SkyscraperCity banner

41 - 50 of 50 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #41 ·
gva.be

Langs Mimosalaan verrijzen veertig nieuwe sociale appartementen

Vandaag om 06:32 door Chris Van Rompaey

LIER - De Lierse Maatschappij voor de Huisvesting gaat in de Mimosalaan en de Begoniaweg veertig nieuwe appartementen bouwen. Ze komen in de plaats van vijf oude flatgebouwen die nog voor het jaareinde gesloopt worden.


“Vooraleer de aannemer aan de sloop kan beginnen, moeten de nutsmaatschappijen nog eerst alle ondergrondse leidingen afkoppelen. Daarover hebben we dinsdag afspraken gemaakt. Het is de bedoeling dat de sloop van de oude appartementsgebouwen nog voor het einde van dit jaar gaat gebeuren.”

“Momenteel bereiden we de bouwaanvraag voor. Op deze site komen veertig nieuwe appartementen met twee slaapkamers. Hiervoor zullen we ook een gedeelte van de Tulpenlaan innemen. Dat betekent dan ook dat een deel van deze straat verdwijnt, meer bepaald de aansluiting met de Mimosalaan. De appartementen komen allemaal langs de Mimosalaan. Achterliggend komt één gemeenschappelijk groen plein. We zorgen ook voor voldoende extra parkeerplaatsen door bestaande parkeerzones uit te breiden, bijvoorbeeld aan de garages in de Rozenlaan.”

“Wanneer alles goed gaat, hopen we dat de werken kunnen starten in het najaar van 2016. Met een bouwperiode van ongeveer twee jaar is de verhuring dan gepland tegen het najaar van 2018. We ramen dit bouwproject op vijf miljoen euro.”

 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #42 ·
gva.be

Gedrocht op Leopoldplein verdwijnt volgend jaar

Vandaag om 19:50 door Chris Van Rompaey

LIER - De stad laat in de lente van volgend jaar de grote busoverkapping op het Leopoldplein afbreken. In de plaats komen verscheidene bushokjes.


“Die grote luifel waaronder de bussen van De Lijn stoppen om reizigers in- en uit te laten stappen, verspert het hele plein. Daarom hebben we beslist die hele busoverkapping te verwijderen. Dat gebeurt wellicht volgend voorjaar. De NMBS die er eigenaar van is, gaat akkoord. De kosten voor de stad bedragen zo’n zevenduizend euro”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“In de plaats van die busoverkapping plaatsen we meerdere klassieke bushokjes, zodat de mensen droog staan als het regent. We zijn er nog niet uit of dat bushokjes van De Lijn zelf of van de firma JCDecaux worden.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #43 ·
gva.be

Peperdure fonteinen worden bloemenbakken

Vandaag om 06:12 door Chris Van Rompaey

LIER - De peperdure fonteinen op de Grote Markt blijven nog een tijdje afgedekt. Zolang ze niet hersteld zijn, plaatst de stad er bloemenbakken op.


De heraanleg van de Grote Markt, een prestigeproject van het vorige stadsbestuur, kostte meer dan zes miljoen euro. De fonteinen moesten de kers op de taart zijn. Helaas, sinds de ingebruikstelling in 2012 werd met de fonteinen meer gelachen dan dat ze geapprecieerd werden. De fonteinen en de daaraan gekoppelde muziek kostten de stad 376.534 euro.

“De fonteinen zijn defect als gevolg van waterschade aan de ondergrondse stuurinstallatie. Het betreffen ingrijpende herstellingswerken waarvoor een tijdrovende aanbestedingsprocedure noodzakelijk is. We ramen de herstelling op ongeveer 20.000 euro, maar we kunnen dit bedrag bijna helemaal op de verzekering verhalen”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“We verwachten begin volgende maand de offertes. Pas als we een aannemer aanstellen, kunnen we over een timing afspraken maken. De houten deksels die over de fonteinen liggen zullen we fatsoeneren of vervangen, mogelijk door kunstgras. Daarop plaatsen we dan extra bebloeming.”​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #44 ·
gva.be

Binnenhof wordt hedendaags begijnhof


Het gebied grenst vooraan aan de Berlarij en rechts aan de Arthur Vanderpoortenlaan.
Foto: De Vos & Verreydt

Vandaag om 06:25

LIER - Met het project Binnenhof bouwt ontwikkelaar De Vos & Verreydt het binnengebied aan de voormalige Sparsite uit tot een rustgevende, groene woonoase. Het gaat om 85 appartementen en drie commerciële ruimtes. De werken starten dit najaar.


