SkyscraperCity banner

1 - 20 of 2292 Posts

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Na het uit de hand lopen van de zilverparkkadethread, maar een nieuwe thread gemaakt waarin ALLE plannen voor Lelystad getoond kunnen worden.

Ik begin zelf met nog niet vertoonde renders.


Eindelijk een plaatje van het uitgestelde plan Meerdijkhaven, het wachten is nu op goedkeuring ivm de vogelrichtlijn! Ik zie 2 torentjes! :)

Status: UitgesteldStatus: Under construction
dan de Hanzelijn

Station Lelystad centrum wordt dan 2 x zo groot.Status: staat gepland

De hanzelijn gaat ten noorden van lelystad de a6 kruisen.


Status: staat gepland

En tussen Kampen en Dronten onder het Drontermeer door.Status: under construction

Hanzepark:OM gebouw:Status: under construction
Dan het stadshart, 2 renders van het dukaat/wisselplein.Status: under construction
Het gehele plaatje van alle projecten in het stadshart, al het nieuwe is PAARS, dat is dus nogal veel ;) Tel daarbij op het Hanzepark wat eigenlijk ook het centrum is, plus het provinciehuis........dan heb je een beetje een idee van de schaal van dit project. GROOT DUS!Hier nog een plaatje voor het idee.


Nog wat (kleine) plaatjes van deelplannen.

Parkwijk:

stationsbalkons:


Waarvan voor zuid dit plan al bestaat:


abc/d complex:Stadhuisplein:

bron:www.centrada.nl en info:www.lelystad.nl

Het nieuwe woonzorgcentrum, deze lijkt redelijk hoog (11 verdiepingen??)
-kinderopvang (SKL)
-een verwarmd zwembad
-een restaurant/grand café
-een winkel
-wasserette
-een kapsalon/schoonheidssalon
-een fysiotherapiepraktijk
-een apotheek
-een logopediepraktijk
-buurtcentrum De Roef
-de Inloop (ouderenactiviteiten van het SWOL)
-gemeentelijke wijkpost De Bolder
Architect:
Victor de Leeuw
EGM Architecten,
Dordrecht


18 tweekamerwoningen tussen de bestaande kerk en school de Watergeus


40 twee- en driekamerwoningen bij de spoorlijn


18 woningen in de hogere huurklasse tegenover het woonzorgwelzijnscomplex. Deze worden met zorgindicatie toegewezen.

voor de voorgaande 3 geldt:
Architect:
Piet Goud,
BDG Architecten,
AlmereDe woonzorgtorens, 4 in totaal, van architectenburo de zwarte hond uit groningen.

(bron:www.hootsmans.com)
Het nieuwe onderkomen van het openbaar ministerie


De rechtbank wordt uitgebreid.

http://img245.imageshack.us/img245/4324/28623foto5800dc0.jpg
 

·
My train goes everywhere!
Joined
·
2,781 Posts
Mooi overzicht. Dat Rietveld gebouw lijkt op een kleine versie van de Maastoren...
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Indrukwekkend!

Over het Hanzepark komt in September meer info vrij volgens http://hanzepark.am.nl/

Er zijn ook nog plannen om het "oudste" stukje Lelystad te verherbouwen, het voormalige werkeiland Lelystad Haven:


Er is werkelijk geen enkel plekje dat ongemoeid gelaten zal worden de komende jaren :)
 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Ben eens wezen kijken bij het werkeiland, trieste bedoening op het moment!
zo zien die plannen er op het eerste gezicht uit als een verbetering. Kan best een sjiek plekje worden.
Ben overigens wel voor de originele huisjes te bewaren, vanwege de historische waarde........maar wat hebben ze dat laten verpauperen op een plek die zo mooi kan zijn!!
Heb overigens begrepen dat ze ze ook laten staan, maar wie ooit het onzalige idee heeft gehad die vreselijk lelijke sociale starterswoningen DAAR neer te zetten??

