SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

225539 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
821 - 840 of 875 Posts
Prejšnji teden vem da so odstranjevali kontejnerje od gradbincev, tako da tam je zemlja še vsa uničena. Ampak vse te malenkosti se bodo uredile v kratkem.
  • Like
Reactions: 1
  • Like
Reactions: 3
Zjutraj ob 9:30 so podirali in odvažali ograjo... očitno se res pripravlja k odprtju:

Zdajle (ob 14:30) pa ima Zvezda zunaj že postavljene mize in senčila:
See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
Tudi tisti, ki jim Aleja ni všeč morate priznati, da je nakupovalni center vsekakor razred zase med slovenskimi nakupovalnimi centri. Ponudba trgovin, lokalov je tudi meni nezanimiva, ampak tale slika me pa navduši.

vir:
See less See more
  • Like
Danes sem imel to čast in obiskal Alejo, kljub ponedeljkovi uradni otvoritvi. Prvo osebno mnenje je, da je sam kompleks zelo 'cozy', srednje velik in zelo svetel. Ravno bližina stekelne strehe v prvi etaži daje moderen pridih v primerjavi s trgovinskimi škatlami na Rudniku ali v BTC. Opazil sem tudi zelo veliko trgovin, ki ponujajo obutev..čeprav nevem kdo bo vse to kupoval in pa tudi veliko večino trgovin, ki so bile prej v Mercator Centru Šiška a.k.a. Supernova. Nevem ali so se preselile ali pa bodo na dveh lokacijah, kar pa dvomim.

Kar mi je bilo najbolj všeč pa je lokal na kotu Aleje, ki gleda na Celovško. Namreč, ko sem sedel na terasi sem prvič občutil, da je Ljubljana pravo mesto s strnjeno gradnjo (bližina Celovških dvorov in stolpnice na drugi strani Celovške). Poleg tega se je ogromno število ljudi sprehajalo v bližini in dajalo dodaten utrip, kar BTC ali Rudnik ravno ne moreta ponuditi. Ko bosta zgrajeni še dodatni stoplnici ,bo ta del v najbolj poseljeni soseski v Sloveniji postal dodaten 'center' Šiške, kot ga poznajo tudi ostala večja mesta po svetu.

Še ena slika na hitro iz lokala. Več slik notranjosti pa nisem hotel prilepiti, ker si boste kmalu tudi ostali v živo zadevo pogledali.
133033
See less See more
  • Like
Ne morem verjeti, da obstajajo ljudje, ki bi ob svojem stanovanju raje imeli prazno gradbeno jamo, kot pa urejeno sosesko.
  • Like
Ima kdo kakšno sliko od food courta in zgodnje terase? Do zdaj sem videl samo slike in videje iz prvih 2eh štukov. Drugače pa zgleda projekt zelo celostno narejen in precej bolj edinstven kot drugi trgovski centri v LJ. Mi je pa res škoda kako niso morali za food court pripeljati usaj KFC-ja in recimo Starbucksa. Kakor smo že ratal turistični v LJ pa se ameriških verig (razen McDonalds, Burger King in Subway) zelo radi otepamo. Pa ne rečem da ne bi smeli priložnost dobiti slovenski biznisi, ki so po navadi kar kvalitetni ampak glede na to da se tako kot trgovine povsod že podvajajo bi lahko malo osvežili s kakšno novo multinacionalko.
See less See more
  • Like
Reactions: 2
Res ne razumem kaj bi bila lahko dodana vrednost nekega KFC-ja? Ali Starbucksa? V kakšnem smislu je to osvežtev? A ni s perspektive popotnika osvežitev ravno to, da ni v vsakem mestu enainista gostinska ponudba?
  • Like
Ima kdo kakšno sliko od food courta in zgodnje terase? Do zdaj sem videl samo slike in videje iz prvih 2eh štukov. Drugače pa zgleda projekt zelo celostno narejen in precej bolj edinstven kot drugi trgovski centri v LJ. Mi je pa res škoda kako niso morali za food court pripeljati usaj KFC-ja in recimo Starbucksa. Kakor smo že ratal turistični v LJ pa se ameriških verig (razen McDonalds, Burger King in Subway) zelo radi otepamo. Pa ne rečem da ne bi smeli priložnost dobiti slovenski biznisi, ki so po navadi kar kvalitetni ampak glede na to da se tako kot trgovine povsod že podvajajo bi lahko malo osvežili s kakšno novo multinacionalko.
Odkar so uradno odprli center se v 3 nadstropje ne da - jaz pa sem slike na žalost že zbrisal :/ Je pa zanimivo, koliko otrok in staršev je bilo danes pri "koloparku". sigurno 30 otrok na skirojih in kolesih.
See less See more
  • Like
Res ne razumem kaj bi bila lahko dodana vrednost nekega KFC-ja? Ali Starbucksa? V kakšnem smislu je to osvežtev? A ni s perspektive popotnika osvežitev ravno to, da ni v vsakem mestu enainista gostinska ponudba?
Meni je KFC všeč in kadarkoli sem v tujini obiščem KFC, zato bi bila zame to dobrodošla pridobitev. Za turiste mi pa dol visi, že tako se mi zdi, da se preveč ponudbe v LJ prilagaja najprej turistom šele potem meščanom. Mi je pa zanimivo, da toliko ljudi moti KFC oz. druge mednarodne verige, saj ni treba trošit tam in je stvar rešena. Prostora je za vse dovolj.
See less See more
  • Like
Da delim še svoje mnenje...Meni je bil zelo všeč tisti atrij, ko je res velik odprt prostor, npr. City park ima samo eno nadstropje, dobro so precej višji stropi tam. Veliko trgovin še ni bilo odprtih, ampak ko sem se sprehodil po prvem nadstropju se mi ni zdelo nič posebnega, na nivoju super nove, od znoraj ne izgleda tako pompozno, ravn nasprotno, precej manjše, dobro nisem šel v Interspar...tudi v Supernovi je Muller v 2 nadstropjih npr. Potem je bila še zapora za v 3. štuk, ampak nič ne de, sem šel mimo...gor je Vino&Ribe, McDonalds, Imperio Mexicana, Lars and Sven..nič kar še nismo videli....škoda. Osebno bi si res želel KFC, v tujini ga skoraj obvezno poiščem. Meni se zdi kriminalno da ga še ni v Ljubljani, v celi SLO je samo eden (blizu Maribora).

