SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

227201 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
21 - 39 of 875 Posts
Ok, sem hotel naložit fotko, pa IMG ne deluje. Tole sem danes naredil in delim - https://imgur.com/iRhurZ0
  • Like
Reactions: 1
Če bodo dali še en McDonalds notri, ne vem če me dodo videli. Je pa žalostno, da bo notri 110% vsaj ena fast food restavracija.
Ampak Mercator je odprt med 08:00 in 22:00. To je pa že malce veliko :(.
No, če bi tisto elektriko kam prestavili stran od Kvartet soseske, potem bi bila celotna neposredna bližina veliko prijetnejša in zanimivejša. Ker zagotovo oddaja kakšno EM sevanje, ki ni najbolj zdravju prijazno za neposredno bližino.
Ne vem če se je o temu kdaj pisalo, ampak električna razdelilna postaja ali pač karkoli je ob Aleji (na križišču med Celovško in Cesta Ljubljanskih brigad) je ena izmed največjih v Ljubljani.

Ne vem kje sem to zasledil, ampak ob Litostrojski naj bi stala njegova zamenjava, prav tako so med obema postajama položili podzemne električne kable. Tako da ne vidim razloga, zakaj nebi obsega zmanjšali ali celotno stvar premaknili iz zemljišča.

Će imam napačne podatke, me popravite. Vsega pač ne morem vedet.
danes sem bil v Aleji in kljub temu, da notranjost lepo napreduje, je objekt še vedno čisto gradbišče. V prihodnjih dneh in tednih bi lahko delil kakšno fotko. Bo pa terasa kar se tiče športov in tega res nekaj posebnega.
  • Like
Reactions: 4
2
Danes sem na hitro naredil 2 fotografiji v 1. nadstropju, v prihodnjih tednih pa bom še kakšno v pritličju in 2. nadstropju in na terasi.See less See more
  • Like
Reactions: 5
ne ne, saj je bolj odprto. Ampak pač sem bolj lene sorte in sem se samo obrnil levo in desno in naredil 2 fotografiji. Drguače je pa "hodnik" precej širok, odprt in se na 2 ali 3 mestih vidi do 2. nadstropja.

Je pa res, da je 2. nadstropje namenjen restavracijam, drug del pa odprtim športnim površinam (tekaška steza, boks, igrala, itd.). Saj bom naredil še več fotografij v naslednjih tednih in se bo vse lepo videlo.

Bo pa center v pritličju precej lepši od Cityparka.
  • Like
Reactions: 4
Seveda. Ljudje pozabljajo, da je čas veliko večja vrednota kot pa denar in se vozijo po celi Ljubljani za prihranek 1€ na dan zato, da v različnih trgovinah kupujejo po nekaj izdelkov. Njihova razlaga je, da varčujejo :)
  • Like
Reactions: 3
upokojenski popust je v Mercatorju ob četrtkih, ob torkih je popust za večje nakupe :)
Manjkajo ti še:
- Zlatarna Celje,
- Vitapur,
- Transporter,
- Telekom Slovenije,
- Optika Clarus,

Seznam gre potem še in še naprej...
Interspar bo po velikosti primerljiv s tistimi v Cityparku, Europarku in City Centru. Je pa res, da je trgovina nekoliko drugačne oblike, ker je v Aleji pozicionirana drugače, kot v ostalih centrih. Nisem še bil notri, ampak od zunaj izgleda velik. Ne vem če je 4895m2 neto površin, zagotovo pa je velik.
Ja nič, kolo prestavit v stanovanje. Ampak tole nima dosti veze z Alejo?
  • Like
Reactions: 1
Gre se bolj za to, da so ti vozniki dokaj površni, ne sledijo navodilom in se obnašajo, kot da so trgovine postavljene tam zato, da imajo oni službe v dostavi. Seveda niso vsi taki, ampak kar sem imel v življenju izkušenj z raznimi dostavami, so kar blizu tega opisa. Da sploh ne govorim, da je 3/4 voznikov sploh niso iz Ljubljane in se takoj izgubijo, ko stvari niso najbolj označene.

Rakuševo so precej zakomplicirali, priznam, ampak na tisti ulici dostava nima kaj iskati. Res ne.
  • Like
Reactions: 1
Prejšnji teden vem da so odstranjevali kontejnerje od gradbincev, tako da tam je zemlja še vsa uničena. Ampak vse te malenkosti se bodo uredile v kratkem.
  • Like
Reactions: 1
Zavedajte se prosim, da Citypark vsega ni dobil prvi dan, ampak je moral za boljše najemnike počakati 10 let, da so prišli notri.

Tako da dajmo Aleji npr. 5 let časa, da se izoblikuje profil obiskovalcev, njihova kupna moč, itd. in bodo potem pri SES že iskali bolj primerne in privlačne rekorderje.
  • Like
Reactions: 1
No, najbolj mi je smešno, ker je Mercator najel enega od lokalov v Celovških dvorih in v izložbi oglašuje Mercator Šiška :)
  • Like
Reactions: 5
21 - 39 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top