We houden de hanzeparksite in de gaten :)
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Wanneer gaat Lelystad-Zuid nou eindelijk eens bebouwd worden?
Het wordt toch niet alleen laagbouw zoals Landerijen en Landstrekenwijk he, ik hoop op een paar hoge uitschieters. :)
 

·
Registered
Joined
·
39 Posts
Lelystad-Zuid gaat Warande heten en de eerste 400 woningen worden in de periode 2007-2008 opgeleverd. Veel hoogbouw zal er niet komen vermoed ik, op het centrumgebied (bij het nieuwe station) en wellicht wat appartementencomplexen na.
Op http://www.woneninwarande.nl/Home/ is wat informatie te vinden.

Hierbij ook nog 2 foto's die ik onlangs met de heer Cermivelli in Lelystad gemaakt heb:


Kerk "De Lichtbron" in de Landerijen


Het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming achter de rechtbank bij station Lelystad Centraal
 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #8 ·
stukje van www.destentor.nl

Meer armslag rechtbank Lelystad
van een medewerker

31 AUGUSTUS 2006 - LELYSTAD - De eerste paal voor de uitbreiding van de rechtbank in Lelystad wordt naar verwachting komend voorjaar geslagen. Aan de achterzijde van het gerechtsgebouw wordt een vleugel bijgebouwd. De uitbreiding levert ruimte voor 60 tot 65 werkplekken op. En dat extra personeel is hard nodig om de verwachte groei van het aantal Flevolandse rechtszaken op te vangen.
Het gerechtsgebouw pal achter het NS-station in hartje Lelystad werd eind 2001 in gebruik genomen. Er werd toen al rekening gehouden met uitbreiding. Het inwonertal van Flevoland blijft groeien en de criminaliteit houdt daar gelijke tred mee. Daardoor krijgt de rechtbank het drukker. Er is voorlopig genoeg ruimte voor rechtszittingen, maar het kantoorpersoneel heeft wel meer armslag nodig.

De nieuwe vleugel wordt in dezelfde stijl gebouwd als het hoofdgebouw. ‘Je ziet straks geen verschil tussen oud en nieuw’, zegt projectleider bouw Klaas ten Klooster van de rechtbank. De uitbreiding wordt ontworpen door architectenbureau Dam en Partners, dat ook voor het bestaande gerechtsbouw tekende.

Als alles volgens plan verloopt en kan de bouw daadwerkelijk komend voorjaar beginnen, dan kan de nieuwe vleugel in 2008 in gebruik worden genomen. De uitbreiding gaat ten koste van de bestaande parkeerplaats voor het personeel. Er komt een halfondergronds parkeerdek voor terug. Dat komt tussen de gebouwen van het Openbaar Ministerie, de rechtbank en de Kinderbescherming in.

Volgens Ten Klooster komt er voorlopig geen nevenvestiging van de rechtbank in Almere. Rechtbankpresident Bert Maan zei in 2002 nog dat die er op korte termijn zou komen. De extra drukte bij de rechtbank kan vooral op conto van Almere worden geschreven.
 

·
Registered
Joined
·
156 Posts
Dit artikel is ook van www.destentor.nl

Zilverparkkade Lelystad gaat de bocht om
door HERRE STEGENGA

27 JULI 2006 - LELYSTAD - De Zilverparkkade in Lelystad gaat de bocht om. Krijgt een vervolg aan de oostkant, tussen de Edah en het Zuiderzeeziekenhuis. Hier komt een complex met 46 koopappartementen te staan. Hypermodern, maar dat spreekt voor zich.
Het is een voorwaarde voor de Zilverparkkade, waar kantoor- en appartementsgebouwen met gewaagde ontwerpen zij aan zij staan. Het gebouw aan de oostrand van het Zilverpark heeft geen buurman, kan iets meer ‘ademen’. Het is ontworpen door de Rotterdamse architect Erick van Egeraat. Hij heeft ook ‘Calliste’ getekend, het pand met schuin aflopende gevel aan de Zilverparkkade, op de hoek met de Middenweg.

Woontorens

Het gebouw bestaat uit vier woontorens, zo blijkt uit het ontwerp dat vorige week op het gemeentehuis is gepresenteerd. In hoogte oplopend naar twaalf verdiepingen. Net als bij ‘Calliste’ heeft het complex geen kaarsrechte gevel. Het is alsof de bouwlagen slordig op elkaar zijn gelijmd, af en toe verspringend. ‘Wederom een bijzonder ontwerp’, zegt projectontwikkelaar Jan Kroeze.

