SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

225501 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
1 - 14 of 875 Posts
Meni se Center Šiška ne zdi zelo umaknjen od Celovške. Tudi všeč mi je, da je glavni vhod pozicioniran na vogal Rakuševe in Celovške, parkirišča pa so malo umaknjena. Ni tako, kot pri Cityparku ali Mercator Centru kjer so glavni vhodi praktično iz parkirišča. Pa nenazadnje se gre za zgornjo Šiške, kjer je tipologija ni karejska. Še Dunajska cesta ima bolj strnjeno stavbno linijo.

Center Šiška se mi zdi da bo zelo podoben City Centru v Celju, ki ima tudi glavni vhod na vogalu in meni deluje bolj mestotvorno kot npr. CityPark
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Skupine Inditex ne bo v Šiški in s tem tudi ne Zare Home.
Jaz kar težko verjamem da ne bo niti 1 trgovine od Inditexa notri. Če se ne motim v to spada Zara, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Desigual. To so brandi, ki privabljajo kupce in takih brandov na slovenskem tržišču ni veliko. Ker drugače bo nabor trgovin na ravni Mercator centra, ki ravno zaradi tega caplja za npr Supernovo, ker ima Modiano nima pa H&M.

Center bo velik, Spar trgovina bo manjša kot v CityParku in ravno Inditexovih trgovin je v Ljubljani v primerjavi z ostalimi mesti v Sloveniji (npr Celje) malo.

Poljski Reserved se pa ravnokar pripravlja na otvoritev v Cityparku. Eno trgovino, pa mislim, da že imajo v Celju. V Celju so jo odprli najprej zato, ker v Lj dolgo niso najdli primernega (dovolj velikega) prostora. Širitev Supernove pa ni še nikjer na vidiku.
See less See more
Trgovine pa iste kot v Mercator Šiška 200 metrov naprej. (sem šel prav preverit) S.Oliver, Mass, Comma, Intimissimi, Calzedonia, etc. In pa še ta pompozna najava "Povsem nova blagovna znamka v Sloveniji bo Sport Vision" :eek:hno:

Meni je osebno EURO Park v Mariboru eden izmed boljših centrov pri nas. Vse na enem mestu. Ne pa tko kot City Park, kjer se moraš še po BTCju vozit za enak nabor trgovin.

https://www.mercator.si/prodajna-mesta/mercator-center-ljubljana/
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Kolikor vem so zaenkrat predstavili šele 17 trgovin.
glede nato, da bo 80 trgovin, bomo verjetno res mogli še malo počakat. Morda pa bo ponudba na koncu dobra.


http://www.blog.uporabnastran.si/
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Zunanji parkingi morajo biti tudi zaradi tega ker avti na LPG ne smejo v podzemno garažo. Prav tako ni idealno, da so parkingi za invalide v podzemni garaži ampak zunaj v pritličju.

Osebno se mi zdi ravno ta center veliko boljši od City Parka, kateri se je gradil postopoma s prizidki in je zato layout zelo konfuzen. Edino kar mi je zelo žal, da niso Cineplexa umestili tukaj, namesto na Rudnik.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Zadnjič sem bil v City Center One East v Zagrebu in sem bil prijetno presenečen nad Food Courtom. Kfc, Burger King, Ali kebaba, Mex, Wok Me etc. Restavracije okoli skupnih miz. Če prideš s kolegom, lahko gre en v Burger King drug na Azijsko hrano in še vedno skupaj jesta.

V tem jaz vidim prednost food courta. In upam, da bo tudi v Aleji tako. Ne samo nekaj random restavracij kot v City Parku. Edini food court, ki ga pa že imamo v Ljubljani je pa "open air food court" pri tržnici BTC, ki se mi zdi fajn samo pol leta je povsem nepraktičen, zaradi vročine ali mraza.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
No, glede na priljubljenost "pohanega" piščanca in perutničk ter bedrc z žara, me res čudi, zakaj ni takšne fast food ponudbe še v kakšni lokalni "verižni" fast food izvedbi. Kot se je to npr na področju burgerjev že zgodilo s Hood Burger, Hot Horse, Lars&Sven, ...
Ravnokar se je odprl Super Pšanc na Trubarjevi. En izpostavo imajo pa že imajo malo naprej od Dolgega mosta.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Moja mama ve za vsak teden za vsak izdelek za vsako trgovino. V času, ko ona razmišlja o tem, naredim jaz kakšno svetovalno uro in sem precej bolj v plusu kot ona.
Jah pa si svoji mami kdaj rekel naj še ona naredi kakšno svetovalno uro? In a je kdo povedal upokojencem naj svoj dober penzion raje porabijo samo v eni trgovini. Škoda njihovega časa, da hodijo za 1 euro v Hofer, Lidl, Eurospin. :bash: Eni forumaši tukaj se mi zdi, da nimate stika z realnostjo v Sloveniji.

V Nemčiji upokojenci pobirajo plastenke v smeteh (za25centov), v Sloveniji hodijo pa za 1 euro v vse diskonte in ob torkih v mercator, ker imajo torkov upokojenski popust.
See less See more
Tudi tisti, ki jim Aleja ni všeč morate priznati, da je nakupovalni center vsekakor razred zase med slovenskimi nakupovalnimi centri. Ponudba trgovin, lokalov je tudi meni nezanimiva, ampak tale slika me pa navduši.vir:
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Res ne razumem kaj bi bila lahko dodana vrednost nekega KFC-ja? Ali Starbucksa? V kakšnem smislu je to osvežtev? A ni s perspektive popotnika osvežitev ravno to, da ni v vsakem mestu enainista gostinska ponudba?
Meni je KFC všeč in kadarkoli sem v tujini obiščem KFC, zato bi bila zame to dobrodošla pridobitev. Za turiste mi pa dol visi, že tako se mi zdi, da se preveč ponudbe v LJ prilagaja najprej turistom šele potem meščanom. Mi je pa zanimivo, da toliko ljudi moti KFC oz. druge mednarodne verige, saj ni treba trošit tam in je stvar rešena. Prostora je za vse dovolj.
See less See more
  • Like
Reactions: 5
City park ima 2 etaži mimogrede. Aleja pa 3 etaže kolikor vem.


Sem pa zadnjič bil v CD in moram potrditi Skapretovo videnje in opažanje. Rakuševa je zdaj polna življenja. Celo poslovni pritlični prostori v dvorih se polnijo. Se prav čuti efekt Aleje. Čeprav navadna škatla ampak je neko frekvetnost v prostor prinesla.
Tudi Citypark ima 3 etaže na enem malem delu - pri Humanicu. Ima pa Aleja še parkinge v 2 etažah (torej ima 5 levelov), če se ne motim.
Vendar se avla v Aleji ne mora primerjati z Cityparkom.

See less See more
  • Like
Reactions: 2
1 - 14 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top