SkyscraperCity Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

· Registered
Joined
·
1,219 Posts
Samo za zanimivost: ...
Torej, obstoječe + napovedano: 364.000m2, cca 735 lokalov
Solčavec;145074773 said:
Graz, ki ima podobno število prebivalcev kot LJ, ima vsaj trikrat več m2:coffee:
Pri Ljubljani bi bilo treba verjetno šteti skoraj celoten trgovinski del BTC. Pa tudi dobršen del Rudnika. Saj ni več osnovna značilnost shopping centra, da je vse v eni sami škatli, kot Citypark ali Supernova. Tudi če je med dvema halama cesta, je to še zmeraj shopping village. Na zahodu se številna revitalizirana območja tudi oblikujejo kot shoppping village iz več samostojnih poslopij. In to je pač alternativni koncept shopping centra, in tudi marsikomu bolj privlačen kot pa ogromne nadstropne škatle s palmami na sredini. Sicer so pa tudi številne hale v BTC shopping centri s po več trgovinami. Hala A v BTC je pa sploh eden prvih shopping centrov pri nas.
 

· Registered
Joined
·
1,219 Posts
Pa sej se ne gre tukaj, da so počasni. ... Kot bi primerjal jabolke s hruškami.
Točno tako. Eni smo res neučakani. Privatni investitor verjetno že poskrbi, da se gradnja odvija ne samo kar najhitreje pač pa tudi optimalno v skladu z vložkom. Saj gre za investitorjev interes. Hitrost gradnje ima pri privatnem kapitalu verjetno neko svojo logiko. To je tako, kot če bi modrovali pri gradnji neke čisto privatne hiše, zakaj je ne gradijo hitreje.
 

· Registered
Joined
·
1,219 Posts
No, kaže, da celo Amazon ne verjame v popolno prevlado spletne prodaje. Ponekod čez lužo namreč odpira fizične prodajalne, resda popolnoma avtomatizirane in gnane na umetno inteligenco, ampak vendarle so "opečnate".
Te AmazonGo so bolj PR in ulično oglaševanje, kot kaj drugega. So pa to le špecerije, podobno kot naše Petrolove prodajalne. Verjetno predstavljajo kakih 0,0000001 % Amazonovega prometa (rečeno bolj na pamet). Amazon ima toliko denarja, da lahko na tak način brez skrbi investira še v kakšno nepremičnino. Bo že enkrat prav prišla. Trenutno so le v par velemestih, na dobrih lokacijah. Je pa vse to le pesek v oči. Propadajočemu retailu na main street/high street želijo pojesti še zadnje drobtinice. In prevzeti še nepremičnine. Me ne bo presenetilo, če bodo že kmalu odprli tudi AmazonAirbnb. Zaenkrat lahko namreč udobno prenočimo le na 'opečnat' način.
 

· Registered
Joined
·
1,219 Posts
Ljubljana should be glad not to have any major shopping mall in the direct or broader city center. In Bratislava we have three big shopping malls around the city center, the fourth one is being built. As a result, typical shopping streets are disappearing ...
In Ljubljana, we have NO shopping streets in the city center. In fact, we have virtually NO ordinary shopping area in the center - worthy of the name - excepting the predictable and formulaic Benetton, Intersport, Zara, Muller, DM... It is essentially just a cute theme park with corresponding tourist shops, and habitual coffee/beer/wine/pastry terraces. I cannot remember the last time I bought something of essence in the center. If we had even a small shopping center then even the occasional resident visitors and home-going commuters might pop by in order to avoid the hectic hustle of driving around BTC.
 

· Registered
Joined
·
1,219 Posts
... Govori se celo, da bodo zaprli Zaro v centru mesta konec decembra (odprli naj bi Massimo Dutti Zaro pa preselili v zgradbo pošte čez cesto). ...
No, to je pa presenetljiva informacija. Massimo Dutti na eni strani Slovenske, na drugi pa Zara v zgradbi pošte. Je to preverjeno ali se samo govori? Ker prvič slišim kaj takega. Kaj pa pošta? Sicer je pa ideja zanimiva, v smeri revitalizacije Slovenske.
 

· Registered
Joined
·
1,219 Posts
Zadaj pa skyline, kot da bi Prištino gledal...
Ah, daj no daj. Ali pa kot bi Stockholm gledal. :lol:

Podobna predmestja so tudi v desetinah drugih večjih zahodno-evropskih mest, ki tudi imajo 'commie' bloke, na tem forumu od nekaterih tako zasmehovane.

Z izjemo standardnega problema s parkiranjem je Šiška kar precej livable in dokaj "suburbano urbana". Dober dostop do centra s pogostimi avtobusi po Celovški, hiter dostop do obvoznice, če želiš z avtom ven, pa dobra ponudba supermarketov za sprotne nakupe.

 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top