“Op verzoek van stad stelden we een masterplan op voor de aanpak van het bouwblok Arthur Vanderpoortenlaan, Berlarij, Molenstraat, Pettendonk en Koningin Astridlaan. Het omvat de voormalige site van de Spar, de fietsenwinkel L’Avenir met het braakliggend stuk terrein aan de Pettendonk en het garagecomplex Astrid, gelegen achter het woonblok aan de Koningin Astridlaan”, zeggen Jeroen Verreydt en Bart De Vos.

“Het woonproject omhelst vier woonentiteiten aan de rand van het gebied en drie urban villa’s in de kern. Het gehele complex is voorzien van een ondergrondse, niet-openbare parking voor bewoners en omwonenden. De groene ruimte in het binnengebied wordt als openbaar domein enkel doorwaadbaar voor voetgangers en fietsers.”

“We beogen een gemixte samenstelling van bewoners. Zowel alleenstaanden, jonge startende gezinnen als mensen op leeftijd kunnen hun gading vinden in de 85 appartementen die het project voorziet. De oppervlaktes variëren van 55 tot 166 vierkante meter en tellen één, twee of drie slaapkamers en een terras.”

Zodra de bouwaanvraag volledig is, kan het openbaar onderzoek starten. Als alles zoals plan verloopt, starten de bouwwerken nog dit najaar.

Lees het hele verhaal met reacties in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen, ediite Zuid​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #45 ·
gva.be

NMBS breidt parking voor fietsen en auto's uit

Vandaag om 10:18 door Chris Van Rompaey

LIER - De parkings aan de Tramweglei en Leopoldplein krijgen extra capaciteit voor fietsers en automobilisten. Daarvoor werkt de NMBS momenteel een concreet plan uit.


De doelstelling is om meer dan 100 bijkomende plaatsen voor fietsen te voorzien en 100 bijkomende parkeerplaatsen aan te leggen. De huidige fietsenstallingen aan perron 1 zullen bovendien ook overdekt worden en er wordt specifiek aan ruimte gedacht voor het parkeren van bromfietsen, bakfietsen en fietsen met fietskar. Hiermee wil de NMBS in afwachting van de heraanleg van de stationsomgeving meer comfort bieden aan de reizigers.

In de komende maanden wordt er werk gemaakt van concretere plannen en de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag. Ten laatste in het najaar van 2017 zou de uitbreiding een feit moeten zijn. Het nieuwe systeem met abonnementen en 5 uur gratis parkeren kan dan ook op de uitgebreide stationsparking van toepassing zijn.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #46 ·
gva.be

Camera’s Grote Markt brachten al 2 miljoen euro op

Vandaag om 05:31 door Wout Engels

LIER - Sinds de ANPR-camera's op de Grote Markt begin april vorig jaar in werking traden, hebben ruim 38.000 chauffeurs een GAS-boete van 55 euro in de bus gekregen.


De bestuurders reden tussen 11 en 18u zonder doorrijdkaart het marktplein over, iets dat al enkele jaren niet meer mag. Slechts 15,8% van de bekeurde chauffeurs is overigens uit Lier afkomstig. De boetes brachten de stadskas ondertussen 1,97 miljoen euro op.

Zo’n 2.600 chauffeurs vochten de bekeuring met succes aan. Door een fout bij de omschakeling van winter- naar zomeruur werden bijvoorbeeld heel wat auto’s geflitst die op dat moment wel op de Grote Markt mochten rijden en dus onterecht beboet werden.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #47 ·
gva.be

Geen nieuw treinstation in Lier

Vandaag om 12:58 door Chris Van Rompaey

LIER - De NMBS schuift een nieuw stationsgebouw in Lier op de lange baan. Het huidige gebouw wordt namelijk gerenoveerd. Er komen ook liften om comfortabeler de perrons te bereiken.


