SkyscraperCity banner

21 - 40 of 50 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #22 ·
gva.be

Verkeer mag deels opnieuw over Grote Markt

16:26 Lier (2500) De coalitiepartners N-VA en Open Vld bereikten een akkoord over de mobiliteit in de Lierse binnenstad. Met de nieuwe regeling wordt het verkeer van oost naar west, dat nu allemaal door de Predikherenlaan gaat, beter gespreid.


"In de toekomst zal autoverkeer van maandag tot zaterdag voor 11u en na 18u ook vanuit de Rechtestraat over de Grote Markt naar de Lisperstraat kunnen. In de kleine Antwerpsestraat wordt deze regeling reeds jaren met succes toegepast. Vanuit de Florent Van Cauwenberghstraat kan het verkeer nog altijd de hele dag richting Lisperstraat", zegt toekomstig burgemeester Frank Boogaerts (N-VA).

"Het busverkeer zal in beide richtingen over de Markt blijven rijden. Zo blijft het centrum met het openbaar vervoer voor iedereen bereikbaar. De paaltjes aan de Abtsherbergstraat en Vredeberg verdwijnen. De rijrichting zal er worden aangepast, zodat in deze woonstraat geen sluiproute ontstaat.
Vanuit de Huibrechtstraat en de Vismarkt zal men verplicht de Abtsherbergstraat moeten kiezen", aldus Boogaerts.

"Deze oplossing streeft maximale tevredenheid na. De ochtendspits wordt niet meer door de Predikherenlaan gestuurd. In de avonduren komt er meer sociale controle op de Grote Markt", stelt uittredend burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Chris VAN ROMPAEY​
 

·
Registered
Joined
·
12,392 Posts
Het was te denken dat dit nieuwe bestuur het zou kapot maken. Zeker met de twee autopartijen in het bestuur. Ze hadden nu eens een verkeersvrij marktplein.

Nog een heel klein lichtpuntje is dat het niet permanent is.
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #24 ·
gva.be

Stad keurt aanvraag tot verkaveling Dungelhoeffsite goed


Foto: het kopgebouw langs de Boomlaarstraat. (Foto Wilma)

25/12/'12 Lier (2500) Het schepencollege heeft een verkavelingsvergunning afgeleverd voor de bouw van 101 appartementen op de Dungelhoeffsite aan de Boomlaarstraat in Lier.


Deze verkavelingsaanvraag van de nv Dungelhoeff Private is een eerste stap in de realisatie van het residentiële programma op de site van de oude legerkazerne. De aanvraag bestaat uit drie loten voor meergezinswoningen. De loten één en twee tellen 83 private appartementen, terwijl lot drie bestaat uit 18 sociale huurappartementen. Loten één en twee vervolledigen het bouwblok Boomlaarstraat - Ogezlaan. Lot drie voorziet in een volume op de kop van het paradeplein tegenover de voorbouw van de kazerne.

De loten één en twee worden ontsloten via de ondergrondse parkeergarage die aansluit op de ondergrondse publieksparking. Lot drie wordt ontsloten via de ondergrondse publieksparking. De nieuwe weg tussen deze publieksparking en de Mechelsesteenweg werd eerder al vergund.

Chris VAN ROMPAEY​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #25 ·
gva.be

Verkoop verkaveling Bogerse Velden gaat van start

13/03 Lier (2500)
Koningen & Ridders Vastgoedgenootschap start weldra met de verkoop van 49 luxueuze appartementen en drie woningen in de verkaveling Bogerse Velden West in Lier. Het gaat om een gebied gelegen aan de Arbeidsstraat.


"Tussen de Arbeidsstraat, de Pannenhuisstraat en de Zonstraat bevindt zich een dertigtal kavels voor woningbouw. De wegen en ook de nutsvoorzieningen zijn klaar. Deze nieuwe verkaveling telt drie verschillende eigenaars: OCMW Mechelen, OCMW Lier en een particuliere eigenaar uit Turnhout", vertelt Johan De Koninck van Koningen & Ridders Vastgoedgenootschap.

