SkyscraperCity banner

1 - 20 of 251 Posts

·
Subwayer
Joined
·
3,835 Posts
Discussion Starter #1
En aquests moments s'està fent la presentació d'aquest PDU (Pla Director Urbanístic) amb el conseller Vila i l'alcaldessa de l'Hospitalet Marín.
El projecte pretén fer una "Plaça Europa II" amb el soterrament de la zona sud de la C-31 (la que toca al Hospital de Bellvitge i l'hotel Hesperia).
La veritat es que jo no en tenia ni idea d'aquest projecte, i tampoc he trobat cap fil obert sobre aquest, així que l'obro ara per fer-li un seguiment.
No sé si aquests terrenys que veureu ara corresponen al BioPol, podria ser?

Algunes imatges publicades al Twitter del DTiS.

Informació del projecte, amb plànols:

http://www.consorcigvhospitalet.com/Mem%F2ria_PDU_Granvia_Llobregat_mar%E7%202014.pdf

http://www.consorcigvhospitalet.com/ISAP_PDU.pdf

Espero que vagin sortint més imatges i renders. :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
Tampoc m'havia assebentat d'això tot i ser hospitalenc. Només del tema de convertir naus industrials abandonades en un hub cultural. Jo visc just davant de la zona afectada ius dic que tururut viola: fa com 25 anys que no s'hi toca res, i no crec que en un futur pròxim s'hi toqui.:eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
2,453 Posts
De este proyecto ya se lleva hablando desde hace tiempo y que querían hacer una actuación similar a lo realizado en Plaza Europa.
Supongo que aun habrá que esperar bastante para ver algo de este proyecto , pero esta bien que estén interesados y estén trabajando en intentar sacar este proyecto adelante.
Aunque de momento quedan varios edificios en Plaza Europa sin hacer .....
 

·
Registered
Joined
·
76 Posts
De este proyecto ya se lleva hablando desde hace tiempo y que querían hacer una actuación similar a lo realizado en Plaza Europa.
Supongo que aun habrá que esperar bastante para ver algo de este proyecto , pero esta bien que estén interesados y estén trabajando en intentar sacar este proyecto adelante.
Aunque de momento quedan varios edificios en Plaza Europa sin hacer .....
Yo necesito que álguien me informe de lo que será de ese Skeletor que nos han dejado delante de la Plaça Europa, al lado de la zona conocida como Les Sangoneres (por la fábrica modernista también a medio arreglar sita en la zona)...

A veure: Sabeu què vull dir, no? És aquell edifici on hi ha un gimnàs i els cotxes passen per sota d'un pontet a mig fer. Sé que era un projecte de l'Enrique Lacalle que es va veure compromès amb la seva imputació en cert cas de... Malversació?

Hi ha persperctives de futur sobre aquell nyap?
 

·
...
Joined
·
1,642 Posts
Crida l'atenció que al final han desistit soterrar la part de la Gran Via on es creua amb les vies de Renfe.

Suposo que ja s'han cansat d'esperar i han desistit soterrar aquest tram fins a un futur on RENFE executi el soterrament promès.
 

·
OTaKu
Joined
·
1,131 Posts
O sigui que no esperaran al soterrament de la renfe no...? I pot ser compatible aquest projecte amb un posterior soterrament de les vies?
 

·
Registered
Joined
·
988 Posts


Malament. Vist per sobre sembla que hagin agafat uns quants volums i els hagin tirat com qui tira uns daus... Es tracta de "fer ciutat", i de buscar una continuïtat urbana. En aquest sentit si que s'assembla a la Plaça Europa, que és un model que no entenc en absolut.
 

·
ZERO
Joined
·
15,265 Posts
El document proposa la divisió de l’àmbit en tres sectors de planejament:

Sector 1, sud de la Granvia.

Abasta una superfície de 428.275 m2 i incorpora tot el terreny triangular entre la Ronda Litoral i la traça del ferrocarril de Vilanova. En aquest sector es troba l’hospital Duran i Reynals, el tanatori municipal i les cotxeres de TMB, entre d’altres edificacions. Juntament amb l’hospital de Bellvitge, aquest sector engloba l’anomenat projecte Biopol’H, que pretén impulsar la investigació científica i el desenvolupament empresarial del sector biotecnològic i de la salut.

