V prenesenem pomenu sem to tudi napisal in tudi dojel. Močna, močna obča korist za kulturo mestnega življenja. To mi je fascinantno in kako močan bonbonček in zanimiv za spremljanje.Mogoče zato ker gre pri garažah za objekte katerih namembnost je koriščena obče za razliko od zasebnih objektov.
7 slikovnih apdejtov na zadnjih 10 straneh 😁Veliko replik je bilo tudi zaradi dvomov o potresni vaenosti objekta in pretirani osvetlitvi. To je ene 50% debate.
To je tudi res. Vidiš iz tega zornega kota pa nisem gledal na problematiko 😁Normalno, da je veliko slik, če pa smo bili v zadnjih petih(?) letih v Ljubljani navajeni samo novih makadamskih parkirišč. To je v bistvu napredek - parkirna hiša v večih nadstropjih - v primerjavi z makadamskimi, po možnosti v bližini mestnega jedra.
To pa absolutno, vidiš na to pa nisem pomislil in si me dobro zaprl 😁 Bojim se samo, da ni vseskupaj preblizu in bojo naredili še par km do mesta. Te hiše bi morali graditi v satelitskih občinah, da jih že tam prestrežejo. Da ne bo rob Lj že prepozno. No mogoče se pa motim.Vsekakor bo to parkirišče še toliko bolj zanimivo, ko se uredi novo železniško postajo.
Ker stane 1000m2 parcele 1.mil€, za neko resno sosesko rabiš pa 20.000-50.000m2. Posledično je to lahko 20-50 mil.€ za parcele.Zakaj ni možno da bi spet gradili celotna naselja ala Fužine, Štepanjsko itd. Magar izven obroča, ampak da bi bila stvar načrtovana, kje bodo travniki, parki, bloki, vrtic, šole itd. A je to sploh še izvedljivo v kapitalizmu?
Ob tvojih vprasanjih in izjavah se vedno znova sprasujem ali so odraz naivnosti in nepoznavanja ali pa so poskus satire.Potem to očitno ni možno v kapitalizmu.
Seveda je mozno. Poglej v Srbijo ki je revnejsa od Slovenije pa gradijo celotne soseke eno za drugo... vprasanje je le kdo te nepremicnine kupuje in zakaj.Potem to očitno ni možno v kapitalizmu.
Seveda je možno, žalostno je da mesta ne delajo sistematičnih OPPNjev, razpis predkuonih con, nakup, sprememba namembnosti, določitev gostote in potem komunalno opremljeno prodati investitorjem z zaslužkom pa naredijo dodatne parke, vrtce, itd.Potem to očitno ni možno v kapitalizmu.