"Zeventien percelen zijn eigendom van deze privé-eigenaar. Dertien ervan worden thans te koop aangeboden. Drie bouwgronden worden verkocht met een door AP/ART uit Lier op te richten kwaliteitsvolle en energiezuinige woning met drie slaapkamers. Het gaat om veredelde begijnhofwoningen met een verdieping, een tuin en een eigen garage of carport. De bewoonbare oppervlakte bedraagt 63 tot 80 vierkante meter per bouwlaag. De verkoopprijs start op 325.000 euro, exclusief kosten en btw", legt Johan De Koninck uit.

"De overige kavels zijn, op één gesloten bebouwing na, allemaal bestemd voor halfopen bebouwing. Deze kavels hebben een oppervlakte gaande van 272 tot 514 vierkante meter. De prijzen variëren van 94.500 tot 171.000 euro exclusief registratierechten. Op deze kavels mogen woningen met twee bouwlagen, een zadeldak en een garage gebouwd worden" aldus De Koninck.

In hetzelfde gebied worden vanaf eind april ook nog 49 luxueuze appartementen gebouwd, verdeeld over twee gebouwen. "Het ene blok (foto) zal 4 bouwlagen tellen, het andere vijf bouwlagen. Ze worden gebouwd door Het Landgoed Development NV. De oppervlakte van deze appartementen schommelt 76 en 160 vierkante voor de penthouses. Er zijn appartementen met één, twee en drie slaapkapers. De verkoopsprijzen zijn pas over enkele weken bekend", besluit Johan De Koninck.

Info: 03.480.89.00, www.vastgoedgenootschap.be

Chris VAN ROMPAEY​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #26 ·
gva.be

Bouw van moskee gaat eindelijk van start20/03 Lier (2500)
De bouw van een nieuwe moskee aan de Donk in Lier gaat eerstdaags van start. Een aannemer is alvast begonnen met de grondwerkzaamheden. Daarna volgen de funderingswerken. Tegen de bouw van deze moskee werd in 2010 en 2011 fel geprotesteerd.


De stad Lier reikte in 2011 een stedenbouwkundige vergunning uit aan de vzw Ass Diyanet de Belgique voor de bouw van de moskee. "Na lange besprekingen met geïnteresseerde aannemers is ons project nu van start gegaan. De komende dagen zullen er grondwerken worden uitgevoerd gevolgd door funderingswerken. In de eerste fase ambiëren we om de ruwbouw van het project te vervolledigen. Deze fase is gepland over een duur van twaalf maanden. De werken worden uitgevoerd door aannemer Van Echelpoel uit Lille", vertelt Adnan Önder, voorzitter van de vzw Vereniging van Turkse Arbeiders van Lier en Omgeving (VTAL).

"Tijdens het proces dat we tot op heden hebben doorlopen, hebben we steeds onze buren over onze bezigheden ingelicht. Ook nu hebben we een buurtvergadering achter de rug waarbij we onze buurtbewoners in kennis hebben gesteld over het verloop van de geplande werkzaamheden", aldus Önder.

De media waren op deze buurtvergadering evenwel níét welkom. De moskee wordt gebouwd op een voormalig schooldomein.

Chris VAN ROMPAEY​
 

·
Registered
Joined
·
12,392 Posts
Het nieuwe bestuur heeft alle progressieve verwezenlijkheden van het vorige (nochtans liberale) stadsbestuur weer ongedaan gemaakt. Zo is 'de Knip' terug gedeeltelijk afgeschaft. Evenals de autovrije Antwerpsestraat.
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #28 ·
gva.be

Stadsbestuur weigert vergunning aan Albert Heijn

05:43 LIER (2500)

Het schepencollege van Lier weigert een socio-economische vergunning uit te reiken aan Albert Heijn voor een nieuwe supermarkt aan de Antwerpsesteenweg. Die zou nochtans 65 jobs creëren. De aanwervingen zijn trouwens begonnen.


Volgens de stad zijn er in Lier al genoeg supermarkten. Bovendien vreest het schepencollege voor nog meer verkeer op de nu al erg drukke Antwerpsesteenweg. Tot slot zouden er op de site, waar nog enkele andere winkels komen, onvoldoende parkeerplaatsen zijn.

Ook Schoenen Avance pakte naast een socio-economische vergunning voor een winkel langs diezelfde Antwerpsesteenweg.

Beide bedrijven kunnen tegen de beslissing van het schepencollege in beroep gaan.