Pel que fa a la reestructuració del tronc central de la Granvia, el PDU redueix la superfície ocupada pels serveis viaris, tot mantenint l’actual capacitat de trànsit i preveient el seu cobriment parcial. Igualment, preveu la formació de calçades laterals, paral·leles al llarg de tota la Granvia, destinades al trànsit local i amb voreres amples, plenament integrades en la xarxa de carrers del municipi.

El sector 1 incorpora també les connexions nord-sud a través de la Granvia ja coberta, així com el perllongament del carrer de les Ciències, de la rambla de la Marina i del carrer de la Feixa Llarga.

En aquest sector 1 es proposen usos industrials, terciaris, oficines, comercials de dotacions i hotelers. Així mateix, la creació d’una calçada lateral al sud de l’actual Granvia permetrà traçar un passeig-parc lineal verd que relligarà l’eix de la rambla de la Marina amb el previst Parc de Cal Trabal i amb el riu Llobregat regenerat.

Sector 2, Can Trabal.

Integra els terrenys compresos entre la C-31, la Ronda del Litoral, el terme de Cornellà, el carrer d’Arquímedes, el centre transformador de Fecsa-Endesa i la Feixa Llarga, amb una superfície total de 415.899 m2. Els usos previstos són els de terciari, industrial, comercial i hoteler.

En aquest àmbit es proposa la creació del parc de Can Trabal, de més de 25 hectàrees, que faci compatible el gaudi ciutadà amb el manteniment de l’activitat agrícola, així com la rehabilitació de les tres masies existents.

Igualment, es preveu l’execució del lateral nord de la Granvia i el pont i les rotondes de l’enllaç situat al damunt de la C-31 de la nova ronda urbana resultat del perllongament del carrer de la Feixa Llarga.

En aquest sector, el sostre edificable se situarà majoritàriament a tocar de l’extrem sud oest, amb façana a la Granvia.


Sector 3.

Comprèn els sòls confrontats amb la carretera del Mig i el carrer d’Arquímedes, a tocar del terme municipal de Cornellà de Llobregat i amb una superfície de 58.732 m2.

Part de la superfície es destina a l’ús dels equipaments municipals existents i per a la resta es delimita una unitat d’actuació amb usos terciaris, industrials, comercial i de dotacions.Enllaç Premsa gencat

A10
 

·
Registered
Joined
·
204 Posts
Este proyecto me parece más una locura y más en los tiempos que estamos de limitación presupuestaria.
Se podrían ir este tipo de empresas a los terrenos de hospitalet nord con un coste muchísimo menor cambiando el generador de Endesa a otro lugar que incomode menos y no te gastas la millonada de este proyecto.
 

·
Moderator
Joined
·
27,861 Posts
El president de la Generalitat i l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat acorden aprovar aquest any el pla de cobriment de la Gran Via

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han acordat aquest matí l’aprovació per part de l’Executiu del pla de cobriment de la Gran Via per a aquest 2016. Amb aquest compromís, el Govern continuarà i culminarà la transformació i soterrament d’aquest tram viari, d’uns 1.000 m aproximadament de longitud, i que permetrà reordenar urbanísticament els terrenys adjacents i potenciar i dinamitzar l’activitat econòmica i el mercat laboral supramunicipal, atesa la situació estratègica de la ciutat.

El cap de l’Executiu s’ha reunit aquest matí amb l’alcaldessa Marin, a la seu de l’Ajuntament de l’Hospitalet, i després tots dos s’han adreçat al ple municipal, on han refermat també el front comú, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, per reclamar al Govern espanyol les infraestructures pendents a Catalunya.

“El Govern s’ha sentit i se sent encara sol, molt sol, en reivindicacions molt justes, que busquen el benefici dels ciutadans” ha afirmat el president, i ha continuat “moltes vegades el Govern ha buscat qui l’acompanyi i finalment l’està trobant”; per això, ha remarcat, “vull agrair a l’alcaldessa el seu compromís per participar en aquest front comú per intentar explicar al Govern espanyol que no hi ha cap tipus de diferències, que anem junts perquè ho necessita la nostra gent, els nostres treballadors”.

En aquesta línia, el president ha insistit que “els projectes ambiciosos que ens proposem ho fem per a la gent” i aquest dèficit d’infraestructures és, al seu entendre, “un dels primers llocs de la llista d’errors pels quals aquest país reclama un estat independent”. “Ja està bé d’esperar, hem de fer nosaltres mateixos” ha reblat.

