SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

225449 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
841 - 860 of 875 Posts
Osebno bi si res želel KFC, v tujini ga skoraj obvezno poiščem. Meni se zdi kriminalno da ga še ni v Ljubljani, v celi SLO je samo eden (blizu Maribora).
Dej ne diskreditiraj se tako ;) Jaz sem navijal za hooters celi cajt, pa ni blo nič od tega.
Saj je fajn, da bi prišel v Slo še kakšen drug chain kot MCD, Subway in BK ampak tudi ni konec sveta, če ni. Vsekakor pa to ni kriminalno. A se ukvarjaš s kazenskim pravom? Potem je verjetno uporaba te besede poklicna deformacija in ti oprostim ;)
Če bo kakšno zanimanje bo kakšen nov chain verjetno prišel v Emoniko. Bi blo tudi bolj logično. Turisti bolj malo zahajajo v šiško se mi zdi.
Tudi v Emoniki bom navijal za hooters ali pa kakšen drug brastaurant. Hočem rečt breastaurant.
See less See more
Zavedajte se prosim, da Citypark vsega ni dobil prvi dan, ampak je moral za boljše najemnike počakati 10 let, da so prišli notri.

Tako da dajmo Aleji npr. 5 let časa, da se izoblikuje profil obiskovalcev, njihova kupna moč, itd. in bodo potem pri SES že iskali bolj primerne in privlačne rekorderje.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Mislim, da so redki tako nori, da bodo vzeli franšizo neke verige in jo potem odprli samo na eni lokaciji, na ostale pa čakali ne vem koliko let. Edino, če imaš res minimalne stroške - predvidevam, da je tako v primeru KFCja v MB.
  • Like
Reactions: 2
@slovenskikrompir Tudi Hooters bi bila zanimiva opcija, samo probam gledati nekako realno. Glede na to da je Hootersov v Evropi manj kot 10 (eden je slučajno v nam bljižnjem Gradcu in mislim da 2 v Nemčiji) in glede na to da jim prodaja močno vpada v Ameriki, je malo nerealno pričakovati, da bodo izbrali Slovenijo kot naslednji trg.

Medtem ko je KFC-jev na tisoče (samo v UK več kot 800, Francija in Nemčija oba okoli 200) in je precej bolj znana in stabilna znamka. Poleg tega jih ima samo bližnji Zagreb kar 6, mi pa nismo sposobni pripeljati niti enega 🥴 Verjamem da marsikdo ne bo hodil v KFC če se bo ta odprl v Ljubljani, samo vam garantiram da jih bo še zmeraj 5x več kot v faking Vino&Ribe, Boul, Han ali pa Chuttys. Tudi logika McDonaldsa, da odpre še eno restavracijo, ko jo imajo že par 100m stran, mi ni čisto jasna.

Bil sem že v kar nekaj food courtih po svetu (London, Dubaj, Istanbul, Zagreb) in večina je bila narejena na način, da stlačiš čim več majhnih restavracij v eno nadstropje in potem na sredini ogromno miz da lahko pač poješ. Se mi zdi da bo Aleja bolj v stilu CityParka in Supernove Rudnik, kjer imaš pač na kupu nevem 5 celih restavracij in ima vsak svoje mize in prostor. V tujini bi tak prostor izkoristili in nabili use mogoče multinacionalke, da imaš več izbire in posledično tudi več ljudi. Mogoče pa to deluje samo na določeni masi ljudi, ki pa je v Aleji vsaj prvih 5 let zagotovo še ne bo.
See less See more
  • Like
Kar mi je bilo najbolj všeč pa je lokal na kotu Aleje, ki gleda na Celovško. Namreč, ko sem sedel na terasi sem prvič občutil, da je Ljubljana pravo mesto s strnjeno gradnjo (bližina Celovških dvorov in stolpnice na drugi strani Celovške). Poleg tega se je ogromno število ljudi sprehajalo v bližini in dajalo dodaten utrip, kar BTC ali Rudnik ravno ne moreta ponuditi. Ko bosta zgrajeni še dodatni stoplnici ,bo ta del v najbolj poseljeni soseski v Sloveniji postal dodaten 'center' Šiške, kot ga poznajo tudi ostala večja mesta po svetu.
Saj to smo nekateri že ob izgradnji CD pisali. Žal se je vse zelo zavleklo in CD so dolgo časa samevali in zato ta predel ni bil nič kaj privlačen. Trgovski center bo pripeljal ljudi, utrip in posel. V bližini je tudi že hotel, ki bo žal odprt v nehvaležnih časih ampak počasi bo že. Upam še na skorajšnji začetek gradnje dvojčkov in Slovaških stolpnic....
See less See more
  • Like
Isuse dragi, prosim ne Hooters teme odpret 😂
  • Like
Reactions: 3
Hooters je tako ali tako v zatonu zaradi feminizma (ki to ni), tako da sem malo pesimističen o prihodu (in njihovem masovnem širjenju nasploh).
Pa da ne bo kdo mislil, da sem seksist. I'm a simple man.