Een deel van het complex wordt omlijst door houten terrassen, deels openbaar toegankelijk. Ook is een parkeergarage voorzien en komen er vier woningen met werkruimte. Geschikt voor bijvoorbeeld een atelier of een winkeltje.

Niet te duur

Het opvallende ontwerp maakt de appartementen niet onbetaalbaar, zegt Kroeze. ‘We mikken op een prijs tussen de 200.000 en 220.000 euro. Het mag niet te duur worden. Dat kan Lelystad niet gebruiken.’ Het bekende verhaal: om mensen en bedrijvigheid naar de stad te halen, moet iets bijzonders worden geboden. Het mag niet te duur zijn, want de concurrentie is hevig. Lelystad bevindt zich nog niet in een positie dat het lekker achterover kan leunen. Heeft meer inwoners en bedrijven nodig.

De bouwvergunning voor de eerste fase wordt binnenkort aangevraagd, zegt Kroeze. Als het meezit gaat de eerste paal eind 2007 de grond in.
 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Op http://www.bataviastadphase2.nl is een afbeelding van het masterplan van het bataviastad gebied te vinden. Hierop is ook te zien dat bataviahaven hier volledig geintegreerd wordt. Maw het is niet een opzich zelf staand stukje stad.


Hieronder langs de Suyderseeboulevard komen wat plateaus in het water.
Hier is ook goed te zien dat Bataviahaven mooi gaat aansluiten


de kop van de Suyderseeboulevard wordt afgemaakt met het appartementencomplex Suyderseezicht:

Als het een beetje meezit komt daar, ten zuiden van Suyderseezicht, Meerdijkhaven:En nog verder zuidelijk het, opgeknapte en uitgebouwde, werkeiland:Al met al een aardige kustontwikkeling! :)
 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #13 · (Edited)
Nog iets dat aan de kust komt, op de pier aan de Markermeerkant bij de Houtribsluizen, een enorm beeld. ook van de site van eerder genoemde pvda wethouder :)


Aan de Lelystadse kust, op de strekdam voor de Houtribsluizen, komt een 25 meter hoog beeld van een hurkende, menselijke figuur. Het kustwerk wordt opgebouwd uit bijna 2000 unieke (in afmeting verschillende) roestvrijstalen elementen. Het beeld is een ontwerp van de internationaal befaamde kunstenaar Anthony Gormley en is een geschenk van de Nuon aan de provincie Flevoland. De provincie heeft vervolgens bepaald dat het kunstwerk in Lelystad moet komen.

De begeleidingscommissie, die ik mocht voorzitten, is van mening dat het kunstwerk een bijzondere entree voor de Batavia Haven zal vormen. Voordat tot uitvoering van het beeld kan worden overgegaan moeten nog wat aspecten worden onderzocht. Er moet voorkomen worden dat mensen in het kunstwerk kunnen klimmen, de wijze van fundering op de strekdam moet in overleg met Rijkswaterstaat worden bepaald en de mogelijke invloed op de radar van de Houtribsluizen moet worden onderzocht. Wanneer alle procedures zijn doorlopen kan het kunstwerk na de zomer 2006 definitief worden geplaatst. Dan is Lelystad weer een markant kunstwerk in de openbare ruimte rijker. Met dank aan de Nuon en de provincie Flevoland!


Mooi of lelijk? een blikvanger is het in ieder geval wel!!
 

