SkyscraperCity Forum banner

LJUBLJANA | Atower (81 m) | 22 nad. | Hotel

951002 Views 3558 Replies 207 Participants Last post by  preslo

Fasada:

Terminski plan gradnje:
See less See more
7
  • Like
Reactions: 5
2961 - 2980 of 3559 Posts
Lepo je izpadlo.
Kar se pa tiče višine - tudi sam sem že prepotoval kar nekaj sveta, med drugim tudi obiskal kitajsko in njena velemesta s super-tall nebotičniki in lahko rečem, da nad 200m+ take stavbe hitro postanejo "anonimne". Mogoče če je cluster postopoma zgrajen v obliki grozda še od daleč lepo izgleda, ampak od blizu pa je že kar previsoko vse skupaj. Vsaj za moje pojme je idealna višina nebotičnikov tam nekje med 100 in 150m, pogojno 200m kot en izrazit višinski poudarek. Ravno dovolj, da je impozantno, vendar še vedno ne previsoko, da si ne zlomiš tilnik ob opazovanju.
Razumem pa rast v višino v mestih, saj znajo biti parcele ponekod presneto drage...
See less See more
  • Like
Reactions: 4
Danes me je tale atower kar zadel. Gledam ga že mesece in se mi ni zdel nič posebnega, barva celo malo zgrešena. No, danes v večernem soncu pa je res prišel do izraza tisti lom, vse skupaj je delovalo nadzemeljsko. Verjetno so arhitekti tak učinek predvideli, mene je pa zelo prijetno presenetil. Takega efekta ne bi doseglo nič druga in stavba je zares lepa pridobitev za Ljubljano.
See less See more
  • Like
Se pa zdaj okoli Bavarca dosti več vetra čuti in je bolj vetrovno. Kar nekaj stolpnic na kupu in zdaj, ko je Atower še oblečen v steklo se je samo še malček dodalo. Sploh okoli Dvorakove in Pražakove zna na vsake kvatre močan sunek zabiti.
Se pa zdaj okoli Bavarca dosti več vetra čuti in je bolj vetrovno. Kar nekaj stolpnic na kupu in zdaj, ko je Atower še oblečen v steklo se je samo še malček dodalo. Sploh okoli Dvorakove in Pražakove zna na vsake kvatre močan sunek zabiti.
Zanimiv prispevek na to temo:
  • Like
Lepo je videti toliko žerjavov na kupu.

Podvečerna:

1272321

Večerna:

1272330
See less See more
2
  • Like
Dobro izpade tole lomljenje svetlobe na posevnih stranicah. Imamo dva neboticnika, ne samo enega! 😁
1281636
See less See more
  • Like
Ja. Končno nekaj drznejšega in modernega. IC pa cel resen in zadržan.
  • Like
Reactions: 2
Dobro izpade tole lomljenje svetlobe na posevnih stranicah. Imamo dva neboticnika, ne samo enega! 😁 View attachment 1281636
Za desetinko sekunde sem pomislil da so namestili špico na skrajni rob stolpnice hehe
  • Like
Dobro izpade tole lomljenje svetlobe na posevnih stranicah. Imamo dva neboticnika, ne samo enega! View attachment 1281636
Hočemo anteno! Hočemo anteno!!
  • Like
Reactions: 1
Za desetinko sekunde sem pomislil da so namestili špico na skrajni rob stolpnice hehe
Tako visoka antena bi bil zelo grd eksces. Že recimo na stavbi TS je to "elegantnejše" rešeno s tistim podstavkom, čeprav po sili razmer (zaradi same opreme TS). Se pa nič ne bi branil neke zmerne antene na atowerju, da bi se malo pošvercali do tistih magičnih 100m :-D Kolikor je omenjal @DoRo3 je nekaj govoril o končni višini 90m?
See less See more
Tako visoka antena bi bil zelo grd eksces. Že recimo na stavbi TS je to "elegantnejše" rešeno s tistim podstavkom, čeprav po sili razmer (zaradi same opreme TS). Se pa nič ne bi branil neke zmerne antene na atowerju, da bi se malo pošvercali do tistih magičnih 100m :-D Kolikor je omenjal @DoRo3 je nekaj govoril o končni višini 90m?
Sem omenil malo čez 90m. Vendar je prišlo do spremembe lokacije in višine antene, tako da sedaj pa ne vem več do katere višine bo. Imam občutek da je malce krajša.
See less See more
Če bo ostala ta antena, ki sem jo videl, ko so jo razkladali s tovornjaka, bo zgledala kot zobotrebec na vrhu...
  • Like
Reactions: 1
Moje mnenje zdaj, ko je zadeva skoraj dokončana in nekako za moj okus mi je, če se pripeljem naravnost frontalno po Dunajski cesti Atower veliko lepši in bolj arhitekturno zanimiv. Če pa se pripeljem s strani ali bočno se pravi po Tivolski cesti v smeri centra-Bavarca mi je Atower majčkeno manj zanimiv kot, če se pripeljem s strani ali bočno se pravi po Masarykovi cesti v smeri centra-Bavarca in zagledam Intercontinental. Ne vem zakaj ampak bočna stran obeh stolpnic, ki gledata na Slovensko cesto mi je IC s svojim previsom bolj zanimiv. Razen z Dunajske ceste se mi nikakor ne zdi in se ne morem strinjati, da arhitekturno Atower zasenči IC. Je pa res, da je samo moje mnenje in da je z Dunajske IC res "dolgočasen"

Aja druga bočna stran obeh stolpnic se pravi če gledaš z Dvorakove Ic in z Pražakove Atower pa ne veš ker je bolj dolgočasen. Spet s Slovenske ceste mi je pa Atower ljubši.
See less See more
  • Like
Reactions: 3
Res super, komi čakam, da umaknejo to grdo ograjo pa, da vrnejo nazaj drogove z zastavami .. pol bo res TOP
  • Like
Reactions: 4
Predvsem pa da uredijo parter! Da pod klavirjem ne bodo spet uredili parkirišča za telekomove serviserje namesto ploščadi za pešce...
  • Like
2961 - 2980 of 3559 Posts