Mogoče si grem ta teden tudi jaz ogledat tole alejo, s pozitivnimi kritikami ste vzbudili moj interes. Ogledal si bom bolj to kako je zadeva rešena in izvedena, cunje in podobno me ne toliko zanima pa tudi v vrsti ne bom stal za pomirjanje, ker ni tako nujno. Pa tudi neke nove ponudbe zaenkrat ni.
See less See more
  • Like
Tudi logika McDonaldsa, da odpre še eno restavracijo, ko jo imajo že par 100m stran, mi ni čisto jasna.
Očitno ti ni jasna logika franšiz. McDonalds nič ne odpira. Nekdo, ki ima dobre povezave z lastniki/upravljalci Aleje je uspel dobiti prostor v najmem in si odprl McD. Lokaciji pa se tudi kljub bližini ne bosta kaj dosti kanibalizirali.
See less See more
  • Like
Kot vem podatke iz prve roke vsi Mcdonaldsi v Slo spadajo pod Mcdonalds Slovenija, razen na Celovški in v Domžalah, kjer gre za franšize od Mcd Slo.
McD je insourcal vecino restavracij v zadnjem desetletju za povisanje kvalitete.
Hooters ima kul chicken wingse, vsaj tisti v Frankfurtu, drugace pa ni nic posebnega in cene so visje od drugih fast foodov.

Cez luzo sta najbolj popularna In-n-Out & Chick-fil-A. In-n-Out je kul s principa da je za fast food zelo fresh zelenjva in kul pomfri, sam patty je popolnoma pozabljiv. Chick-fill-A je zelo tasty. Je pa ShakeShack kar uredu ce ze moras iti.
See less See more
Men je pa najbolš Los pollos Hermanos
  • Like
Reactions: 5
Očitno ti ni jasna logika franšiz. McDonalds nič ne odpira. Nekdo, ki ima dobre povezave z lastniki/upravljalci Aleje je uspel dobiti prostor v najmem in si odprl McD. Lokaciji pa se tudi kljub bližini ne bosta kaj dosti kanibalizirali.
Razumem logiko franšize in razumem, da lahko dobi en privatnik licenco in dovoljenje McDonaldsa in odpre "svoj" Mek. Da pa rečeš da se oba McDonaldsa v Šiški nebosta tepla za iste stranke se pa ne morem strinjat. Če boš v Aleji in ti bo zapasal Mek, najbrž neboš šel v tistega ki je stran 200m ampak v tega ki je v Aleji. Enako kot je v BTC-ju kjer sta 2 Meka, samo da je tam količina ljudi precej večja kot pa bo v Aleji in okolici ter se jim to zgleda splača. Logično bi bilo, da bi novo franšizo recimo odprli v Bežigradu, kjer ni še nobene ali pa kje v predmestju LJ, recimo Grosuplje ali Vrhnika.
See less See more
Razumem logiko franšize in razumem, da lahko dobi en privatnik licenco in dovoljenje McDonaldsa in odpre "svoj" Mek. Da pa rečeš da se oba McDonaldsa v Šiški nebosta tepla za iste stranke se pa ne morem strinjat. Če boš v Aleji in ti bo zapasal Mek, najbrž neboš šel v tistega ki je stran 200m ampak v tega ki je v Aleji. Enako kot je v BTC-ju kjer sta 2 Meka, samo da je tam količina ljudi precej večja kot pa bo v Aleji in okolici ter se jim to zgleda splača. Logično bi bilo, da bi novo franšizo recimo odprli v Bežigradu, kjer ni še nobene ali pa kje v predmestju LJ, recimo Grosuplje ali Vrhnika.
Če pa kaj manjka Grosuplju,je to McDonalds ;) Sicer je pa lokalna mularija izjemno ponosna, ko se zapelje na Rudnik po coca-colo in hambuger... tak mali ritual, ko greš "v lajf" v veliko mesto... na Rudnik.

