SkyscraperCity banner

1 - 20 of 76 Posts

·
Weestwel?
Joined
·
1,713 Posts
Discussion Starter #1
Zuiderplantage, Leeuwarden. Op het voormalige Faber terrein, hoogte ik meende 51 meter in 16 verdiepingen.
Locatie:
 

·
Registered
Joined
·
2,880 Posts
Oei, daar dichtbij benk geboren. Maar boeie. Van mij mogen ze snel beginnen. Aan de andere zuidelijke ontsluiting heb je ook al een torentje staan volgens mij.
 

·
Bas
Joined
·
13,543 Posts
Al bezig.

Ja hoor, men is al bezig. Het terrrein is kaal, opgehoogd, er is vanaf de Tynjedijk tegenover Intratuin een tijdelijke weg aangelegd en een deel van het woonwagenkamp voor kermisexploitanten, vlakbij de toekomstige hoge flat, wordt ontruimd, om het bouwterrein nog groter te maken. Men is er druk aan het uitmeten en graafmachines staan er nu ook.
Het andere grote project 50+ aan de Dokkumer Ee: Hier is men al enige weken verder, er staat een grote bouwkraan, er zijn bouwketen en de fundering wordt volgende week gelegd voor het eerste gebouw, de 9 hoog flat.
Er staan elders in de stad nog twee grote projecten op stapel: Uitbreiding van het World Trade Center, dit kan wel eens een hoog gebouw worden, en natuurlijk een forse groundscraper uitbreiding van het welbekende Centraal Justitieel Incasso Bureau, waar het personeelsbestand van 600 naar 1000 moet worden gebracht, in verband met drukte....
Mocht het Holland Casino volgende maand voor Leeuwarden als vestigingsplaats kiezen, willen ze dit ook bij het WTC of op vier andere plekken in de stad onderbrengen. Genoeg beweging dus in de Friese Hoofdstad. We zijn weer bijgepraat.
 

·
Registered
Joined
·
373 Posts
Andere torentje bedoel je de Averowoontoren, miss voor Rotterdamse begrippen een torentje maar voor Leeuwarden is 20 verdiepingen ( als ik me niet vergis) een leuke binnenkomer. Dit soort torentjes zijn goed voor de verdichting voor bescheiden skylinetjes zoals Leeuwarden, die verdichting goed kan gebruiken
 

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Vloepkleedje said:
Al onder constructie?
Nog niet. De voorbereidingen voor de rest van het plan zijn in volle gang. De verkoop van de appartementen gaan echter prima. Begrijpelijk want de prijzen zijn eveneens prima. Dit gebouw komt er dus wel.

Leuke entree vanuit de richting Drachten, dacht ik zo...
 

·
Weestwel?
Joined
·
1,713 Posts
Discussion Starter #8
Niet U/C? Zeker weten? Want volgens mij is men reeds bezig met vanalles daarzo.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Zie foto's hierboven. Ben er laatst nog langsgefietst en er was nog steeds niks gebeurd. Er staan nu alleen een paar karkassen van huizen.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
Wethouder Waanders sloeg officiële paal

Bron: Gemeente Leeuwarden (11-11-2005)

Op donderdagmiddag 10 november heeft de wethouder van Ruimtelijke Ordening en Verkeer & Vervoer, Marga Waanders de eerste officiële paal voor de ‘torens’ van het project De Zuiderplantage geslagen.
De feestelijkheden begonnen voor de genodigden om 14.30 uur in het ‘Tuincafé’ van Intratuin Leeuwarden. Waarna om 15.00 uur het gezelschap vertrok naar de bouwplaats waar wethouder Waanders plaatsnam in de heimachine om de eerste paal voor dit deel van het bouwproject te slaan.

De 'torens' bestaan uit drie appartementencomplexen, waarvan twee met 31 appartementen en één met 45 appartementen. Het pronkstuk van deze drie appartementencomplexen wordt 50 meter hoog. Dit gebouw wordt het hoogste punt van dit deel van de stad en bepaalt daarmee de zuidelijke skyline van Leeuwarden. De torens zijn ontworpen door De Zwarte Hond een bekend architectenbureau uit Rotterdam. De verantwoordelijke architect is een rasechte Fries.

De torens maken deel uit van een groter plan met 49 geschakelde eengezinswoningen. De bouw van de eengezinswoningen verloopt voorspoedig en wordt naar verwachting in week 50 opgeleverd. De appartementen zullen naar verwachting in maart/april 2007 opgeleverd worden.

Ze zijn nu eindelijk begonnen, binnenkort komen de updates :cheers:

Edit: Update 13-11-05

 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
Feest voor Leeuwarden (na die domper voor hoogbouw op de Lange Marktstraat).

Weet iemand ook of de eerste paal voor de Woontoren van 52 meter al in de grond zit (aangezien hierboven alleen 'de torens' worden genoemd)?
 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
Kleine update na bijna twee maanden. (net als bij Ee-burg) zijn het niet de meest ijverige maanden in de bouw. Dit is nog van 24 december, maar in de vakantie zal er wel weinig veranderd zijn.
 

·
Weestwel?
Joined
·
1,713 Posts
Discussion Starter #16
René said:
(na die domper voor hoogbouw op de Lange Marktstraat).
Domper :?

Hoelang staat Achmea er nu precies? Ik zie de domper niet eigenlijk.
 

·
Registered
Joined
·
227 Posts
dat is lang geleden...
1) ik bedoelde natuurlijk de hoogte-restrictie i.v.m. onze geliefde vliegbasis.

2) oplevering 2002

En wat betreft de lange marktstraat...daar hoor je mij niet over klagen.
 

·
Weestwel?
Joined
·
1,713 Posts
Discussion Starter #18
René said:
dat is lang geleden...
1) ik bedoelde natuurlijk de hoogte-restrictie i.v.m. onze geliefde vliegbasis.
Dat is allemaal maar drukdoenerij, zodra er een toren moet komen komt die er echt wel, daar gaat geen vliegbasis iets aan veranderen. Paar rooie lampjes erop en iedereen is weer tevreden.
 

·
Registered
Joined
·
4,042 Posts
^Ik vraag me dan af waarom er dan niet en keer en paar woontorens kunnen worden gebouwd in het stationsgebied, achter de Postbank. Er was toch ooit een soort van masterplan voor dat gebied, waarvan maar weinig terecht is gekomen.
 

·
Registered
Joined
·
2,880 Posts
Ja, maar die majoor of iets in die richting van het militaire vliegveld bij leeuwarden heeft volgens mij een maximum bouwhoogte bepaalt voor alle torentjes die nog in leeuwarden gebouwd moeten worden.
 
1 - 20 of 76 Posts
Top