SkyscraperCity banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
www.deredactie.be

Skipiste in Lilse Bergen ?

vr 23/01/09 09:42 - In het recreatiedomein Lilse Bergen komt er mogelijk een skipiste die het hele jaar door open zal zijn. De onderhandelingen zijn gestart, maar de betrokken partijen moeten wel nog hun goedkeuring geven.

De piste zou 35 meter hoog worden. En er zouden 2 afdalingen komen.

Alles samen gaat het om een investering van 15 miljoen euro. De initiatiefnemer rekent op 300.000 skiërs per jaar. Het project zou 70 nieuwe jobs opleveren.

De verschillende betrokken instanties, zoals bijvoorbeeld het provinciebestuur, moeten nog wel hun goedkeuring. Ten vroegste volgend jaar zou dan de bouw kunnen starten. Over vier jaar zou de ski-pret in de Lilse Bergen dan kunnen beginnen.​
 

·
Registered
Joined
·
156 Posts
BEERSE / LILLE : Skipiste

In Lille, nabij Beerse plant Skimmo een nieuwe overdekte skipiste.
( een al wat oudere bron (gva))

Zwemmen en dezelfde dag de skilatten aanbinden? Het kan over enkele jaren misschien op De Lilse Bergen in Gierle (Lille). Projectontwikkelaar Skimmo wil er een indoor- skipiste van 35 meter hoog installeren.


Het bureau met de toepasselijke naam Skimmo uit Westmalle heeft een prestigieus project voorgesteld aan de vzw De Lilse Bergen. Tussen de autoweg E34 en de grote vijver van het recreatiedomein wil de projectontwikkelaar over drie jaar een indoor-skipiste van 35 meter hoog openen.

Zandberg
”De skipiste krijgt het uitzicht van een zandberg die volledig is aangeplant. Dat is heel anders dan de voormalige skipiste in Deurne”, zegt Walter Peeters van Skimmo. ”We creëren een piste van 150 meter speciaal voor snowboarders en een piste van 300 meter voor skiërs. We willen nieuwe sneeuwtechnieken gebruiken zodat de temperatuur in het gebouw rond de twee graden schommelt. Nog een voordeel is dat de berg een buffer kan vormen tegen het geluid van de E34.”

Om de piste aan te leggen, moet de Strandweg, de toegangsweg van de E34 naar De Lilse Bergen, worden verlegd in de richting van de E34. Het domein is gelegen in de recreatiezone wat een inplanting van de piste vlot mogelijk maakt.

Extra jobs
”Het hele project gaat gepaard met een investering van 15 miljoen euro en trekt 300.000 bezoekers per jaar”, weet Jef Van Duppen (CD&V), burgemeester van Lille en voorzitter van de vzw De Lilse Bergen.

”De piste zou de tewerkstelling van een honderdtal personen opleveren. Dat is toch positief nieuws voor de werkgelegenheid in de regio zeker met de nakende sluiting van kaasmakerij Kempico in Gierle en de herstructureringen binnen Janssen Pharmaceutica in Beerse in het achterhoofd.”

Jeugd
De raad van bestuur van De Lilse Bergen beslist op 19 februari of de piste er mag komen. ”De Lilse Bergen moet daarvan ook de vruchten kunnen plukken”, vervolgt Jef Van Duppen. ”Er is bij de jeugd behoefte aan een skipiste. Het domein is goed bereikbaar via de E34 en ligt binnen een straal van honderd kilometer van enkele grote steden.”

De initiatiefnemers zien ook mogelijkheden voor de scholen van de ruime omgeving om met de klassen skilessen te volgen op De Lilse Bergen. Een delegatie van Skimmo en De Lilse Bergen bezocht onlangs in het Nederlandse Landgraaf Snowworld, het grootste overdekte wintersportresort van de wereld.
Men spreekt hier van 300.000 bezoekers per jaar, wat is de vergelijking met andere gelijkaardige complexen? 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Dat ziet er inderdaad wel interessanter uit dan de "skipiste" van Deurne (die zou weg gaan?)!

Misschien dat dit eerder gezien kan worden als alternatief voor de overdekte skipiste Casablanca in 's gravenwezel? (deze wilde men uitbreidden maar werd geweigerd)
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
Skipiste Lilse bergen

Skipiste zal zeventig miljoen euro kosten

LILLE - Begin 2009 raakte bekend dat er plannen zijn om een skipiste te bouwen nabij het recreatiedomein de Lilse Bergen. Bijna drie jaar later zijn de plannen klaar en de totale kostprijs wordt geraamd op 70 miljoen euro.


‘Dat bedrag is niet enkel voor de skipiste', zegt Walter Peeters van projectontwikkelaar Skimmo. ‘Ook het commerciële gedeelte met horeca en winkelruimtes zit daarin vervat. Bovendien hebben we de aanleg van de heuvel wat moeten aanpassen om een stukje natuurgebied tegen de E34 te kunnen vrijwaren.'

De heuvel van 35 meter wordt een staalconstructie, met daarin parkeerruimte voor zowel gebruikers van de skipiste als bezoekers van het recreatiedomein. De bouwaanvraag is al voorbereid.

Projectvergadering

‘Eerst moeten we een projectvergadering houden met alle openbare besturen die betrokken zijn. Dat zullen er meer dan dertig zijn. Daarna kan de bouwaanvraag ingediend worden. Eerst was het de bedoeling om dat dit jaar nog te doen, maar dat zal uiteindelijk pas voor 2012 zijn', zegt Walter Peeters.

bron: nieuwsblad
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #5 ·
^^ eigenlijk wel straf dat voor dit project een groot stuk bos mag wijken? Hiervan is de helft recreatiegebied, de andere helft is ingekleurd als natuurgebied...


En de kostprijs stijgt van 15 naar 70 miljoen euro...
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
^^ eigenlijk wel straf dat voor dit project een groot stuk bos mag wijken? Hiervan is de helft recreatiegebied, de andere helft is ingekleurd als natuurgebied...


En de kostprijs stijgt van 15 naar 70 miljoen euro...
In gemeente Lille is zoiets absoluut geen probleem, de visie hier is: hoe minder bomen, hoe beter! Waarschijnlijk gaat de opbrengst van de houtverkoop ook naar de gemeente, dus zullen zij zeker niet twijfelen om een vergunning uit te schrijven...
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Nog een indoor piste, leuk.
Heeft iemand hier nog iets vernomen van die grote indoor skipiste in de buurt van Lessines ?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top