SkyscraperCity banner

1881 - 1900 of 2427 Posts

·
Registered
Joined
·
867 Posts
BELANGRIJKSTE INNOVATIEVE EN MILIEUVRIENDELIJKE ONTWERPMAATREGELEN

  • Duurzame energieopwekking op locatie in de vorm van een warmte- en koudeopslaginstallatie in combinatie met warmtepompen (WKO). Hiervoor is gekozen om de warmte en koude op de locatie duurzaam op te kunnen wekken. Dit heeft een positief effect op het energielabel van het gebouw en de jaarlijkse energierekening.
  • Een groene gevel ten behoeve van fijnstofreductie omdat planten een positieve invloed hebben op mensen. Het fijnstof wordt door de planten gereduceerd en de luchtkwaliteit om het gebouw wordt erdoor verbeterd.
  • Hergebruik van regenwater om de groene gevel van water te voorzien, zonder gebruik te maken van drinkwater.
  • Hoogwaardige isolatie van gevel en dak. Met een goede isolatie wordt de energievraag beperkt. Dit heeft dus ook een positief effect op het energielabel en de jaarlijkse energierekening.
  • Duurzaam materiaalgebruik en hergebruik van materialen (puingranulaat) en een deel van de gebouwen. Grondstoffen worden immers steeds schaarser. Door duurzame en hergebruikte materialen te gebruiken, wordt de milieu-impact van de renovatie beperkt.
  • Voorzieningen voor dieren om de ecologie te stimuleren. Hiervoor is gekozen om de biodiversiteit in de omgeving van het gebouw te bevorderen. Bijvoorbeeld vleermuizen zijn beschermde dieren en kunnen in de gevel van het gebouw een schuilplek vinden.
  • Lekdetectie op koudemiddelen. Koudemiddelen zijn gassen die bij lekkages in de atmosfeer terecht komen en meewerken aan de opwarming van de aarde (broeikasgassen). Door lekdetectie toe te passen worden lekkages snel gedetecteerd en wordt het weglekken van koudemiddelen geminimaliseerd.
Het enorme dakoppervlak blijft blijkbaar onbenut. Hier is dus een nieuw stedelijk hitteeiland in de maak.


Was dat door de productie en latere vernietingsprocedure niet slecht voor het milieu?
Ja vooral niks doen. Laat de volgende generaties het maar uitzoeken. 😒
 

·
Registered
Joined
·
107 Posts
Een mooi grasveld erop → wat schrikdraad eromheen → koeien erop laten lopen → koeien paars verven → Milka store opnenen met 'MilkaCowExperience' en klaar is Kees.🐮🍫💜
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Kan iemand vertellen waarom hier niet een paar woontorens op zijn gezet? Een shoppingmall van Dubaiaanse proporties verdient wel een paar blingblingtorens.
Ik kan mij voorstellen dat de omwonende daar veel bezwaar tegen zullen hebben. Hoogte van de mall was volgens mij ook al een discussie punt.
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts
We kunnen straks ook lekker drijven in de grootste float spa van Nederland:
 

·
Registered
Joined
·
134 Posts
Leuke unieke toevoeging, maakt het echt een dagje uit. In de ochtend/middag shoppen en daarna ontspannen in de spa.
 

·
Registered
Joined
·
60 Posts
Gaaf concept, weet alleen niet wie daar spontaan naar binnen gaat na zijn wekelijkse rush naar de Jumbo.

Kan ook na kleding shoppen zijn natuurlijk ;)

Dit klinkt wel gaaf.

VIRTUAL REALITY FLOATEN
FLOATSPA LAAT KLANTEN ‘ALS ASTRONAUT DOOR RUIMTE ZWEVEN’ MET VR-BRIL
De twee Nederlandse vestigingen van FloatSpa introduceren in maart als eerste in Europa het zogeheten Space Floaten. Dat is gewichtloos en zonder prikkels op zout water drijven met een speciaal ontwikkelde VR-bril op. Daardoor krijgen mensen het idee dat ze als een astronaut gewichtloos door de ruimte zweven en de aarde kunnen zien.


In de tweede helft van dit jaar wordt die ruimte-ervaring nog versterkt door een liveverbinding met het camerasysteem van SpaceVR, dat met een eigen satelliet aan ruimtestation ISS wordt gekoppeld.
 

·
Registered
Joined
·
10,569 Posts
Des te meer ik erover nadenk hoe stommer de naam Leidsche Rijn Centrum wordt. Dat klinkt als een lullig buurtwinkelcentrumpje en niet als een interessante stadswijk. Nog maar half af en nu al architectonisch en stedenbouwkundig zeer interessant. Zou het ooit nog eens hernoemd gaan worden? Ik doe alvast een voorschot: Lerice, Leirijce, Lijdric, Lerijncen, Leidrijcen...
 

·
Registered
Joined
·
226 Posts

·
Registered
Joined
·
679 Posts

·
Registered
Joined
·
679 Posts
Mevrouw Bronwasser lijkt de strijdbijl te hebben begraven, de teksten zijn achter de ramen vandaan gehaald en de gevel wordt doorgetrokken.

Bij de Griek in de Fresh is ook de afbouw begonnen van de kiosk.

Bij Arabian Oud is de gevel naar voren gehaald voor de afbouw, zit ondanks de bouwvak toch wat beweging in de tent hier en daar.Bij NZA is de gevel ook af.

 
1881 - 1900 of 2427 Posts
Top