SkyscraperCity banner

41 - 60 of 4686 Posts

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #41
Herinrichting stadiongebied

De hekken rondom de voetbalvelden bij het Cambuurstadion verdwijnen, op deze manier wil men de ruimte toegankelijk maken voor het grote publiek. Het doel is om deze velden opnieuw in te richten. De voetbalvelden moeten op zich behouden blijven, maar andere functies moeten ook mogelijk worden in dit gebied (wonen, zorg, onderwijs e.d.). Men heeft als voorbeeld een paar plannen bedacht voor de nieuwe inrichting van de voetbalvelden. Dit zijn de eerste twee ontwerpen:

Plan 1: Parkcity
Plan 2: Gardencity
NB: Op deze site worden de mensen aangespoord om vooral ook zelf ideeën aan te dragen. Dus als er hier op het forum nog iemand is met een leuk stedenbouwkundig idee, schroom niet om te reageren. :)
 

·
Registered
Joined
·
317 Posts
Tja, als je dan toch moet kiezen. Ik ga voor plan 1, maar waar is de hoogbouw gebleven? :(
 

·
Bas
Joined
·
13,610 Posts
O ja, ik heb zelf ook nog een idee: Laat Cambuur maar verdwijnen. Dat kan niet meer opgebracht worden door onze stadsgemeenschap. Ze verliezen bovendien nog van, met alle respect, TOP OSS. Tijd om dus het stadion te laten verdwijnen, samen met de club, en daar een mooi parkje van te maken. De wijk eromheen is toch al niet zo erg groen.
 

·
Bas
Joined
·
13,610 Posts
@ Duncan: Ik ben hèèl erg goed bij mijn hoofd. Over twee jaar doe ik het licht wel uit bij Cambuur, het gebeurt toch wel een keer. Ik denk, dat op den duur Nederland zo`n 14 profclubs kan behouden. Politie-inzet moet straks betaald worden, subsidiekraantjes van gemeentes worden dichtgedraaid. Zie de realiteit eens onder ogen, man. Marktwerking heet dat. Jammer voor een club als Cambuur, ik had mijn stad graag een beter geleide, meer professionelere vereniging gegund.

Maar goed, als het stadion uiteindelijk wordt afgebroken, komt er mooi wat ruimte voor urbane verdichting en/of een fraai park. Om alvast te wennen, wordt de rest van het terrein aan de Archipelweg alvast open gesteld voor het publiek, en er zal ook gebouwd worden in enkele lagen. Leuk.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #47
Nieuwbouwwijk Zuidlanden

Momenteel is men al druk bezig met het grondwerk voor de nieuwe zuidelijke wijk van Leeuwarden: Zuidlanden. Het doel hier is om 9 kleine nieuwe dorpen/buurtschappen aan te leggen, hiermee wil men concurreren met de omliggende dorpen. De mensen moeten dus in de stad Leeuwarden blijven, maar ze moeten toch het idee krijgen dat ze in een klein terpdorpje wonen. In totaal worden er 6500 nieuwe huizen gebouwd in dit gebied. Maargoed, de dorpen zijn verder niet interessant wat betreft hoogbouw.

Wel interessant kan het nieuwe centrumgebied zijn. Hier wordt de hoofdweg overkluisd en mede hierdoor wil men een stedelijk gebied creëren. Er moet een grotere dichtheid komen aan kantoren, kennisinstellingen en hoogwaardige bedrijven (150.000 m2). Naast deze poortfunctie voor de hele stad Leeuwarden krijgt het gebied ook een locale functie in de vorm van een winkelcentrum.

In het uiterste zuiden van de wijk wordt een terrein ontwikkeld voor nog meer kantoren en bedrijven. Dit is voor de meer ruimtevragende bedrijven. Ook komt hier een transferium vanwaar bussen met een hoge frequentie naar het stadscentrum rijden. Het extra ns-station komt hierbij waarschijnlijk te vervallen.

Ten slotte wordt het tracé van de Overijsselseweg verlegd. Het sluit niet direct meer aan aan de A32. (beetje vreemde situatie als je het mij vraagt)

Het kaartje (klik erop voor vergroting)

Bron kaartje: www.leeuwarden.nl
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #48 (Edited)
Achmeatoren eindelijk vol!

