SkyscraperCity banner

12901 - 12920 of 13105 Posts

·
Registered
Joined
·
3,283 Posts
Prosim najdi mi eno primerljivo mesto v zahodni ali severni Evropi, ki ima cca 10 km iz mesta v primestnih naseljih 50m+ bloke samo zaradi tega ker je v bližini postaja S bana. Potrebna je koncentracija gradnje, ni pa potrebno pretiravat v višino.

Ne vem kako bi se počutil v NewYorku, kjer razen strogega poslovnega centra, ni niti ene stavbe, višje od 5 nadstropij, tudi ob metroju ne.....
Zivim v 6 nadstropni stavbi ki je 500m od predzanje postaje na eni od linij.

Drugace pa
Poglej si "Airport City" ob Frankfurtu, ali pa Offenbach, ki je neko predmestje.
Ali pa odpri mapo Frankfurta, pojdi juzno cez Main, in na jug Sachenhausna, bos videl par ogromnih blokov ob gozdu, pa se podzemne ni niti blizu, al pa na sever, mas povsod raztresene.

Inb4 Frankfurt je ful vecji, ma zber si katero kol mesto, lol.
 

·
Registered
Joined
·
496 Posts
A je Dunaj primerljiv z Ljubljano?
A je Frankrurt primerljiv z Ljubljano?
A so v Aspernu 50m+ zgradbe?

A ocenjujete, da bo Lj v naslednjih 30 letih za enkrat povečala prebivalstvo?

Tisti, ki sanja da bi rabil v satelitskih naseljih (vaseh..) okoli Lj 50+ stolpnice, živi v oblakih, enostavno nima realnega pogleda na slovenskih realnost...
 

·
Registered
Joined
·
106 Posts

·
Registered
Joined
·
135 Posts
Pred kratkim sem dobil inteno informacijo, da naj bi Triglav še letos ali najkasneje prihodnje leto pričel z gradnjo te stavbe za SlovenijaLes-ovo, ki jo imajo v lasti. Verjetno bodo gradili tudi podzemne garaže.


Pred leti sem v avli videl razstavljeno maketo in renderje, ki pa mislim, da niso bili enaki.
Če je to res, potem se gre res v izvedbo širšega plana za ta del južnega Bežigrada, ki bo postal razširjen center (skupaj z bodočo emoniko in Vilharjevo v celoti). Odlično.
 

·
Registered
Joined
·
106 Posts
To je mišljeno kot njihova nova poslovna stavba ali za komercialne namene?
Ne vem točno. V preteklosti so imeli idejo, da bi tako iz Verovškove kot tudi iz Miklošičeve prišli pod eno streho ampak je malo verjetno, da se bo uprava odrekla pisarni v centru.
 

·
Registered
Joined
·
244 Posts

Članek o Koseškem oknu, kjer je zanima razlaga arhitekture:
»V vsaki lameli je približno po trideset stanovanj, najmanjša obsegajo okoli 30 kvadratnih metrov (skoraj 39 kvadratnih metrov), največja petsobna pa tja do 120 kvadratnih metrov, predvidena pa so na vrhu blokov in imajo večje in manjše terase. Največje se raztezajo na 40 kvadratnih metrih, manjše pa na okoli 12. Bloki so v skladu s prostorskim načrtom nizki, odločili pa smo se tudi za zadržano oblikovno podobo in sivkasto barvo – fasada terasnih stanovanj bo obložena z lahkimi cementnimi ploščami –, saj bo že zastekljeno trgovsko pritličje dovolj izstopalo. Spremenjen bo prometni režim, ohranili pa smo tudi povezavo s trgovino za prebivalce starega naselja koseških terasastih blokov,« je povedal sogovornik (Igor Vintar iz AB Vintar).
/.../
Kot pripoveduje avtor koseških terasastih blokov, arhitekt dr. Viktor Pust, so se na območju, kjer je po njegovih načrtih leta 1968 začel rasti prvi del te soseske, tako imenovana manjša vas, razprostirali travniki in polja. Ni bilo niti obvoznice, za katero si je bilo težko predstavljati, da bo speljana šest, sedem metrov nižje, pripoveduje. Sam se je z izkušnjami s študija in dela v Parizu povsem drugače lotil načrtovanja in zmagal na natečaju.
»Niso me zanimali navadni bloki, ki stanovalcem niso ponujali nič drugega kot pogled skozi okno. To je bil čas, ko se je v Evropi zaključevala povojna obnova in gradnja stanovanj v strnjenih blokih in stolpnicah, razvoj avtomobilizma in motorizacija prebivalstva sta namreč prinesla novo vrednoto, prosti čas, vse skupaj pa je spremenilo pogled na bivanje. Ljudje so si želeli biti v zelenju oziroma čim bliže naravi, tudi Skandinavci in pri nas arhitekta, zakonca Ivanšek, sta po njihovih vzorih gradila atrijske hiše v Murglah. Sam sem želel ustvariti neko posebno, še ne videno tipologijo med blokom in terasami, poleg tega pa sem sosesko načrtoval bolj celovito in urbanistično tudi z garažami in povezavo do trgovine, ki je zrasla med prvimi objekti na tem območju,« je povedal Pust. "