Pol grem še na streho, ok tisto je pa kar hudo, igrišče za basket je sicer kot da si v neki kletki, poleti bo tam pasje vroče...

v glavnem, nič (tako) posebnega, fajn je Zvezda na vogalu, tista krožna so malo zoprna, sem se kar malo lovil, v garažo pa nisem šel.
See less See more
  • Like
Ne morem verjeti, da obstajajo ljudje, ki bi ob svojem stanovanju raje imeli prazno gradbeno jamo, kot pa urejeno sosesko.
Seveda, da obstajajo. Imenujejo se ljubljančani :D Čudna sorta ljudi na prepihu ruralnega in mestnega življenja. Če si nekaj na pol pa se nikoli dobro ne konča :D
  • Like
Da delim še svoje mnenje...Meni je bil zelo všeč tisti atrij, ko je res velik odprt prostor, npr. City park ima samo eno nadstropje, dobro so precej višji stropi tam. Veliko trgovin še ni bilo odprtih, ampak ko sem se sprehodil po prvem nadstropju se mi ni zdelo nič posebnega, na nivoju super nove, od znoraj ne izgleda tako pompozno, ravn nasprotno, precej manjše, dobro nisem šel v Interspar...tudi v Supernovi je Muller v 2 nadstropjih npr. Potem je bila še zapora za v 3. štuk, ampak nič ne de, sem šel mimo...gor je Vino&Ribe, McDonalds, Imperio Mexicana, Lars and Sven..nič kar še nismo videli....škoda. Osebno bi si res želel KFC, v tujini ga skoraj obvezno poiščem. Meni se zdi kriminalno da ga še ni v Ljubljani, v celi SLO je samo eden (blizu Maribora).

Pol grem še na streho, ok tisto je pa kar hudo, igrišče za basket je sicer kot da si v neki kletki, poleti bo tam pasje vroče...

v glavnem, nič (tako) posebnega, fajn je Zvezda na vogalu, tista krožna so malo zoprna, sem se kar malo lovil, v garažo pa nisem šel.
City park ima 2 etaži mimogrede. Aleja pa 3 etaže kolikor vem.

Sem pa zadnjič bil v CD in moram potrditi Skapretovo videnje in opažanje. Rakuševa je zdaj polna življenja. Celo poslovni pritlični prostori v dvorih se polnijo. Se prav čuti efekt Aleje. Čeprav navadna škatla ampak je neko frekvetnost v prostor prinesla.
See less See more
  • Like
LaToya je enkrat rekla:"Ne morš met vsega. Al pa ja no. Ne vem no."
  • Like
Pred parimi dnevi sem si šel pogledati Alejo.Parkiral sem v podzemnih garažah, se z dvigalom peljal v center.Sprehodil sem se po centru, v katerem je takrat obratovalo le nekaj trgovin.Moj prvi vtis je , da je to eno lepših in prijetnejših nakupovalnih središč.Nadstropja z stekleno streho in luknjo proti notranjosti deluje fantastično.Hitra steklena dvigala prav tako, garažna hiša tudi.Lepo pregledno, urejeno.
Meni je to sigurno najlepše trgovsko središče v Ljubljani. Ko bo od srede naprej odprto še drugo nadstropje z odprto streho bo pa sploh top.
See less See more
City park ima 2 etaži mimogrede. Aleja pa 3 etaže kolikor vem.

Sem pa zadnjič bil v CD in moram potrditi Skapretovo videnje in opažanje. Rakuševa je zdaj polna življenja. Celo poslovni pritlični prostori v dvorih se polnijo. Se prav čuti efekt Aleje. Čeprav navadna škatla ampak je neko frekvetnost v prostor prinesla.
Tudi Citypark ima 3 etaže na enem malem delu - pri Humanicu. Ima pa Aleja še parkinge v 2 etažah (torej ima 5 levelov), če se ne motim.
Vendar se avla v Aleji ne mora primerjati z Cityparkom.

See less See more
  • Like
Super, Človek bi se kar po ameriško zapeljal z avtom v garažo in se odpeljal z dvigalom gor, ko vidi te slike :D

Hec, ne saj ne rečem, boljše kot tista degradirana parcela prej. Predvsem pa je Aleja vnesla frekventnost in direndaj v Rakuševo. CD pa imajo itak odlično obulično zasnovo in so pritlični lokali oživeli. Sem videl, da so odprli še neko privat zasebno zobozdravstveno ordinacijo v dveh etažah v dvorih. Folk vidi, da se jim tam zdaj splača odpirat.
See less See more
  • Like
821 - 840 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.