshonderd hectaren – even groot als 1.200 voetbalvelden – onder water te staan, met een totale buffercapaciteit van 14.400 olympische zwembaden. Daardoor kan het waterpeil in Antwerpen kunstmatig tien centimeter lager worden gehouden, waardoor de kans op overstromingen verkleint.

Het gecontroleerde getijdengebied zal telkens overstromen bij hoogtij en deels leeglopen bij laagtij. Zo ontstaat een slikken- en schorregebied dat enerzijds dient als waterzuivering voor de Schelde, en anderzijds een paradijs vormt voor watervogels, vissen, bevers en zelfs een zeldzame otter.

Visvriendelijk sluizensysteem

Aan het gigantische project gingen heel wat *jaren voorbereiding vooraf, met een prijskaartje van in totaal 100 miljoen euro. Het visvriendelijke sluizensysteem werd ontwikkeld door professor Patrick Meire van de Universiteit Antwerpen. “Het overstromingsgebied is een soort long voor de Schelde”, legt hij uit. “Zuurstofarm water komt het gebied binnen, en verlaat het gebied verrijkt met allerlei voedzame stoffen. Zo verbetert de *algemene waterkwaliteit, wat de biodiversiteit *alleen maar ten goede komt. De vegetatie zal wel wat veranderen: bomen zullen plaats ruimen voor riet.”

Het sluizencomplex bevindt zich vlakbij het veer Kruibeke-Hoboken.​

Ook een werf die eeuwen heeft aangesleept om nu eindelijk in werking gezet te worden...
 
41 - 50 of 50 Posts
Top