Witam,
Nie udzielam sie zbytnio w FPW jeśli chodzi o ilość komentarzy dlatego pewnie nikt mnie nie kojaży, ale forum przeglądam codziennie. Jako że jestem po maturce już dobre 12 dni i zastała mnie nuda, postanowiłem wziąść aparat zrobić troche zdjęć mojej mieścinie. Liczy ona 15 tys. mieszkańców, jest stolicą powiatu i leży w Małopolsce, przy drodze krajowej nr 28. Jak to w małych miastach bywa jest tu duże bezrobocie (ok. 20 %), jest czasami nudno, ulice wieczorem się wyludniają.
Limanowa jest malowniczo położona wśród gór i górek Beskidu Wyspowego i jest stosunkowo ładna

. Mam nadzieję, że Was nie zanudzę.
Na początek mapka
Zacznę od trzech zdjęć które mają około miesiąc.
Widoczek z mojego pokoju po burzy.
Bazylika Matki Boskiej Bolesnej widziana z tzw. ścieżki zdrowia. Budowla ta bedzie się często pojawiać na zdjeciach. Wkońcu to najbardziej charakterystyczny budynek w mojej metropolii
A tutaj widok z okna mojego domu. Po prawej Urząd Miasta
Podobne zdjecie co powyżej ale umieszczam je bo ciekawe chmurki są.
23 maja. Budynek Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej oraz UM.
Niesamowite!! Znowu bazylika oraz kasztanowiec na rynku.
Od prawej: fragment PRLowskiego budynku w rynku, remontowany budynek Banku Spółdzielczego i oczywiście krzyż na Miejskiej Górze. Jest wyższy niż ten na Giewoncie (taka ciekawostka

)
Krzyż nocą
A tu bocian.
A tutaj leje się piwo na rynku.
Takie mamy nowe słupki z nazwami ulic.
Fontanna na rynku
Widok na ul. Jana Pawła II
Teren byłych browarów limanowskich i ul. J. Marka.
Muzeum Ziemi Limanowskiej w Dworze Marsów. Marsowie dawno dawno temu byli właścielami browaru, którego budynki znajdują się nieopodal. A dzisiejszy zaniedbany wokół park był ich ogrodem (chyba

)
Blok na osiedlu Zygmunta Augusta oraz wierza bazyliki.
Teraz trochę panoramek.
Rynek:
Buzodrom. To "coś" pochodzi z PRLu i nawet nie wiem czego jest symbolem.
Osiedle Zygmunta Augusta. Jak w każdym polskim mieśćie. Małym czy dużym. Blokowiska są wszędzie.
A teraz panoramki z dzisiejszego pochmurnego i deszczowego dnia.
ul. Leśna
Widok z górki na dzielnicę Sowliny.
Tu już bardziej widać centrum Limanowej.
I ostatnia panoramka
Na koniec dwa zdjęcie wykonane w tamtym roku z krzyża. Dziś mi się nie chciało tam wychodzić
To tyle zdjeć na razie, sukcesywnie będe dodawać kolejne moje wypociny, jeśli tylko będe miał jakieś nowe.