Huurder voor lege etages Achmea‑toren

LEEUWARDEN - Achmea heeft eindelijk een huurder gevonden voor de vijf nog nooit verhuurde verdiepingen in de Leeuwarder Bonnema‑toren: Achmea zelf.

De verzekeraar heeft in 2007 tijdelijk ruimte nodig omdat een ander Achmea‑pand aan de Lange Markstraat dan ingrijpend gerenoveerd wordt.
Een deel van het personeel verkast dan naar de verdiepingen 16 t/m 20 in de toren, een ander deel neemt zijn intrek bij overbuurman Aegon, aldus woordvoerder Marcus Simmers. De verdiepingen op grote hoogte bleken moeilijk verhuurbaar omdat ze in het smalle deel van de 114 meter hoge toren liggen en slechts 287 vierkante meter groot zijn.
Bron: www.leeuwardercourant.nl
 

·
Registered
Joined
·
3,209 Posts
Trouwens, volgens mij willen de echte Liewarders niets met het Fries te maken hebben! (Correct me if i'm wrong).

ps 2. Voor voetballiefhebbers: Respect voor Cambuur en zeker niet voor H**renveen!!!!
Idd, de meeste échte Liuwadders spreken geen Fries. Al is het Liuwadders wel erg verwant, laten we zeggen een combi van Nederlands en Fries.

En bedankt voor t respect voor Cambuur ;)

O ja, ik heb zelf ook nog een idee: Laat Cambuur maar verdwijnen. Dat kan niet meer opgebracht worden door onze stadsgemeenschap. Ze verliezen bovendien nog van, met alle respect, TOP OSS. Tijd om dus het stadion te laten verdwijnen, samen met de club, en daar een mooi parkje van te maken. De wijk eromheen is toch al niet zo erg groen.
Pardon? :shocked: Ga je even schamen alsjeblieft! Ja, Cambuur zit in een dip, maar had je dit ook gezegd een paar jaar geleden toen cambuur netjes in de Eredivisie speelde? Net zo hard als Cambuur sinds toen gedaald is kan het natuurlijk ook stijgen. Als echte Leeuwarder geef je het vertrouwen je club toch niet op? Of heb ik hier te maken met een huhuvener? :tongue2:


Trouwens, voordat ik het vergeet. Bedankt voor alle updates Ramses! Handig, uiteindelijk een speciale tread voor Leeuwarden. :eek:kay:
 

·
Weestwel?
Joined
·
1,713 Posts
Als echte Leeuwarder geef je het vertrouwen je club toch niet op?
Opgeven? Het heeft me nooit een reet geïnteresseerd. Om mij heffen ze die bodemloze put vandaag nog op.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #51
Haak om Leeuwarden gepresenteerd

Deze week is eindelijk het traject voor de 'Haak om Leeuwarden' gepresenteerd. Men wil met deze nieuwe zuidwestelijke rondweg de drukte over de huidige rondweg wat verminderen. Ook wordt met de weg een nieuw gebied toegankelijk gemaakt voor nieuwe bedrijvigheid. Het is de bedoeling dat de bebouwde kom van Leeuwarden doorgroeit tot aan de Haak.


Uit dit document heb ik heb een aantal impressies gehaald. Let wel, dit zijn ideeën over hoe het moet worden, dit zijn nog geen definitieve ontwerpen:
Vooral bij die tweede impressie krijg ik en beetje een Amersfoort-A1 idee. Dit kan best leuk worden.


En tot slot nog een opvallend stukje uit de plankaart. Het nieuwe kruispunt bij de zuidelijke toegang tot de stad (A32), logica is ver te zoeken. :eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #53 (Edited)
Gemeente Leeuwarden said:
Facelift voor lelijkste gebouw van Leeuwarden

Velen beschouwen het gebouw Amicitia als ‘het lelijkste pand van Leeuwarden’. Binnenkort wordt gestart met de facelift van dit gebouw. Hierover vond op woensdag 24 januari een informatieavond plaats onder leiding van vastgoedontwikkelaar Vadémo uit Hoogeveen.
Het gebouw Amicitia ligt op een strategische plaats in de binnenstad van Leeuwarden, op de hoek van de Nieuweweg en de Wirdumerdijk. Het ontwerp voorziet in het herontwikkelen en het restylen van het kantoorgebouw naar 32 appartementen in het exclusieve en hogere marktsegment op de verdiepingen en het handhaven van winkelruimte op de begane grond. Bewoners kunnen hun auto’s parkeren in het gebouw. Deze parkeerplaatsen zijn bereikbaar met een lift.

