Sem vedel, da bo prek k.... odprto. Nakupovalo središče. 
Samo za zanimivost: ...
Torej, obstoječe + napovedano: 364.000m2, cca 735 lokalov
Pri Ljubljani bi bilo treba verjetno šteti skoraj celoten trgovinski del BTC. Pa tudi dobršen del Rudnika. Saj ni več osnovna značilnost shopping centra, da je vse v eni sami škatli, kot Citypark ali Supernova. Tudi če je med dvema halama cesta, je to še zmeraj shopping village. Na zahodu se številna revitalizirana območja tudi oblikujejo kot shoppping village iz več samostojnih poslopij. In to je pač alternativni koncept shopping centra, in tudi marsikomu bolj privlačen kot pa ogromne nadstropne škatle s palmami na sredini. Sicer so pa tudi številne hale v BTC shopping centri s po več trgovinami. Hala A v BTC je pa sploh eden prvih shopping centrov pri nas.Solčavec;145074773 said:Graz, ki ima podobno število prebivalcev kot LJ, ima vsaj trikrat več m2![]()
Navdel sem samo nakupovalne CENTRE tipa vse-pod-eno-streho, ne pa celotnih nakupovalnih središč kot sta v LJ npr NS BTC City & NS Rudnik.Solčavec;145074773 said:Graz, ki ima podobno število prebivalcev kot LJ, ima vsaj trikrat več m2, z okolico pa ima več kot celotna Slo. Ampak glavno da se zavaja, da smo v samem vrhu v Evropi.
Solčavec;145079361 said:^^
Saj se moj post ni nanašal na tvojega, ampak na fake news, da smo po m2 trgovskih površin na prebivalca v samem vrhu v Evropi, Ljubljana pa prehiteva evropske prestolnice.:nuts:
Realno, smo nekje na polovici ali pa še to ne. Ljubljana pa nit Zagrebu ne seže do kolen.
Saj je vseeno, render, vizualizacija, ali finalna verzija v živo ... Z nivoja ceste noben shopping center potem ne zgleda tako fotogenično, kot če je posnet z dronom ali balonom. Podobno kot Kostanjevica na Krki :lol:wow, a je tisto render ali tak neka umetniska vizualizacija?
Iz ptičje perspektive je vse veliko lepše, pa naj bo to industrijski kompleks, mesto, pokrajina,.. kar koli.Saj je vseeno, render, vizualizacija, ali finalna verzija v živo ... Z nivoja ceste noben shopping center potem ne zgleda tako fotogenično, kot če je posnet z dronom ali balonom. Podobno kot Kostanjevica na Krki :lol: