Chyba kolega zapomniał o tym, że Podkarpacki Oddział PolRegio również prowadzi przewozy na odcinku Zagórz - Medzilaborce
To byłoby super, szczególnie jeśli wprowadziliby 6 par o sensownych godzinach. Wówczas jest duża szansa, że sporo ludzi będzie codziennie jeździło tymi pociągami do pracy/szkół w Sanoku a o to przede wszystkim chodzi w przewozach regionalnych. Tym bardziej, że po wycofaniu się Arrivy gmina Komańcza jest prawie odcięta od świata.Prawdopodobnie od października będą jeździły codziennie pociągi SKPL na trasie Nowosielce - Łupków, chyba 4 albo 6 par.
Ja nie widze możliwości zrobienia tam 80 na razie jest 30Prawdopodobnie od października będą jeździły codziennie pociągi SKPL na trasie Nowosielce - Łupków, chyba 4 albo 6 par.
Jaki sens jest podnosić prędkość w tunelu do 80km/h skoro w większości jest 60km/h? Chyba że na Słowacji są większe prędkości?
Wydaje mi się, że poza sezonem bez żalu można byłoby sobie ten Łupków podarować (zwłaszcza w sile 6 par). Sanokocentryzm można byłoby natomiast realizować kursami w relacji Krosno - Komańcza - zwłaszcza, że o ile pamiętam z czasów jako takiej oferty, np. Besko potrafiło generować całkiem spory ruch pasażerski w obu kierunkach.To byłoby super, szczególnie jeśli wprowadziliby 6 par o sensownych godzinach. Wówczas jest duża szansa, że sporo ludzi będzie codziennie jeździło tymi pociągami do pracy/szkół w Sanoku a o to przede wszystkim chodzi w przewozach regionalnych. Tym bardziej, że po wycofaniu się Arrivy gmina Komańcza jest prawie odcięta od świata.
Widziałem kiedyś (w zeszłym roku) na własne oczy wstępny rozkład jazdy PKP IC, gdzie spółka przewidywała że któryś z TLK jadących do Zagórza będzie kończył bieg w Komańczy ;-)Wydaje mi się, że poza sezonem bez żalu można byłoby sobie ten Łupków podarować (zwłaszcza w sile 6 par). Sanokocentryzm można byłoby natomiast realizować kursami w relacji Krosno - Komańcza - zwłaszcza, że o ile pamiętam z czasów jako takiej oferty, np. Besko potrafiło generować całkiem spory ruch pasażerski w obu kierunkach.
Nie ma szans, obecnie szanowny właściciel drezyn nie chce dopuścić tam do ruchu czegokolwiek.^^
Co prawda to inna linia, ale zapytam: a jak kierunek na Chyrów czyli czy na Ustrzyki Dolne/Krościenko są szanse że któryś z samorządów się dorzuci?
PLK prace torowe moim zdaniem może prowadzić, bo linia nie została skreślona z inwentarza a tylko przekazana częściowo w zarząd gminy Olszanica. Trwałość projektu drezyniarskiego z tego co pamiętam kończy się w 2019 r. i wówczas będzie można spokojnie przywrócić ruch kolejowy.Nie ma szans, obecnie szanowny właściciel drezyn nie chce dopuścić tam do ruchu czegokolwiek.