En el decurs de la seva intervenció, Carles Puigdemont ha agraït també la carta que l’alcaldessa Marín li va enviar al cap de pocs dies de ser investit president, una missiva, ha descrit, “feta des del respecte, amb voluntat d’acord, que denota el tarannà que els servidors públics han de tenir per fer coses per a la gent”.

El president ha lloat la reclamació de l’Hospitalet de deixar de ser la porta del darrere de Barcelona i “ser la porta del davant, amb projectes sobre la taula, i amb vocació de jugar un paper més enllà del límit municipal, conscients de què sou i com sou”. Així, el cap del Govern s’ha compromès a ”donar un tracte adequat” a la ciutat de l’Hospitalet, “atès el rol que vol jugar i com vol contribuir al desenvolupament col·lectiu”.

Per tot això, el cap de l’Executiu ha assegurat que el Govern “fa seus els projectes que ajudaran a transformar aquesta part del país”, entre els quals ha citat tenir uns equipaments i serveis bàsics de qualitat, principalment en l’àmbit de l’educació i la salut. El president ha recordat que “malgrat les dificultats tenim un sistema de salut que és referent internacional, i uns indicadors en l’àmbit de l’ensenyament, pel que fa al fracàs o l’abandonament escolar, millors que fa uns anys”.

“Hem aconseguit que els efectes de la crisi no es traslladin en fractura o desigualtats en els petits, i això és mèrit dels professionals”, ha continuat dient el cap de l’Executiu, i ha afegit “sobre aquesta base podem construir un país democràtic si anem junts”. I ha insistit “ens sentim socis, i volem que els ciutadans de l’Hospitalet puguin percebre que tenen el Govern al seu costat”.

[...]

http://www.govern.cat/pres_gov/AppJava/govern/grans-reptes/aixecar-catalunya/291054/president-generalitat-lalcaldessa-lhospitalet-llobregat-acorden-aprovar-any-cobriment-gran-via.html
 

·
ZERO
Joined
·
15,265 Posts
El Govern aprobará la segunda fase de transformación de la Gran Vía en julio.

El Govern de la Generalitat aprobará de forma definitiva la segunda fase de la transformación de la Gran Via a su paso por L'Hospitalet de Llobregat este mes de julio, después de que el proyecto haya estado más de un año paralizado por el ciclo electoral de 2015.

El conseller de Territorio y Sostenibilidad, Josep Rull, ha realizado este anuncio tras reunirse durante más de una hora con la alcaldesa de L'Hospitalet, Núria Marín, en el Ayuntamiento de la segunda ciudad de Cataluña. A principios de 2015, el Consorcio para la Reforma de la Gran Via, integrado por Generalitat y Ayuntamiento, presentó la propuesta de la segunda fase de la reforma de la Gran Via (C31), con una inversión de 150 millones de euros.


A10
 

·
Registered
Joined
·
988 Posts
La Granvia soterrada llegará hasta el hospital de Bellvitge

Donde ahora hay centros comerciales, oficinas de multinacionales y el recinto ferial en el que se celebra el congreso más importante del mundo de telefonía móvil, hace quince años se encontraba una sucesión de chatarreros y terrenos yermos en los que algunos pastores paseaban su rebaño. Fue el gran proyecto urbanístico de l’Hospitalet a principios del siglo XXI. Ahora, superados los años más duros de la crisis, el Ayuntamiento y la Generalitat se han puesto de acuerdo para impulsar la segunda fase de aquella exitosa transformación.

Para ello, donde ahora hay una carretera de cuatro carriles por sentido se quiere crear una gran plaza que soterre el continuo tráfico que pasa por la C-31 y sirva para unir de manera cómoda el hospital de Bellvitge y el oncológico Duran i Reynals. Sus ideólogos presentan el proyecto como el empujón definitivo a lo que quiere ser un polo de atracción del sector biomédico.
El cubrimiento y el soterramiento de un kilómetro de la C-31 será la primera realidad del Plan Director Urbanístico (PDU) Granvia-Llobregat. Está previsto que las obras empiecen en 2018 y, si las cosas van bien, finalicen en 2020. Segregarán el tráfico de entrada y salida a Barcelona por una cota más baja y encima dará como resultado un gran espacio público de 400 metros lineales. Será similar a plaza Europa pero el doble de grande.
LaVanguardia
 
1 - 20 of 251 Posts
Top