Chris VAN ROMPAEY​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #29 ·
gva.be

Albert Heijn zorgt voor verkeerschaos

08/11 Lier (2500)

Supermarkt Albert Heijn zorgt al twee dagen voor verkeersproblemen op de Antwerpsesteenweg in Lier. Burgemeester Frank Boogaerts (N-VA)vreest voor een grote chaos op zaterdag.

Woensdag, tijdens de openingsdag, moest de lokale politie gedurende uren zes agenten ter plaatse sturen om het verkeer op de zo al drukke Antwerpsesteenweg in goede banen proberen te leiden. "We hebben er toen voor gekozen om het doorgaand verkeer vanuit de richting Boechout over het gearceerde linkerrijvak te laten rijden. Dat bracht eigenlijk weinig soelaas, omdat heel veel klanten van Albert Heijn zich aan de overkant parkeerden en de straat overstaken", zegt korpschef Werner Cazaerck.

Donderdagnamiddag kwam opnieuw en agent ter plaatse. "We kunnen dat natuurlijk niet blijven doen. Vrijdag (vandaag, red.) en zaterdag houden we de situatie in ieder geval nog in het oog en grijpen we, als de verkeersveiligheid in het gedrang komt, in", stelt Cazaerck.

"Als deze problemen zich blijven voordoen, verwacht ik een oplossing van Albert Heijn, eventueel in overleg met het Vlaams Gewest, de beheerder van de Antwerpsesteenweg", reageert burgemeester Boogaerts.

Chris VAN ROMPAEY​
 

·
Registered
Joined
·
12,392 Posts
In de afbraakschandaaldraad ging het over de afbraak van een pand op de Grote Markt:

Kleine update van mijn vorige post. Inmiddels weet ik welk pand juist gesloopt is. Het gaat om het gebouw waar 'centra' opstaat.Linkje VIOE (waar het wel degelijk opgenomen was).Wat er in de plaats zal komen is een groot vraagteken. Maar ik vrees het ergste.
Inmiddels staat de vervanger in de stijgers. Het is zoals ik gevreesd had een strak, modern gebouw dat nogal vloekt met de statige en uitbundige Grote Markt.

Oude situatie:


Vandaag:

Detail van het informatiebord. Er komen dus 5 appartementen. De architect is het lokale Verwilt-Cautreels, een bureau zonder al te veel deftige referenties.


Een beetje rechts (nog net zichtbaar op de tweede foto) is men ook met wat bezig. Maar hier wordt de gevel behouden.
 

·
Bike It!
Joined
·
22,245 Posts
Voor een paar bouwlagen meer..... zelfs een dakkapel leek hen een te dure frivoliteit. Ben benieuwd naar de afwerking. In het beste geval valt het gebouw niét op.
 

·
Registered
Joined
·
5,484 Posts
Zo te zien was dat in een rijtje nep-gevels het enige authentieke gebouw...
 

·
Registered
Joined
·
17 Posts
Dungelhoeff project : 102 jaar na de opbouw komt er een definitief einde aan het legendarische Lyra-stadion, de afbraak is volop bezig.

 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #35 ·
gva.be

Site van rusthuis wordt woonzorgcampus

Gisteren om 22:12 door Chris Van Rompaey

Lier - Het voormalige OCMW-rusthuis in de Kanunnik Davidlaan in Lier gaat midden volgend jaar tegen de vlakte. Op de plaats komen een dienstencentrum, 35 sociale ouderenflats en 92 private appartementen.


Het oude rusthuis maakt dus plaats voor een woonzorgcampus met een publieke en een private invulling. “Het publieke deel bestaat uit een lokaal dienstencentrum van 600 vierkante meter, uitgebaat door het OCMW”, zegt OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Ook de sociale ouderenwoningen maken deel uit van het private deel, want ze zullen door de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting verhuurd worden. Het gaat over 35 flats verdeeld over drie verdiepingen. Zes ervan tellen één slaapkamer, alle andere hebben twee slaapkamers.

“Het private deel omvat 92 appartementen, een ondergrondse parkeergarage met 108 parkeerplaatsen en fietsenstalling, en enkele complementaire functies zoals een crèche en een praktijkruimte voor bijvoorbeeld een dokter", licht OCMW-architecte Ellen Boven toe.