·
Registered
Joined
·
1,137 Posts
Bataviastad lijkt een aantrekkelijk woongebied te worden.
Combinatie met water en diverse attracties/winkels.
Lelystad is op goede weg. :)
 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Haha nou ook het nieuwe centrum mag er straks wezen, in mijn speurtocht op voornoemde site weer wat gevonden! Dit is een eerste render van wat er bij het theater moet komen! Ook een hele verbetering! :)

 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #16 ·
weekje terug met Veneman, tegen het vallen van de avond wat foto's gemaakt (tevens mijn voorlopig laatste, omdat mijn trouwe camera blind is geworden)
Te zien is dat het appartemententorentje aan het Ravelijn aardig opschiet.
bonus:
Station bij nachtBonus2:
Rechtbank bij nacht

 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #17 ·
En weer zo'n apart idee voor een project in lelystad (www.destentor.nl):

Drijvende wijk in Lelystad
door DIK VAN HERWAARDEN

5 SEPTEMBER 2006 - LELYSTAD - De initiatiefgroep ‘Een drijvende woonwijk in Lelystad’ wil dat er binnen vijf jaar een project op de rails staat voor een wooneiland van zo’n 150 drijvende woningen in of bij Lelystad. Bij voorkeur buitendijks, maar als dat niet kan dan binnendijks. Maar dan wel ruimtelijk gelegen. ‘Je moet natuurlijk wel enig klotsgenot hebben’, zegt Freddy van Arnhem, één van de initiatiefneemsters.
‘We willen echt niet in de Oostvaardersplassen gaan liggen’, benadrukt Van Arnhem. Buitendijks in het Markermeer heeft de voorkeur. Maar de initiatiefgroep beseft dat dan een lange weg te gaan is met veel betrokken partijen en regelgeving als de Vogelrichtlijn. Binnendijks kan ook, als de drijvende wijk dan maar wel ruimtelijk ligt. Van Arnhem: ‘Het moet meer zijn dan een gat met water. Je moet wel enige waterbeleving hebben.’

De initiatiefgroep denkt in eerste instantie aan een drijvende wijk van zo’n 150 woningen, van luxe villa’s tot sociale huurwoningen. Laat niemand denken aan een verzameling arken zoals die in de Amsterdamse grachten liggen en het fraaie stadsbeeld soms ontsieren. De arken stammen uit de tijd van de naoorlogse woningnood. Drijvende woningen van nu verschillen eigenlijk in niets van huizen op palen.

De initiatiefgroep van Freddy en John van Arnhem en Sjoerd Kramer wil dat de gemeente Lelystad binnen vijf jaar een drijvende woonwijk op de kaart zet en een locatie aanwijst. Het burgerinitiatief maakt op 30 september gebruik van het spreekrecht op het Opinieplein. Begin oktober moet de gemeenteraad dan de knoop doorhakken, hoopt Van Arnhem. Op 30 september verzorgt de groep nog een ‘oriëntatiedag drijvend wonen’.

‘Het gaat erom zo’n wijk binnen vijf jaar planmatig op de kaart te zetten’, aldus Van Arnhem. ‘Dit is een uitdaging voor Lelystad die nog niet op de kaart staat. Een drijvende wijk die anderen niet dupeert. Het is ook een verrijking van de markt met een woonvorm die nieuwe doelgroepen naar Lelystad zal trekken.’
 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #18 · (Edited)
In een pdf vond ik wat gevelvoorstellen voor de megastores, dit zijn voorstellen(?) van Maak<architecten.
Op de site van maak< architecten (http://www.maakarchitectuur.nl/#) vond ik wat verdere plaatjes van hun bijdrage aan het Wisselplein.

op de site www.lelystadshart.nl is dit overzicht te vinden en de data van oplevering:


Verder is op deze site ook te zien hoe het huidige (behoorlijk lelijke) gebouw de Waag wordt ingepakt en een nieuwe entree krijgt:Rechts zie je net nog de ingang van de Waagen uiteraard een stel leuke renders: 

·
Registered
Joined
·
115 Posts
Hoi, nieuwe Lelystedeling hier!

Ik heb hier een (oude?) impressie van het wisselplein..

en een impressie van de ingang van de nieuwe bibliotheek van binnen..


 

·
Smalltown urbanist
Joined
·
1,876 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Hoi r0cc0! Leuke binnenkomer! Kende deze renders nog niet! :)
Ziet er uit als een nieuwe render, want het is de eerste waar ik daadwerkelijk bedrijfslogo's (rabobank) op het gebouw zie........kan me heel erg vergissen!
Waar heb je deze plaatjes eigenlijk gevonden?

Leuk om te merken dat er steeds meer Lelystedelingen actief worden! :)
 
1 - 20 of 2292 Posts
Top