De NMBS maakte haar plannen voor het treinstation in Lier gisteren bekend aan schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). “Nog dit gaat de NMBS haar fietsenstalling overkappen en de autoparking met 101 plaatsen uitbreiden. Die extra parkeerplaatsen komen voor een deel op het Leopoldplein zelf, maar vooral tussen de parking Tramweglei en de sporen.”

“Op langere termijn, namelijk voor 2020, wil de NMBS het bouwvallige stationsgebouw renoveren en de perrons ophogen. De oude hangar links van het stationsgebouw maakt plaats voor een nieuwe onderdoorgang naar de verschillende perrons. Je zult dan elk perron met een lift kunnen bereiken. Het treinstation van Lier wordt dus eindelijk rolstoelvriendelijk.”

Waar de NMBS met geen woord over rept, zijn haar eerdere plannen om in Lier een volledig nieuw station te bouwen. Dat er een nieuwe, brede doorgang onder de sporen zou komen, kondigde de NMBS al in 2008 aan. "Of er op die plaats een nieuw stationsgebouw komt, staat nog niet vast: we zouden ook met ticketautomaten kunnen werken. Het huidige stationsgebouw krijgt eventueel een nieuwe bestemming, maar hierbij rekenen we op de inbreng van het stadsbestuur", zei woordvoerder Paul Van Aelst toen in uw krant.

Negen jaar later wordt over een eventueel nieuw stationsgebouw dus niet meer gesproken, over een andere functie voor het huidige stationsgebouw evenmin.​
 

·
Registered
Joined
·
12,392 Posts
En de IJzeren Rijn?

Triestig trouwens dat ticketautomaten als een alternatief gezien worden voor een groot station als Lier. Waar is de dienstverlening NMBS? Een station is meer dan een verkoopplaats van tickets.
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #49 ·
gva.be

Steylaerts mag oude Coca-Colafabriek in Lier uitbreiden

Vandaag om 05:22 door Chris Van Rompaey

LIER / BERLAAR - Nv Steylaerts uit Berlaar mag het oude Coca-Colagebouw in Lier uitbreiden met een toonzaal en administratieve toren. Het schepencollege verleende hiervoor een bouwvergunning.


Het gaat om een toonzaal van 2.428 m² en kantoorgebouw van drie verdiepingen tegen het bestaande gebouw aan de kant van de Aarschotsesteenweg (N10). De kantoren hebben een bouwhoogte van ruim 18 meter boven het maaiveld. Het bestaande gebouw wordt gebruikt als werkruimte, stock en kantoorgebouw. Aan de gevels verandert niets.

Steylaerts zorgt als nieuwe eigenaar voor 111 parkeerplaatsen. De grote parking aan de zijde van de Aarschotsesteenweg telt 65 staanplaatsen, zowel voor personeel als bezoekers. Aan de kant van de Schollebeekstraat verschuiven de twee op- en afritten om centraal voor het gebouw een verhoogde laad- en loszone te creëren.

Steylaerts is gespecialiseerd in de verkoop van tegels en in badkamerrenovaties. Het bedrijf hoopt tegen de zomer van 2018 van Berlaar naar Lier te verhuizen.

Het gebouw in Lier staat bij veel mensen nog bekend als een bottelarij en regionaal distributiecentrum van Coca Cola.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #50 ·
gva.be

Lier krijgt tegen september 2018 nieuw winkelcentrum

Vandaag om 14:24 door Chris Van Rompaey

LIER - Vandaag starten de bouwwerken op de vroegere site van Rover-garage Anthonis aan de Antwerpsesteenweg 467-489 in Lier. Tegen september 2018 moet de site omgevormd zijn tot een modern winkelgebied met vier handelsvestigingen.


De invulling van drie van de vier zaken is reeds bekend: het gaat om de sportwinkelketen Decathlon, Keukens De Abdij en het gloednieuwe woonwinkelconcept Ygo. Wie in het laatste winkelpand zal huizen, is nog niet bekend.

De winkelsite richt zich op iedereen die op zoek is naar betaalbare producten en winkelplezier. Alle winkels samen staan garant voor meer dan 50 nieuwe jobs in de regio.​
 
41 - 50 of 50 Posts
Top