Een voorloper van het jongste ontwerp is in mei 2006 gepresenteerd aan het college en de raadscommissie Stadsontwikkeling. Tijdens de informatieavond werd het meest recente ontwerp – dat op een aantal onderdelen afwijkt van eerdere presentaties - gepresenteerd en toegelicht door de initiatiefnemers en Architectenbureau Jo Coenen & Co uit Amsterdam.

De initiatiefnemer streeft er naar in februari een bouwaanvraag 1ste fase in te dienen bij de gemeente. De start van de bouw van dit project staat gepland voor begin 2008 en de oplevering in de loop van 2009.

Tot 1968 heeft op deze locatie een beeldbepalend hotel gestaan. Het huidige pand is in 1969 gebouwd. Voor de commerciële functie met kantoren bleek het slecht verhuurbaar. Een groot deel stond structureel leeg.
Bron
Met hieronder nog een paar plaatjes van de site van Jo Coenen

Amicitia vroeger.


Amicitia nu.


Amicitia in de toekomst. (Zowat hetzelfde als de eerste impressie)
 

·
Bas
Joined
·
13,610 Posts
Kom dan eens met wat projecten uit jouw nederzetting, Hoogloper!

Voor een stad met zo`n omvang en ligging als Leeuwarden vind ik dat we het hier nog niet eens zo slecht doen. Er zijn ontzettend veel bouwprojecten in en rond de stad, natuurlijk boeit het één en ander wel of niet, dat kan mij niet schelen, maar feit is wèl, dat we hier in Friesland niet arm zijn en ook niet stil staan of achter lopen in verhouding tot de rest van Nederland. Zullen we nog meer posten, als één of andere fool uit Etten Leur, Ermelo, Hardinxveld-Giessendam of weet ik waar dan ook, commentaar geeft in de trend van `het boeit mij niet?`, of zullen we daar maar niet op reageren, of ..... nou, Ramses, wat doen we?:lol:
 

·
Registered
Joined
·
6,039 Posts
"maar feit is wèl, dat we hier in Friesland niet arm zijn en ook niet stil staan of achter lopen in verhouding tot de rest van Nederland.."
= de kern van jouw post

Ping, daar knapt een snaartje :lol: Rustig maar hoor..ik heb speciaal voor jou nog maar eens een rondje gedaan en hier zijn mijn extra bevindingen: Blitsaerd rond het meertje heeft potentie, en Nhl heeft wel wat (van andere gebouwen maar goed..)

maar nog steeds..wat een matigheid voor zo'n stad zeg.:eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #57 (Edited)
wat een matigheid voor zo'n stad zeg.:eek:hno:
Jammer genoeg moet ik je ten dele gelijk geven. Op hoogbouwgebied gebeurt hier niet zoveel. Maar zoals Railway Stick al zegt zijn er momenteel wel ontzettend veel andere bouwprojecten aan de gang. Daarbij moet ik zeggen dat men wel ambitieus te werk gaat. Er wordt bijvoorbeeld veel geëxperimenteerd met nieuwe woonvormen (Zuidlanden, Blitsaerd, Cambuurterrein) en er is een nieuw casino gekomen.

Binnen de bebouwde kom van Leeuwarden liggen nog steeds een aantal erg grote braakliggende stukken (Rengerspark, Potmarge, omgeving Kalverdijkje) Langzamerhand komen er steeds meer grote stedenbouwkundige plannen om deze gebieden nu eens een fatsoenlijke invulling te geven. Voor Leeuwarders zijn dit erg interessante plannen, buitenstaanders zeggen deze plannen niet zoveel.

