SkyscraperCity Forum banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
13,818 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Ovaj ciko na ovoj slici je bio predsjednik Engleske prije par stotina godina. Hobiji su mu bili tenis, ratovanje, osvajanje Irske, osvajanje Skotske, maltretiranje katolika, maltretiranje Skota, ali neki bi rekli, najgorie djelo mu je bilo ubijanje kralja, Charles-a I.

Imo je titulu "dozivotnog predsjednika" ali je poslje 9 godina preselio na arihet od neke bolesti.

Za nezamilsivo zlocinacko djelo, ubijanja kralja (Regicide), dobio je smrtnu kaznu od nezavisnog i nepolitickog suda. Smrtna kazna je predstavljala problem jer je predsjednik umro prije par godina. Pa su Englezi uradili jedinu logicnu i prakticnu stvar. Iskopali su mu kosti iz groba, objesili kostur na konopac, istukli kosti cekicima, i bacili ih u neku rupu. :)

Pa su mu onda napravili veliki spomenik ispred parlamenta. pa ti skontaj!

 

·
Registered
Joined
·
13,818 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Ovaj ciko ovdje ispod, je "Vice-Admiral, The Right Honourable, The Vicount Nelson"

Cojek je vodio 4 velike bitke u svom zivotu. U prvoj, je unistio Spansku mornaricu pored Spanije. Onda je nastavio do Egipta i tu unistio Francusku mornaricu.

Kad je to zavrsio, otiso u Englesku, i par godina kasnije bombardiro Kopenhagen dok se nisu totalno predali, i poklonili cijelu svoju mornaricu Engleskoj.

U medjuvremenu Francuzi i Spanci su sanjali osvetu. Napravili sebi cijelu novu mornaricu i ujedinili snage.

Ovaj cojek je otiso negdje namore da ih nadje i iako je poginuo u bitci, uspjeo je da unisti ujedinjenu Spansku i Francusku mornaricu po drugi put.

Od tog dana Britanija je vladala svim morima svijeta i bila je najjaca mornarica do 1862, kada je jedan Americki brodic napravio "technological leap" i napravio sve ratne brodove svijeta dobre samo za lozenje vatre.

U svakom slucaju, Englezi su interesantni zato sto slave svoje pobjede.

 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top