De OCMW-raad stelde woensdagavond projectontwikkelaar THV Artes-Group/Artes Projects aan. Die betaalt 1,4 miljoen euro voor de grond aan het OCMW en bouwt het hele project. “De sloop van het leegstaande rusthuis gebeurt net voor of net na het bouwverlof van 2015. De bouw van het dienstencentrum en de sociale flats start wellicht in het najaar van 2015 en zou in het voorjaar van 2017 klaar moeten zijn. De private appartementen worden vanaf april 2016 gebouwd en zouden tegen april 2018 gerealiseerd moeten zijn”, hoopt Vanderpoorten.​
 

·
Registered
Joined
·
12,392 Posts
Afgewerkte nieuwbouw zal aansluiten op Grote MarktOp de Grote Markt werd het pand naast brasserie De Valk twee jaar geleden helemaal afgebroken. Op de locatie verrijst nu een nieuwbouw met een commerciële ruimte en appartementen.

Het nieuwe gebouw is sommige inwoners van de stad een doorn in het oog. Ze vinden de gevel lelijk en vragen zich af wat zo'n gebouw op een historisch plein als de Markt komt doen. Het stadsbestuur gaf op de laatste gemeenteraad aan dat ze de aanvraag van de Lierse Erfgoedraad om de Grote Markt in zijn geheel te laten erkennen als historisch stadsgezicht zullen steunen.

Volgens het architectenbureau Verwilt-Cautreels, verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouw, moet de gevel echter nog afgewerkt worden. ‘Sommige Lierenaars hebben moeite met het uitzicht van het gebouw omdat ze de patine missen die de oudere gevels op de Grote Markt ook hebben’, zegt architecte Daniela Verwilt. ‘Maar de gevel van deze nieuwbouw zal dat uiteindelijk ook krijgen. Het gebouw sluit dan naadloos aan bij het geheel, wat altijd onze bedoeling geweest is.’

Het architectenbureau koos bewust voor hetzelfde lichte gevelmateriaal dat vele andere historische gevels op het plein hebben. ‘Daarnaast moet er ook nog smeedwerk voor de ramen komen en worden er balkons voorzien’, zegt Verwilt. ‘Ook dat komt veelvuldig voor bij de andere gebouwen op de Grote Markt.’

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20140228_01003422
Hoe dit ooit nog zal aansluiten met de andere gebouwen is nog maar de vraag. Het uitlegje van de architecten overtuigt geenszins. Grijsachtig beton dat verouderd wordt eerder grauw.


Het blijft jammer. De Grote Markt van Lier was nog vrijwel geheel gaaf. Vrij uniek in België. Net voor de meet moet men het toch nog verpesten.
 

·
Registered
Joined
·
2,611 Posts
Mja, die balkons zie ik ook nog niet echt werken in elk geval... als dat smeedwerk voor de ramen zwaar genoeg is, kan ik me nog wel inbeelden dat de visuele verkleining van de glaspartijen het ding een beetje beter doet uitkomen, maar daar blijft het ook bij. :eek:hno:
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #39 ·
gva.be

Voetbalstadion Lyra verandert in parktuin met 120 flatsGisteren om 23:53 door Chris Van Rompaey

LIER - Met de start van de graafwerken is projectontwikkelaar Verbo begonnen met de realisatie van Pallieterpark. Dat telt 120 appartementen en 183 ondergrondse garageboxen in een parktuin van 1,2 hectare.


“We bouwen op het voetbalveld van Lyra twee gebouwen die in twee U-vormen rond een vijver liggen. Alle appartementen zijn zongeoriënteerd en de oppervlaktes variëren van 97 tot 206 vierkante meter. Ze beschikken allemaal over twee of drie slaapkamers, één of twee badkamers en een ruim terras”, zegt John Vervoort, medezaakvoerder van het Turnhoutse familiebedrijf Verbo.

Verbo gaat het Pallieterpark in drie fasen bouwen. "Als alles loopt zoals gewenst, beëindigen we de laatste fase in de tweede helft van 2020”, zegt Marc Vervoort.

De verkoopprijs van de appartementen schommelt van 203.000 tot 465.000 euro. Het verkoopskantoor bevindt zich op de site zelf, meer bepaald in de voormalige businessclub van Lyra.

Info: 03.480.13.65, www.ruimwonen.be
 
21 - 40 of 50 Posts
Top