SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

225552 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
1 - 20 of 875 Posts
Kdaj je približno predvideno dokončanje? Čez kakšno leto, ali že prej? Zdi se, da so najtežji del že opravili, sedaj bo lažje...
  • Like
Reactions: 1
Če primerjamo gradnjo tega in npr. gradnjo Hotela Intercontinental, kjer so v enakem času 1 leta (ravno 15. junija bo 1 leto od ztačetka gradnje Špaša Šiška) praktično zgradili celotno stavbo. Da ne omenjam, da je gradnja enega takega Hotela neprimerno zahtevnejši in večji projekt, kot pa tole. Pa niti do pritličja še niso prišli :( packajo res počasi
See less See more
Tukaj bi rekel da imajo glavno težavo, da so obkroženi s stanovanji, kar pomeni da lahko delajo samo med delavniki pa še to morajo precej hitro vsak dan zaključit, da popoldne ni hrupa.

Stanovanja so samo na južni strani, pa še to čez cesto in ni neposrednega sosedstva, na zahodu je Celovška, na vzhodu spet druga cesta, tako da dvomim da imajo kakšne omejitve glede tega.
See less See more
Sedaj bo gradnja veliko hitreje stekla, najtežji del je bil sploh tale izkop na tako ogromnem območju, in vsa ta podzemna garaža, karkoli vse bo že tam. Čez dobrega pol leta bo zadeva že končana.
Ja a ni bilo rečeno, da se bo zadeva dokončala do leta 2019??
Vprašanje je, ali ju bomo kdaj dočakali, tako kot marsikaj drugega.
Malo off topic. pa vendarle. Pri nas se še vedno gradijo ogromni trgovski centri. V ZDA npr, pa je razvoj tehnologije že tako daleč, da se že toliko hrane oz. drugega blaga naroča preko interneta na dom, da imajo že tako veliki trgovci kot je Walmart težave, nekatere centre so že zaprli, zadnjič sem gledal en dokumentarec o tem, če malo ukucate v youtube boste našli. Kakorkoli, pri nas smo očitno še vedno 10-15 let za časom, kljub temu da se je gradnja tega megalomanskega Sparobega centra začela z 15 letnim zamikom, to ni outdate, ker smo itak za časom :D, marsikje na Zahodu bi bila taka gradnja postavljena pod vprašaj....
See less See more
Koliko "za časom" so pa v Dubaju in podobnih mestih, kjer gradijo nakupovalne centre deset mogoče dvajsetkratnik velikosti tega šparovega?

v Dubaju se gradi še marsikaj drugega, kot pa nakupovalne centre, ne morš tega primerjat, tam je vse narejeno z namenom, da privabijo ne samo čimveč turistov, ampak tudi kapitala, financ, takšne in drugačne moči. Hočem povedat, da gre vse v tej smeri, da se preko interneta čedalje več stvari naroča, in da tudi trgovci gredo v tej smeri.
See less See more
Mogoče kdo ve, kako daleč je zadeva z gradbeno jamo pred Celovškimi dvori. na vogalu? Baje se je že začel teren čistiti, a tista verzija z dvema stolpnicama vzporedno na Celovško je potem izbrana?
. Vse kar Lj potrebuje je nek res shopping mall 5 ali 6 etaž v višino, ki deluje dejansko kot stavba in bolj mestotvorno poveže skupaj z ostalimi objekti. Žal pa se je vrzel zapolnila in je malo možnosti, da bomo to kdaj dobili.

Nama?
Kako šele spomladi 2020? a ni bilo rečeno, da bodo še ujeli novoletno sezono letos? Pa sej zadeva gre praktično h koncu, ne razumem kaj toliko packajo...
Meni je pa ravno ta del Šiške zelo všeč, deluje zelo mestotvorno in urbano, Celovška je tu skoraj kot prava avenija, za razliko od npr. Sp Šiške, kjer je en predel kot da si v predmestju Ria, mam že rajš ''commie bloke'' pa vsaj vem da sem v mestu, kot pa tiste favele na ulici Milana Majcna....
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Faktor6, naslednjič poskusi direktno objavit, da nam ni treba klikat :D
Meni se zdi tale Aleja pravi presežek v polnem pomenu besede. O arhitekturi in umeščenosti bi se dalo razpravljati, tudi mene moti npr. da je objekt odmaknjen od Celovške in ni prave komunikacije, prav tako bodo tista drevesa zakrivala pogled, pa vendarle kar se ponudbe tiče, od hrane, da novih znamk ne omenjam, celo faking igrišča za odbojko/nogomet/fitnes bodo na strehi! V tem pogledu se mi zdi tole ogromna pridobitev, in je res je neumestno, da se je z kritiziranjem vseprek zreducira na eno Hoferjevo škatlo.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Postavlja se fasada, dela napredujejo na polno :cheers:
See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
Tole gre tudi h koncu, škoda da ne bodo ujeli novoletne sezone, kakšen mesec, dva jim bo zmanjkal...
Dobro opažanje, Oilpower :cheers:

Mene sicer izjemno moti tale šuma ob Celovški, saj se zadeve praktično ne bo videlo iz glavne ceste :nuts:
Prav tako radi kažejo svoje frise (vedno eni in isti: Batagelj; Akrapović in una mumija od Boscarola) ko je treba delit nasvete kako je treba ''pomagat'' gospodarstvu, z zniževanjem davkov, ups, stroškov dela.
Bojo že dobili, brez skrbi, Bosna in Srbija imata še veliko brezposelnih, vsi pa tudi ne moreju ''u Njemačku'' :D Bil sem zadnjič v Primarku, in ne vem če je 20% prodajalcev s slovenskimi priimki....
1 - 20 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top