No ja, meni je pa ravno to bolj všeč, da sta stolpnici v isti liniji in je vse bolj ali manj poravnano eno z drugim, kot pa spet neko razmetavanje sem in tja brez smisla in vsebine.
No ja, meni je pa ravno to bolj všeč, da sta stolpnici v isti liniji in je vse bolj ali manj poravnano eno z drugim, kot pa spet neko razmetavanje sem in tja brez smisla in vsebine.Osebno sta mi oblikovno dvojcka precej spodobna, urbanisticno se mi zdita pa absurdno slabo resena - pa to ni krivda avtorjev ampak OPPN-ja, ki je zahteval dve vertikali, ena ob drugi tik ob prometnici... Ogromno bi resili ze, ce bi bila stolpa zamaknjenia, en spredaj, drug zadaj... ampak slavno 'metanje sence' na celovske
dvore I guess
Ampak s takimi problemi se žal srečujemo tudi v blokih drugod po Ljubljani.Je pa res da so sami bloki v nevšečnem stanju zaradi določenih sostanovalcev ki pač nimajo občutka za okolje in skupno lastnino...
Tudi jaz se bojim, da bo to en cenen kič, ki želi zgledati dragoTo skladišče od objekta se bo tako grdo postaralo v roku 5 let, da boste še veseli, da so tam drevesa
Dvomim, da bodo kakšno zaprli. Jih ni prav veliko in tiste, ki so so na lokacijah med stanovanskimi soseskami kjer živi veliko ljudi in bodo vedno obiskane za manjše hitre nakupe. Veš še vedno obstajamo ljudje, ki nam obisk ogromnih shoping centrov ni glavna zabava ob koncu tedna in hrano kupojemo sproti v lokalnih trgovinah. Ali pa se občasno zapeljemo, da kakšnega ne prav velikega supermarketa. Mene spar v Aleyi zelo verjetno ne bo nikoli videl oziroma zelo redko, če bo splet kakšnega slučaja. Tako, kot me ne vidi spar v City parku kamor recimo letos še nisem stopil ali Mercator Center v šiški kjer sem bil nazadnje pred nekaj leti ...nazadnje sem bil v kakšnem mega marketu mislim da lanskega septembra ali oktobra v Leclercu.... še to je prevečkratSpar ima v Šiški kar nekaj trgovin in katero izmed njih bodo po odprtju Aleje zagotov zaprtli, tako da bo nekaj zaposlenih šlo zagotovo v Alejo. Ampak predvidevam, da bo v novi trgovini Spar delalo 100 ali več ljudi. Kar pa ni majhen zalogaj.
Objekt se mislim da že prodaja, vsaj tako sem zasledil pred časom. Drugače pa Spar ima v radiju nekaj km od Aleje trenutno 3 trgovine; Kavadarska cesta 5, Ulica Bratov Babnik 8 in malce višje Pečnikova 9. Vse te trgovine se zagotovo ne bodo obdržale.
Mislim, da si postavljaš napačno vprašanje. Ali je Mercator ob odprtju MC Šiška zaprl katero izmed manjših trgovin? Odgovor je da.
Takšnega razmišljanja pa nikoli nisem in ne bom razumel. Zakaj nekatere tako moti, če je nekje veliko trgovin ali kakšne druge ponudbe? Trg sam pokaže kaj je potrebno in kaj ni potrebno. Če je kakšna trgovina odveč ali nekvalitetna pač ne hodiš tja in greš v kvalitetno takoj za naslednjim vogalom. Kaj ni to fajn, da imaš toliko različne izbire na dosegu?No, meni osebno se zdi, da je v Šiški od Kino Šiške do MC Šiška občutno preveč trgovin, ker na enem vogalu so Mercatorji, pol maš Spare, Hoferje, Tuš, itd. Ogromno jih je. Me nebi čisto nič motilo, če bi se kakšna od teh trgovin zaprla, ker vse pač res niso kvalitetne.
Nisi pa opazil, da je ta predel v Šiški o katerem govoriš že zdaj eden najbolj poseljenih predelov v SlovenijiAmpak če bi prebral nekaj odgovorov nižje, pa bi opazil, da sem pozabil, da se v Šiški gradi 2.000 novih stanovanj in bodo te trgovine ob Celovški prišle še kako prav.
Misliš tiste "Češke". Verjetno vsi na forumu točno vemo kje se bodo gradile. Na vogalu Rakušove ul. in Ceste Ljubljanske brigade. Tam zdaj ne stoji popolnoma nič. Je pa tam pred leti stal nek nižji obrtno poslovni objekt, notri je bila med drugim kitajska restavracija in nek Twin bar, pa morda še kaj...Mene pa zanimata dve stvari. Obe pa sta v zvezi s stolpnicami, ki se bodo gradile v siski...zanima me ce kdo ve kje tocno se bodo gradile stolpnice oz. kaj zdaj stoji na mestu, kjer naj bi se gradile. Zanima pa me ce ze imajo stolpnice tudi svoj forum tako kot tale nasa aleja.