SkyscraperCity banner

801 - 816 of 816 Posts

·
Registered
Joined
·
248 Posts
Pozdrav,

Ob izteku leta 2014 mi je na nek način zelo žal, da je internetna stran "stare fotografije Ljubljane" na portalu skyscrapercity.com skoraj popolnoma zamrla in se je praktično v celoti preselila na Facebook stran, ki je omenjeno tematiko na nek način nehote dobesedno "ukradla" iz skyscrapercity.com in jo preselila na Facebook.

Na temu mestu niti nimam namena polemizirati ali se je vse skupaj dogodilo slučajno ali celo namenoma, ker niti nisem osebno poklican, da bi sodil o novonastali situaciji. Želel bi samo poudariti, da mi je omenjena stran prinašala dolgo časa veselje in razvedrilo ob nostalgičnih spominih na neko polpreteklo zgodovino naše Ljubljane.

Družbena omrežja tipa Facebook, Twiteer ali Instagram me s svojimi vsebinami že davno ne prepričajo več, ker so preveč institucioalizirane v vsakdanje šablone tipičnega našega vsakdana. V večini primerov so jih na lokalnem slovenskem prostoru perfidno prevzeli osebnostno zafrustrirani domači politiki ali samovšečni novinarji slovenskih političnih in medijskih hiš, kjer zdravijo svoje mladostne komplekse še iz časov, ko so obiskovali "hram učenosti" - FDV.

Upam, da se bodo soudeleženci tega portala zopet prebudili iz zimskega spanja in nas vse skupaj razveselili z novimi foto zgodbami naše Ljubljane. Vzemite vse skupaj bolj kot vzpodbudo in manj kot kritiko.

Srečno 2015 !

Vintagecity
Se z večino zapisanim strinjam, res pa je, da Martin vsak dan objavi zanimive fotke na svoji fb strani stare Ljubljane in jo redno spremljam. Menim, da mu nimamo kaj zamerit, če se ne bi spomnil on bi se pa kdo drug. Kar se tiče slovenskega dela SSC foruma pa žal zamira, entuziasti so ga že pred časom zapustili ali pa postali povsem neaktivni člani.
 

·
Registered
Joined
·
40 Posts
Pozdravljeni.

Eno vprašanje, ima morda kdo sliko starega "stadiona ob Tyrševi cesti" (nasproti Bežigrada, današnja dunajska, kjer je sedaj bencinska črpalka, SK Primorje/SK Ljubljana, zrušen okoli 1950)?
 

·
Existere et persistere
Joined
·
9,266 Posts
En zanimiv detajl apropos; na fotki iz potresnega leta lahko vidimo, da je Kavarna Evropa v originalu imela tri vogalne stolpiče, ki so bili najverjetneje odstranjeni v sanaciji po potresu.

Kasneje v 30ih...Foto: Arhiv Martina Rotovnika, objavljeno v Delu
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Pa tole sva mi dve s sestrico!!! ha ha ha ...kje se najdemoooo...sestrica je prva leta živela pri stari mami na Andreaševi...in najin oče je zelo rad fotografiral...

boya64, prosim če me kontaktiraš...
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Tale mala puncka sem pa jaz...in ta velika je moja sestra! to bo leta 1970 priblizno, ker sem jaz rojena 1967... z veseljem bi se srecala z Vami Bojan!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Pa tole sva mi dve s sestrico!!! ha ha ha ...kje se najdemoooo...sestrica je prva leta živela pri stari mami na Andreaševi...in najin oče je zelo rad fotografiral...

boyan64, prosim če me kontaktiraš...
 
801 - 816 of 816 Posts
Top