Šalo na stran, ker je pač nov trgovski center, so morali dati še en znani fast food joint. Verjetno se sklepa, da bo bolj vabljiv kot lokacija direktno ob Celovški cesti, kaj pa vem. Slednja bo v večernih urah po zaprtju Aleje verjetno še kako živahna.
See less See more
Prvi je Mc Drive. Tisti, ki bo šel izključno ma Mc-a peš pa bo tudi zavil na prvo lokacijo. Tisti, ki bodo pa iz širše okolice prišli v nakupovanje pa drugače sploh ne bi bilo tam. Rahel upad prometa na prvi lokaciji ne bo vplival na finančno poslovanje. Investicija je poplačana in generira čisti dobiček.

Sicer pa bi nekdo moral lokaciji 1 vzeti dovoljenje za Mc Drive. Danes popoldan sem se peljal mimo in spet kolona po Celovški. Ena izmed najpomembnejših vpadnic v mesto in en f* fast food zapre 1 vozni pas...

Sicer pa tisti, ki imajo denar načeloma že vedo kaj so dobičkonosne lokacije. Tisti, ki je odprl Mc-a za Bežigradom pa se je lepo zajebal in pred parimi leti tudi zaprl...
See less See more
Če se ne bi McDonalds prijavil za lokacijo v Aleji, bi to bila izgubljena priložnost, saj noben McDonalds v Ljubljani nima lokacije v kakšnem izmed nakupovalnih centrov. V nasprotnem primeru bi prišel BK, ki je močno lobiral za lokacijo v Aleji.
See less See more
Ne razumeš pa logike prisotnosti in dostopnosti.
1. Če v Aleji nebi bilo Mc, bi prepustili prostor konkurenci. 2. V Mc v aleji bodo hodili pretežno obiskovalci centra in če Mc nebi bilo v aleji se bi redko kdo lačen med nakupi odpravil v Mc drive na Celovški ampak bi izbiral med ponudniki hrane v centru. 3. Mc drive je Mc drive, ne zgubljaš časa s parkingom in pešačenjem do ne vem katerega nadstropja v aleji za klinčev big mac. Poleg tega je Mc drive odprt 24/7 v alieji pa...? V glavnem čisto preprosto. Mc drive tudi slučajno ne bo izgubil stranke in če bo Aleja, kot center poln obiskovalcev bo tudi Mc v njej dobro delal.
Ko smo ravno v tej debati. Kaj pa Sparove trgovine v Šiški? Kako je zdaj s tem? Katere so še odprte?
See less See more
Mcdrive v Šiški je daleč najbolj obiskan Mc v Sloveniji, če že, sem skeptičen za tistega v Aleji - pa tudi za tega ne tako, glede na najbolj naseljeno področje v Sloveniji bi moralo vse laufati. Meni osebno je žal, da ni prišel BK, tako da bi imeli vsaj malo konkurence, tisti v CityParku BTC je vedno bolj prazen kot ne, tu bodo delali sigurno bolje.

Tisti za Bežigradom je bil na tako obupni lokaciji - da se sploh ne čudim, da je propadel. Na koncu so talali še neke kupone za burgerje, pa tudi to ni pomagalo.
See less See more
Ee lahko rečem da je ta aleja zelo lep objektič. Komaj čakam da se še zgornje restavracije odprejo.
Jaz sem svojo pokoronsko ekonomsko dolžnost spodbujanja potrošnje že opravil in zabil čist preveč keša
Škoda je sicer tistih deichmann ipd. notri, ampak kaj čmo. Vsekakor bravo Špar ekipa.
See less See more
  • Like
Kje pa je bil Mc za Bežigradom? Prvič slišim.
841 - 860 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.