Tukaj je malo nakazano, kar smo že ugotavljali, da se gre v veliko primerih v "ziher" arhitekturo.
 

·
Registered
Joined
·
1,746 Posts
Pod parkom pred Gruberjevo palačo se načrtuje podzemna garaža, ki ne bo smela spremeniti podobe parka. Zaenkrat niso uredili niti še lastništva zemljišč, tako da tudi drugih podrobnosti še ni.
Podzemna garaža pred Gruberjevo palačo
Pogovori o prenosu zemljišč med državo in MOL še niso končani.
Fotografija: Park pred Gruberjevo palačo in nad garažo naj bi ostal bolj ali manj nespremenjen. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Odpri galerijo
Park pred Gruberjevo palačo in nad garažo naj bi ostal bolj ali manj nespremenjen. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
https://www.delo.si/avtor/ales-stergar

Pod parkom pred Gruberjevo palačo med Zvezdarsko ulico in Grudnovim nabrežjem je po prostorskih dokumentih dovoljena gradnja podzemne garaže, zunanji videz pa se po gradnji ne bi smel spremeniti. Ljubljanska občina in kulturno ministrstvo v imenu države se sicer pogovarjata o prenosu zemljišč na občino, ker pa pogovori še niso končani, več informacij ni znanih. Izvedeti nam ni uspelo niti tega, za kakšen prenos zemljišč bi v tem primeru šlo.

Park pred Gruberjevo palačo je sicer porasel predvsem s travo, drevje je le na dveh robovih. Zadnja leta je na južnem robu sezonski gostinski vrt, ki pa je tudi po prostorskih dokumentih dovoljen. V parku so občasne razstave in galerija na prostem. Na občinskem oddelku za urejanje prostora pojasnjujejo, da je po prostorskih dokumentih dopustna gradnja garažne stavbe pod terenom, ki mora biti v celoti vkopana, streha pa mora biti urejena kot zelena površina z ohranjenimi drevesi. Na južnem delu je dopustna umestitev sezonskega gostinskega vrta. V primeru izrednih odkritij bo treba arheološke ostaline predstaviti na kraju samem.

Palačo je Gabrijel Gruber začel graditi za hidravlično in mehansko šolo leta 1773, že leto kasneje pa je po požaru kupil pogorišče več hiš in ob palači uredil vrt, kjer je sprva nameraval zgraditi ladjedelnico. Ob prodaji zemljišča (in palače) je bilo zemljišče prodano pod pogojem, da novi lastnik še naprej vzdržuje vrt. Lastništvo Gruberjeve palače se je v vseh stoletjih večkrat zamenjalo, od leta 1953 so v njej prostori Arhiva Slovenije. Gruberjeva palača velja za biser meščanskega baroka v Ljubljani in je izjemen umetnostnozgodovinski spomenik tudi zaradi kapele s slikami Janeza (Johanna) Martina Kremser-Schmidta in fresko nad stopniščno kupolo, ki so jo pripisovali Andreju Herrleinu iz Bavarske, lani pa so ob restavraciji pod Herrleinovim podpisom odkrili še Kremser-Schmidtovega, ki je nastal enajst let prej.