En wat het ontbreken van hoogbouwprojecten betreft. Vergeet niet dat Leeuwarden ondanks de Achmeatoren en de jaren 60 flats nog steeds een erg platte stad is. Ik beschouw de huidige ontwikkelingen meer als broodnodig om de stad wat meer te verdichten / uitstraling te geven. Van eensgezinswoningen naar 5 hoog appartementencomplexjes vind ik al een leuk begin. :)
 

·
Registered
Joined
·
3,209 Posts
Even wat nieuws. Ik heb van een betrouwbare bron vernomen dat in Bilgaard, op de plek waar nu een grasveld oid ligt (en waar tot een paar jaar geleden een flat stond), maarliefst 3 woontorens van rond de 40 meter komen! Was dat al bekend? Niet gek in ieder geval!
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Discussion Starter #59 (Edited)
^3 woontorens van 40 meter in Bilgaard? Dat zou leuk nieuws zijn, maar ik geloof er niet zoveel van. Bilgaard ligt namelijk erg dicht bij het vliegveld, dus als de hoogtebeperkingen ook maar ergens van toepassing zijn dan is het daar wel. Maargoed, mocht het waar zijn dan kunnen we de hoogtebeperkingen van de majoor mooi afschrijven.

In de nabijheid van Bilgaard zijn wel een aantal plannen in ontwikkeling met hoogteaccenten, wellicht dat de betrouwbare bron het daarover heeft?

1: Op een grasveld in de naastgelegen wijk Vrijheidswijk zijn 3 woontorens in de planning op de plek van het oude winkelcentrum, dit is onlangs gesloopt. e woontorens verschillen onderling in hoogte, de hoogste komt misschien een beetje in de buurt van 40 meter.... met liftopbouw en vlaggenmast dan ;). (Zie ook plannummer 15 in mijn eerste post)

2: Op een grasveld net ten zuiden van Bilgaard zijn drie studenten'torens' gepland in het kader van de kenniscampus. De hoogte van deze torens is eigenlijk niet eens vermeldenswaardig. Het gaat daar meer om het geheel van het plan. (Zie ook plannummer 13 in mijn eerste post)

3: Op een grasveld bij het uiterste zuidoosten van Bilgaard is de laatste mogelijkheid. In dit geval zou het gaan om een enkele nieuwe woontoren die samen met de Terp en Ee-burg een driedelig hoogteaccent gaat vormen.
rdj: 26-12-05 in Ee-burgtopic said:
Er gaan roddels dat er tegenover (naast de Terp) een gebouw van ongeveer dezelfde hoogte moet komen in de toekomst. Hopen dat het waar is.
Hier nog even door mij aangehaalde locaties in kaart
 

·
Registered
Joined
·
3,209 Posts
^3 woontorens van 40 meter in Bilgaard? Dat zou leuk nieuws zijn, maar ik geloof er niet zoveel van. Bilgaard ligt namelijk erg dicht bij het vliegveld, dus als de hoogtebeperkingen ook maar ergens van toepassing zijn dan is het daar wel. Maargoed, mocht het waar zijn dan kunnen we de hoogtebeperkingen van de majoor mooi afschrijven.

In de nabijheid van Bilgaard zijn wel een aantal plannen in ontwikkeling met hoogteaccenten, wellicht dat de betrouwbare bron het daarover heeft?

1: Op een grasveld in de naastgelegen wijk Vrijheidswijk zijn 3 woontorens in de planning op de plek van het oude winkelcentrum, dit is onlangs gesloopt. e woontorens verschillen onderling in hoogte, de hoogste komt misschien een beetje in de buurt van 40 meter.... met liftopbouw en vlaggenmast dan ;). (Zie ook plannummer 15 in mijn eerste post)
Precies, vlakbij het afgebrandde winkelcentrum ligt, ten noorden van het parkeerterrein een grasveld, waar vroeger een flatgebouw stond. Daar zouden dan 3 woontorens komen met een hoogte 'die ongeveer tussen de 2 woontorens van de Ee-burg ligt' (Zo'n 35-40 meter dus.).

De betrouwbare bron was trouwens mn vader, wethouder zorg en opvang, wonen, grotestedenbeleid. ;)
 
41 - 60 of 4686 Posts
Top