SkyscraperCity banner

1 - 20 of 44 Posts

·
Nitimur in vetitum
Joined
·
2,647 Posts
Discussion Starter #1
Ik was in de 'drukke' binnenstad op dat moment (13:00) om wat te rond te 'strunen' en even een potje te gaan poolen met wat vrienden. Ik had niet al te toevallig een camera bij me maar door al het feesten heb ik niet zo veel verschillende soorten foto's kunnen nemen.


1. Vanaf het station, richting de binnenstad.


2.


3. Nieuwestad.


4.


5.


6.


7. 'De Waag', 't oude Waaggebouw.


8. Prinsentuin, jachthaven.


9.


10. Zicht vanuit het poolcentrum.
 

·
Registered
Joined
·
854 Posts
Ljouwerd ben ik nog nooit geweest maar ,heeft zo te zien een hele grote binnenstad...groot plein ook...gezellige stad lijkt mij...:cheers:
 

·
Nitimur in vetitum
Joined
·
2,647 Posts
Discussion Starter #6 (Edited)
Er had toch wel wat meer glas gemogen in de Achmea toren.
Ik weet niet of bij de Achmeatoren grote raampartijen zouden passen. Persoonlijk denk ik van niet. Zie de FBTO-toren links, bij dat gebouw past het wel, het is een vrij kolossaal gebouw.

De Achmeatoren daarentegen is erg slank, een groot glasoppervlak over het gehele gebouw zou niet mooi staan. Ik vind het goed dat het bij een observatiedeck is gebleven.

-----

Bedankt voor de reacties.
 

·
Registered
Joined
·
4,101 Posts
Ik vind dat de Achmeatoren er nog steeds mag zijn: goede breedte en hoogte verhoudingen, goede plint, lekker strak afgewerkt en een goede locatie. De toren lijkt veel hoger dan ie is vind ik, tegelijkertijd komt ie niet heel kolossaal over.

Het blijft natuurlijk een wonder dat zo'n toren in een stad als Leeuwarden gebouwd is, in de vroege jaren 0 kon alles, aan een tweede toren van 140 meter werd zelfs serieus gedacht en er waren plannen om nog veel meer torens te bouwen in de omgeving.

Vandaag de dag is dat echt ondenkbaar, we moeten al blij zijn als er een torentje van 40 in Leeuwarden gebouwd wordt en dat is niet zo omdat defensie een limiet van 45 meter heeft ingesteld maar natuurlijk de economische situatie. Het ontwikkelen van een CBD met meerdere torens van boven de 100 meter was achteraf ook niet echt realistisch, maar toen was niets te gek. Tijden kunnen snel veranderen.
 

·
Registered
Joined
·
318 Posts
Te weinig foto's voor een topic, maar ze zijn wel heel mooi.

Tijden kunnen snel veranderen, ja. Maar misschien staan er over 5 jaar wel ineens twee torens bij. :p
 

·
Bas
Joined
·
13,626 Posts
Wel een wat korte serie voor zo`n veelzijdige stad. Ik vind 10 foto`s iets om in het `Wat heb je vandaag gedaan` topic te posten, maar goed, een ieder staat vrij zijn foto`s ergens te posten op dit forum natuurlijk.
Goede sfeerimpressie verder, gelukkig staat mijn superdronken collega daar in de gracht tegenover Club Fire er niet op.

Dat Sash Leeuwarden een `stadje` noemt, vind ik op zich nogal opmerkelijk. Misschien bedoeld om de discussie op gang te brengen, maar als hij vind dat `ie gelijk heeft, mij best. Leeuwarden staat wèl op de Wereldkaart :).
 

·
Nitimur in vetitum
Joined
·
2,647 Posts
Discussion Starter #10
Mijn verontschuldigingen voor het korte aantal foto's ik wist werkelijk niet dat er een minimumaantal geldt, ik zal me wat meer verdiepen in de regelgeving.

Ik heb in principe genoeg leuke foto's om een zelfstandig fototopic van Leeuwarden te maken maar ik ben niet zo tevreden over tinypic, het comprimeert ook na de upload. Weet iemand een goede host?
 

·
Bas
Joined
·
13,626 Posts
Ik zit op Imageshack en op Photobucket, over de laatste ben ik zeer tevreden en dat werkt ook simpel.
Trouwens, er is geen minimum/maximum-aantal om hier in het foto-topic te posten. Soms staat er één foto, daar is dan ook wel commentaar op. Maar een serie van dertig tot veertig foto`s is dan wel weer vrij normaal, zodat je een redelijke indruk van een stad of een dorp krijgt. Ik ben de laatste tijd dan ook druk bezig het aantal foto`s per serie te beperken tot zo`n 30-40, want 70 foto`s vond ik zelf nogal heftig, daar kijkt dan ook geen hond meer na.

Ga rustig door met foto`s van Leeuwarden, Godius, ik maak hier in de stad toch geen fotoseries. Mijn bijdragen beperken zich tot bouwprojecten, en dat is het dan.
 

·
Nitimur in vetitum
Joined
·
2,647 Posts
Discussion Starter #12
Algemene Sfeerimpressie

Hier een andere reeks die sommigen al hebben kunnen aanschouwen in het Leeuwarden: Projectenoverzichttopic.
Nieuwe host: photobucket

 

·
Nitimur in vetitum
Joined
·
2,647 Posts
Discussion Starter #13
Algemene Sfeerimpressie

Nog een andere reeks die sommigen al hebben kunnen aanschouwen in het Leeuwarden: Projectenoverzichttopic maar er zitten ook nog andere opnames bij die ik hier nog niet heb geplaatst.

Nieuwe host: photobucket


 

·
Nitimur in vetitum
Joined
·
2,647 Posts
Discussion Starter #16
Bedankt voor de reactes. Nog een paar foto's die ik de in de vorige reeks vergeten was tussen te voegen.


  • Gerechtshof.


Ik wacht even op wat mooier weer voor een nieuwe reeks.
 
1 - 20 of 44 Posts
Top