SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Aleja | Nakupovalno središče / Shopping centre

225734 Views 874 Replies 108 Participants Last post by  dunker86
81 - 100 of 875 Posts
Dela so se prestavila nad nivo terena :banana:

... no ja, samo na zahodu :lol:

See less See more
3
  • Like
Reactions: 5
Še ena panoramska iz Facebooka :)


(Klik za povečavo)
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Sedaj bo gradnja veliko hitreje stekla, najtežji del je bil sploh tale izkop na tako ogromnem območju, in vsa ta podzemna garaža, karkoli vse bo že tam. Čez dobrega pol leta bo zadeva že končana.
Sedaj bo gradnja veliko hitreje stekla, najtežji del je bil sploh tale izkop na tako ogromnem območju, in vsa ta podzemna garaža, karkoli vse bo že tam. Čez dobrega pol leta bo zadeva že končana.
^^ zdej pa pomisli še enkrat, kaj še vse pride na vrsto...betoniranje etažnih plošč, sofisticirana jeklena strešna in fasadna konstrukcija...bo še kar nekaj dela ;)
See less See more
Ja a ni bilo rečeno, da se bo zadeva dokončala do leta 2019??
Do konca 2019 je bilo rečeno.. Ampak sem že nekje bral da gre gradnja počasneje in bo otvoritev šele 2020.
Do konca 2019 je bilo rečeno.. Ampak sem že nekje bral da gre gradnja počasneje in bo otvoritev šele 2020.
Upam da ne bo prej teta Kriza prisla na obisk ...
Napovedali prihod novih blagovnih znamk
Gradnja nakupovalnega središča v Šiški po načrtih, za najem prostorov velik interes.

Gradnja velikega nakupovalnega središča v Šiški poteka po načrtih, bolj jasna časovnica glede odprtja pa bo znana sredi prihodnjega leta, je povedal direktor Cityparka in vodja projekta Šiška pri družbi SES Toni Pugelj . Za zdaj tako ostaja pri predvidenem odprtju konec 2019, interes za najem prostorov pa je po Pugljevih besedah izjemen.

Na dovoljenje čakali več let
Investicija v gradnjo centra, ki se bo skupno razprostiral na 106.000 kvadratnih metrih površin, medtem ko bo trgovski del zaobjemal okoli 32.000 kvadratnih metrov, je ocenjena na približno 150 milijonov evrov. V družbi SES, ki upravlja s 30 nakupovalnimi središči po Evropi, od tega štirimi v Sloveniji, so morali na zeleno luč zanj zaradi različnih zapletov čakati več let, gradnja pa je stekla junija lani.Na vprašanje, če se Ljubljani z novim centrom, ki bo sicer nekoliko manjši od Cityparka v BTC, obetajo kakšne nove trgovine oz. blagovne znamke, je Pugelj odgovoril, da za nakupovalni center, ki bo zgrajen v petih nadstropjih, vlada izjemen interes na strani potencialnih najemnikov prostorov oz. trgovcev.

V novem centru bo 90 trgovin
Po njegovih besedah je prvenstvena naloga SES v Šiški med sosesko Celovški dvori in severno ljubljansko obvoznico narediti optimalno kombinacijo ponudnikov. Zagotovil je, da se bodo potrudili pripeljati tudi nove blagovne znamke, ki jih v Sloveniji do sedaj še ni bilo. Več ni želel razkriti, natančnejše informacije pa bodo po njegovih zagotovilih pravočasno sporočili.

Skupaj bo v centru Šiška 90 trgovin in restavracij, trgovina Interspar pa bo zasedala približno 15 odstotkov nakupovalnih površin, kar je primerljivo z drugimi nakupovalnimi centri, ki jih upravlja SES. Osnovni namen SES je sicer, da bo v nakupovalnem središču prisotna ponudba, ki je zaenkrat v tem gosto naseljenem predelu Ljubljane ni.

Glede Cityparka manj skrivnostni
SES medtem trenutno v Cityparku izvaja prenovo dela nakupovalnega centra. Natančna časovnica odprtja celotnega prenovljenega dela je po Pugljevih navedbah še v izdelavi in dogovorih, delno odprtje je predvideno za letošnji november.

Takrat bodo obiskovalcem, tako Pugelj, na voljo nove samostojne trgovine in lokali Samsung, Slowatch in atraktiven gostinski ponudnik, katerega imena pa še ne izdajajo, ter prenovljene trgovine Hervis, Fred Perry, Just-R, YMS, Humanic in Samsonite. Pozneje se bo pridružil še poljski trgovec z oblačili Reserved, ki na novo vstopa na slovenski trg. Pugelj je napovedal še, da bodo konec leta v Cityparku odprli še butično trgovino Nestlejeve znamke kav Nespresso.

V Slovenijo sicer prihaja tudi irska veriga trgovin s cenovno ugodnimi oblačili in modnimi dodatki Primark, ki naj bi, kot so poročali mediji, prišla prav v severni del Cityparka, kjer poteka prenova, zasedla pa naj bi prostore nekdanje trgovine Kastner & Öhler.

Vir: https://www.zurnal24.si/slovenija/napovedali-prihod-novih-blagovnih-znamk-315753
See less See more
2
  • Like
Reactions: 1
Še en update od danes - dela v JZ kotu se že premikajo iz pritličja v prvo etažo.Še malo širši pogledOpazil sem še, da so tlakovali povezovalne poti med Celovško in bodočim centrom:See less See more
6
  • Like
Reactions: 5
Malo za zabavo :) Render vs gradbišče (današnje stanje). Kot kaže bo nekaj dodatnih stebrov.See less See more
2
81 - 100 of 875 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top