Życzę powodzenia "rysowaczom" czerwonych kresek. W szczególności dla toru nr 2 pomiędzy rz 5 a wiaduktem nad lk 203 (82,492)Schemat po przebudowie zaczerpnięty z OPZ
View attachment 906217
To jeszcze da się wykombinować, ale jak zejdą z powrotem do niwelety lk203, przed rozjazdem 7?Życzę powodzenia "rysowaczom" czerwonych kresek. W szczególności dla toru nr 2 pomiędzy rz 5 a wiaduktem nad lk 203 (82,492)
Patrząc na odległości wyjdzie jakieś 10 promili.To jeszcze da się wykombinować, ale jak zejdą z powrotem do niwelety lk203, przed rozjazdem 7?
Koleją zębatą?
Już widzę wspinającego się 3000 t "węglowca" z ET22/41.
Zamiast uprościć w max. sposób układ torowy (ale z torami dl. użyt. 750 m) nawet kosztem prędkosci po rozjazdach ( np. Rkpd i 120 km/h a w OPZ jest 130) to proponuje się przewrócenie Krzyża "do góry nogami" z efektem eksploatacyjnym mizernym w porównaniu do kosztów.
Utworzenie ukladu kierunkowego bezkolizyjnego to jest mizerny efekt? Tory 750 m tez sa... No i jedziemy jednak troche szybciej niz 60 km/h (wyjazd z Krzyża w 55:50):Już widzę wspinającego się 3000 t "węglowca" z ET22/41.
Zamiast uprościć w max. sposób układ torowy (ale z torami dl. użyt. 750 m) nawet kosztem prędkosci po rozjazdach ( np. Rkpd i 120 km/h a w OPZ jest 130) to proponuje się przewrócenie Krzyża "do góry nogami" z efektem eksploatacyjnym mizernym w porównaniu do kosztów.
Znaczy, obecny jest kolizyjny?Utworzenie ukladu kierunkowego bezkolizyjnego...
Po takim pytaniu nie wiem czy mamy o czym rozmawiac.Znaczy, obecny jest kolizyjny?
Co to sa dzikie pochylenia i przechylki? Istniejace pochylenie miedzy stacja i wiaduktem nad 203 jest dzikie, czy nie jest dzikie? Wiadukty sa pod torem miedzy R5 i R7. Nie trzy, tylko dwa (z czego jeden nad droga, drugi na L203). Narysuj prosze te swoja koncepcje z jednym wiaduktem, bo ja mam za slaba wyobraznie.W cenie budowy trzech wiaduktów nad tym pojedynczym torem oraz nasypów/ estakad z dzikimi pochyleniami i przechyłkami, od strony Drawskiego Młyna i Drawin, spokojnie można wykonać przebudowę istniejącego, w mieście (widocznego na Twoim filmie tuż po uruchomieniu) i poprowadzić oba TGZ-ty 351 na 120km/h (albo i trochę więcej - na ile zachodni łuk pozwoli), obok siebie, po południowej stronie stacji, nawet z dala od krawędzi peronowych, jeśli taka wola.
Stacja wezlowa dla dwoch magistralnych linii - po 4 tory GD dla towarowych, po 2 GD dla pasazerskich (umozliwienie wyprzedzania) + po 2 tory z kazdego kierunku zakonczone kozlem - strefowanie dla ruchu regionalnego.I po kiego grziba tyle torów dodatkowych?
Podobne myslenie doprowadzilo do wyciecia wielu stacji/torow, ktore nie byly zupelnie potrzebne, a teraz jednak okazuje sie, ze trzeba bedzie cos zrobic, bo nie mozna prowadzic normalnie ruchu na liniach zmodernizowanych w ten sposob.Obecnie połowa jest zamknięta, a po drugiej, od rana do wieczora, kiedy na dwóch, trzech z nich parkują na noc kible i impulsy, wiatr hula i lisy biegają.
I tłoku nima.
No ale, jak zaznaczył BR232, jest Bizancjum, są łupy.
No.Po takim pytaniu nie wiem czy mamy o czym rozmawiac
Pochylenie, powiedzmy, że nie. Przechyłka - półdzika. Złoty sześćdziesiąt nie pogonisz.pochylenie miedzy stacja i wiaduktem nad 203 jest dzikie, czy nie jest dzikie?
Jo, jo. Szyk zdania szykowawszy, kędyś mi "nad" nadejszło.Wiadukty sa pod torem miedzy R5 i R7
Dwa plus jeden. Od strony Drawin, nad drogą do Drezdenka.Nie trzy, tylko dwa
Hitlerówka dostała gwiazdkę? Kiedy?Stacja wezlowa dla dwoch magistralnych linii
Osiem towarów widzieli we wsi ze trzydzieści lat temu.po 4 tory GD dla towarowych...
Spróbuję.Narysuj...
Też dawno nie zaglądałem, ale rocznicę desantu już chyba jakiś czas temu obchodzili.Niestety PyRy do starej wagonowni, opróżnionej przez Karpę przenoszą szopę w Krzyżu.