SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

225578 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
1 - 20 of 875 Posts
Ena mogoče zanimiva novost... A je mogoče tole že testni del fasade? Ali pa nekaj čisto drugega?

Če gre za "fasado", potem izredno spominja na tale drugi koncept...

AMPAK...

...na uradni SES spletni strani za Spar center Šiška še vedno uporabljajo tale render (ki se vsaj meni osebno precej bolj dopade):

Mimogrede, na tej isti SES spletni strani za projekt Spar center Šiška piše tudi sledeče:
"PROJECT HISTORY Opening (planned): 2020"

A je to kakšna nova informacija? Do zdaj smo govorili o tem, da ciljajo odprtje za božično shopping sezono 2019.
See less See more
3
  • Like
Reactions: 5
Aha, si me malenkost prehitel... Tudi jaz sem danes še enkrat poslikal novosti.

Tale mreža je zdaj deloma črne barve, na tleh so neke trikotne šipe, desno pa so tele že omenjene bronaste luske... na katerih je mogoče že ena od teh trikotnih šip?

Še dve fotki z nekaj več detajli:

See less See more
3
  • Like
Reactions: 3
Nov update z gradbišča: V tisto črno mrežo danes inštalirajo raznobarvna stekla... Sploh si ne predstavljam, kako bo izpadla zadeva.

See less See more
  • Like
Srečen božič vsem forumašem! 🎄

...in če niste opazili, Spar ima že svojo prvo božično jelko. 😃

See less See more
  • Like
Me zanima če je kvaliteta gradnje enaka sosednjim 'dvorom'?
Kakšen nepotreben, negativen komentar... :eek:hno: Kakšno kvaliteto debate pričakuješ po takšnem doprinosu?

Mimogrede, sam sem na DUTB dražbi pred 21 meseci kupil stanovanje v CD. Zaenkrat nisem imel niti ene najmanjše težave, v mojem stanovanju je vse narejeno tip-top.

Prav tako so bili naknadni mojstri (za pohištvo, dodatne električne inštalacije, motorizacijo žaluzij, itd.) odkrito navdušeni nad kvaliteto že narejenega. Verjetno, ker so prišli s podobnim predsodkom, in jih je dejansko stanje presenetilo.

Da ne omenjam, da imam v stanovanju v CD pametne inštalacije, povsod talno gretje, vsa okna od stropa do tal, visoke strope, ogromno teraso, zaprt garažni boks dvojne širine, skratka v 2 letih iskanja nisem našel primerljivega stanovanja v LJ.

Zdaj se pa lahko vrnemo k temi gradnje Spar Šiška... (ki bo CD še dodatno dvignil ceno, haha). :D
See less See more
  • Like
Tale članek ponuja še nekaj več informacij. Na dnu članka je tudi video s potekom gradnje in predstavitvijo planirane ponudbe.

Zadeva se sliši zelo obetavno! Foodcourt na 2300 kvadratnih metrih, pa igrišča za odbojko, košarko in nogomet, fitnes park, tekaška proga in otroško igrišče na prostem... Super! :D
See less See more
Danes pa objekt zelo aktivno zapirajo: s šipami na vhodnem delu in s podaljškom bele fasade na vzdolžnem delu.

See less See more
2
  • Like
Zastekljevanje se danes nadaljuje...

Na urejeni ploščadi za pešce med Alejo in Celovško cesto pa sem danes prvič opazil nove abstraktne klopce... (Lahko sicer, da so tam že nekaj časa.)

See less See more
2
  • Like
Danes se dogaja nekaj novega...

Iz strani glavnega vhoda pa trenutno izgleda takole:
See less See more
2
  • Like
Pločevine je zdaj že bistveno več kot na zadnji sliki...

See less See more
  • Like
S sprednje strani je zdaj postavljenega že precej več ogrodja za stekla:

See less See more
  • Like
Ogrodje za barvita stekla še vedno napreduje... Prav tako je pločevinasti del po obsegu že blizu končnega stanja, vsaj sodeč po rendrih.

See less See more
  • Like
Z ogrodjem za barvita stekla se zdaj zapira tudi najvišje nadstropje... Na pločevinastem delu pa je očitno že en trikotnik iz predvidenih "zmajevih lusk"?

See less See more
  • Like
Evo, takole izgleda ta trenutek, direktno iz telefona (brez vsakega filtra ali obdelave):

See less See more
  • Like
Bomo videli... Takole so se danes svetile luske v pozno-dopoldanskem soncu:

See less See more
  • Like
Montaža barvitih stekel lepo napreduje vsak dan...

See less See more
2
  • Like
Po 3 dneh spet lep napredek pri montaži barvitih stekel...

See less See more
  • Like
Stekla so praktično končana... V dopoldanskem soncu pa tudi "luske" lepo žarijo:

See less See more
  • Like
Aleja je zdaj z vidika stekel v celoti zaprta.

Zdi se mi, da ravnokar na posamezna stekla lepijo različne folije oz. barvne odtenke.
Zaenkrat izgleda, kot da bodo stekla po barvi nekako približali luskam, kar zna izpast lepo:

See less See more
2
  • Like
1 - 20 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.