Gruberjeva palača je biser meščanskega baroka v Ljubljani in izjemen umetnostnozgodovinski spomenik. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Gruberjeva palača je biser meščanskega baroka v Ljubljani in izjemen umetnostnozgodovinski spomenik. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Cena garažnega prostora


Okoliške stanovalce sicer zanima, ali bodo parkirne prostore v podzemni garaži lahko tudi kupili in parkirali brez najemnine, a je projekt očitno še tako daleč, da informacij o tem ni, na občini pa obljubljajo, da bodo javnost o tem pravočasno obvestili. V središču mesta je občina že sodelovala pri gradnji podzemnih garaž pod Kongresnim trgom in pod Kozolcem, kjer ima v objektu Kozolec II v lasti 249 parkirnih prostorov. S 166 javnimi parkirnimi mesti, namenjenimi dnevni oddaji v prvi in drugi etaži, upravlja podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice, 83 parkirnih prostorov v tretji etaži pa je namenjenih prodaji. Cena za parkirno mesto je 30.500 evrov (z DDV), občina jih je do zdaj prodala 50.
30.500
evrov z DDV je cena za parkirno mesto v garažni hiši Kozolec II.
Prav visoka cena parkirnih prostorov bi utegnila biti pri morebitnem nakupu previsoka ovira za prebivalce. Občinski podrobni prostorski načrt iz leta 2009 tako denimo za dele območja Ruskega carja, Stožic, Ježice in Male vasi predvideva, da je treba za okoliške stanovalce soseske v kletnih etažah zagotoviti parkirna mesta. A le pod pogojem, da bo ob začetku izdelave projektne dokumentacije ugotovljeno, da so ta potrebna. Na podlagi tega so se zasebni naložbenik in četrtna skupnost Posavje dogovorili, da izvedejo anketo o interesu okoliških prebivalcev. Jeseni 2018 so vložili 2800 vprašalnikov v vse poštne nabiralnike na Bratovševi ploščadi, Mucherjevi ulici in Glinškovi ploščadi z obvestilom o nameravani gradnji na območju Ruskega carja in možnosti nakupa parkirnega prostora. Odgovorilo je le 25 stanovalcev.
 

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Če bo šlo tako naprej, ne bo IKEA stala niti 2019, kaj šele 2018, kot je bilo sprva planirano. Pitaj boga, kako daleč je sploh MOL z razlastitvami, glede na to, da je prišlo do upravnega spora. Kaj šele izdaja gradbenega dovoljenja pa potencialne pritožbe (zagotovo bodo), Rutarju se še kar smeji, bo zaslužil do takrat ko bo IKEA odprla vrata...
hihi...pa smo dočakali...smo v letu 2021 :D
 

·
Registered
Joined
·
949 Posts
Pod parkom pred Gruberjevo palačo se načrtuje podzemna garaža, ki ne bo smela spremeniti podobe parka. Zaenkrat niso uredili niti še lastništva zemljišč, tako da tudi drugih podrobnosti še ni.
Sprašujem se, zakaj se ne bi smela spremeniti podoba te skrajno neugledne zelenice pred Gruberjevo palačo!?
Glede na to, kAko ugledna palača je, se prepričan, da je bil pred njo nekoč tudi lep baročni park. A se ne bi mogli malo potrudit in pobrskat po zgodivinskih virih in ga mogoče rekunstruirati, če že nimajo druge ideje.
 

·
Registered
Joined
·
324 Posts
Gruberjeva palača je stara 350 let in čez naslednjih 350 bo še vedno stala in bila imenitna.
Dokler ne bodo na streho dali mobilnih anten, sončnih celic, in pa človeške pravice do hlajenja bo pomenilo da si bodo stanovalci klimo na okno montirali.
 
12901 - 12920 of 13105 Posts
Top